reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Tylko ja nie chodziłam na żadne szkoły rodzenia, słucham intuicji. Nie przegrzewam dziecka, wolę przeziębić już przegrzać.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Annie zazdrosze kocham morze i gory ale w obie strony mamy daleko, u Nas to tylko jeziora lae człowiek ma ich już przesyt. Mieszkasz nad morzem?
Tak, mieszkam nad morzem, w sensie 16km po prostej mam do morza (a dokładnie do Mielna, które leży najbliżej).
Właśnie, jakby któraś z Was się wybierała w moje okolice na urlop, dajcie znać, może się spotkamy? :)

Annie jak dobrze pamiętam narzekasz na kilogramy. Dziewczyno wyglądasz BOSKO! GDZIE TE KG !!!!
Na obecną wagę nie narzekam (choć o 50 czy nawet 60kg mogę tylko pomarzyć, ale ja z tych wysokich), ale widzę, ze już zaczęła rosnąc, narzekam tylko na to, ze ciągle muszę się mocno pilnować, bo mam mega skłonności do tycia. U nas wszystkie kobity w rodzinie mają solidną nadwagę i ja niestety jedząc takie niby zalecane 5 mniejszych posiłków dziennie ważyłam 86kg :( musiałam zejść do trzech posiłków. Teraz jem 4 ale ciągle ćwiczę, bo inaczej znów bym miał minimum 7 z przodu :(

My się dziś zasiedzieliśmy w Kołobrzegu (zdjęcie w załączniku). Generalnie staramy się każdy weekend spędzić aktywnie i ciekawie, wczoraj po całym dniu wrażeń wróciłam do domu padając wręcz na pysk :)
Jedyne co, to te wypady nadmorskie są dość kosztowne. Wczoraj w Mielnie lody, tatuaże, koniki, kulki, a dziś dmuchane zamki, malinki, hamburgery, lody. Tu piciu, tam pluszowy kotek i idzie dwudziestka za dwudziestką, aż zbiera się stówka dziennie lekko na same takie głupotki. I ja miałam odkładać na wyprawkę...eh.
Upatrzyłam sobie przewijak w Smyku i to będzie pierwsza rzecz, którą zamówię dla dzidzi.

Czyli dwukrotne/trzykrotne mamy - nie zakładałyście noworodkom czapeczek po kąpieli? Nam to tłukli i na szkole rodzenia i w szpitalu i pielęgniarka środowiskowa na wizytach domowych też, że czapeczka po kąpieli na te 10minut musi być. Do głowy mi nie przyszło, że w innych miastach uczą inaczej...
Ale jeśli u Was to się sprawdziło, to i ja się przestawię :)

Super wyglądasz [emoji6]

Co do czapeczek to nikt nic nie mówił No ale to Anglia...
Tutaj dzieciaki przy 10 stopniach chodzą w krótkim rękawku a dorośli zima w japonkach [emoji12]
Oczywiście skrajność skrajnościa ale dużo dobrego wynika z takiego rozsądnego "zimnego chowu".

Napewno jest wiele rzeczy które różnią Polskę od UK.
Na przykłada dziecka nie kapie się do czasu aż odpadnie pępek [emoji6]

My nie zakładaliśmy synkowi czapeczek. A na co dzień i do spania kaftanik lub body i śpiochy lub pajacyk i to tyle. Nie miał potówek wogóle.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a macie jakieś strony gdzie można kupić niedrogie, fajne ubranka? Czy raczej allegro i promocje? No i gdzie można kupić fajne pościele, kocyki, rożki itp.
Widziałam, że w Lidlu mają być w czwartek ubranka ;)
Chyba kupię kilka pajacyków 56 a resztę 62.

Dziewczyny a macie jakieś strony gdzie można kupić niedrogie, fajne ubranka? Czy raczej allegro i promocje? No i gdzie można kupić fajne pościele, kocyki, rożki itp.
Ja kupiłam wczoraj na stronie smyka kilka pajacy i body za połowę ceny. W h&m też są przeceny na niektóre rzeczy dla niemowląt. Lidl ma trochę duża rozmiarówke, zawsze bralam rozmiar mniejsze ubranka, ale coś kupię, chociaż, moim zdaniem, takie sobie teraz dali te rzeczy.

Teraz są przeceny rzeczy letnich więc też szukam w takich i kupuje większe rozmiary jak mi się coś podoba a jest tańsze.

A czapkę wkładalam małej dopiero jesienią, również instynktownie. Dlatego teraz trochę się martwię bo będzie trudniej niż dziecko urodzone w lecie, gdzie parę miesięcy zakłada się body i heja:-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Ej a u nas w Lidlu nie... to nie w porządku [emoji17][emoji17][emoji20]

reklama
Dziewczyny obejrzycie film "Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie" GENIALNY do obejrzenia we dwójkę też świetny. Jest np. na zalukaj

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Do góry