reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
lovi ja nie raz jak stoje przy garach to się poparze bo z patelni pryska, jeśli to powierzchowne to nic nie będzie.

dziewczyny ja od 3 dni mam problem, dobrze ze jutro ide do gin może dostane czopki. najgorzej ze apetyt mi dopisuje dziś zjadłam u rodziców schabowego na pol talerza a jak wrocilismy przyrzadzilam fsolke po bretońsku, cala noc moczyłam żeby wzdęć nie było. zjadłam 2 głębokie ta;erze tej fasoli. ostatnio do potraw dodaje ostrej mielonej papryki bo smakują mi tylko dania przyprawione mocno, Rodzinka nie narzeka. mino ze 3 dni nie bylam nie mam z tego zadnych dolegliwości tylko brzuszek jakbym była w 7 miesiącu!!! mam nadzieje ze Dzidzi nie ciasno!!

co do zakupów to czekamy ja bede robila pozna jesienią, wpierw odgrzebie to co pozostalo mi po Dzieciach niewiel tego gdyż większość rozdałam znajomym i rodzinie. kupować bede ubranka glownie na rozmiar 62, ponieważ Maluszki baaardzo szybko rosna.

z nowych rzeczy to na pewno bede kupować wanienke i materac do łóżeczka. jeśli będzie dziewczynka to na dzień bede musiala kupic Jej pieluchy tetrowe dla chłopca nie będą pampersy. w necie widziałam cudne pieluszki tetrowe z obrazkami, jak kupowałam 10 lat temu dla Corci były tylko biale!

My się dziś zasiedzieliśmy w Kołobrzegu (zdjęcie w załączniku). Generalnie staramy się każdy weekend spędzić aktywnie i ciekawie, wczoraj po całym dniu wrażeń wróciłam do domu padając wręcz na pysk :)
Jedyne co, to te wypady nadmorskie są dość kosztowne. Wczoraj w Mielnie lody, tatuaże, koniki, kulki, a dziś dmuchane zamki, malinki, hamburgery, lody. Tu piciu, tam pluszowy kotek i idzie dwudziestka za dwudziestką, aż zbiera się stówka dziennie lekko na same takie głupotki. I ja miałam odkładać na wyprawkę...eh.
Upatrzyłam sobie przewijak w Smyku i to będzie pierwsza rzecz, którą zamówię dla dzidzi.

Czyli dwukrotne/trzykrotne mamy - nie zakładałyście noworodkom czapeczek po kąpieli? Nam to tłukli i na szkole rodzenia i w szpitalu i pielęgniarka środowiskowa na wizytach domowych też, że czapeczka po kąpieli na te 10minut musi być. Do głowy mi nie przyszło, że w innych miastach uczą inaczej...
Ale jeśli u Was to się sprawdziło, to i ja się przestawię :)

Załączniki

• 20170716_131634jjj.jpg
    20170716_131634jjj.jpg
    500,4 KB · Wyświetleń: 87
Mój MAZ wczoraj na poprawienie mi humoru pojechal wieczorem do sklepu i kupil mi do ogrodu moje wymarzone 3 kule ledowe o średnicy 35 cm ( oczywiście nie tylko po to toc to była sobota;) ale przy okazji, wiedział ze mój humor jest kiepski). Oj te CHŁOPY:-D

Annie ja Córce zakładałam , gdyż urodzila się zima na 5/10 min, Synowi nie gdyż urodzil się wiosna i było już cieplo, nie chciałam przegrzewac i szybko dopuscic do ciemieniuchy. Teraz sama nie wiem instynkt sadze ze podpowie.

Annie zazdrosze kocham morze i gory ale w obie strony mamy daleko, u Nas to tylko jeziora lae człowiek ma ich już przesyt. Mieszkasz nad morzem?

reklama
My się dziś zasiedzieliśmy w Kołobrzegu (zdjęcie w załączniku). Generalnie staramy się każdy weekend spędzić aktywnie i ciekawie, wczoraj po całym dniu wrażeń wróciłam do domu padając wręcz na pysk :)
Jedyne co, to te wypady nadmorskie są dość kosztowne. Wczoraj w Mielnie lody, tatuaże, koniki, kulki, a dziś dmuchane zamki, malinki, hamburgery, lody. Tu piciu, tam pluszowy kotek i idzie dwudziestka za dwudziestką, aż zbiera się stówka dziennie lekko na same takie głupotki. I ja miałam odkładać na wyprawkę...eh.
Upatrzyłam sobie przewijak w Smyku i to będzie pierwsza rzecz, którą zamówię dla dzidzi.

Czyli dwukrotne/trzykrotne mamy - nie zakładałyście noworodkom czapeczek po kąpieli? Nam to tłukli i na szkole rodzenia i w szpitalu i pielęgniarka środowiskowa na wizytach domowych też, że czapeczka po kąpieli na te 10minut musi być. Do głowy mi nie przyszło, że w innych miastach uczą inaczej...
Ale jeśli u Was to się sprawdziło, to i ja się przestawię :)
Zakladalam czapeczkę po kąpieli do czasu aż ja ubrałam w reszte ciuszkow czyli max parę minut. I to tylko w chłodniejsze wieczory

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry