reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja jeszcze nic nie mam. Czekam na potwierdzenie płci i wtedy cos powoli zaczne kompletować. Postaram sie nie przesadzić z ilością ubranek ale nie wiem jak sie skończy ;).
Dziewczyny w jakim najmniejszym rozmiarze kupujecie ubranka? I ile sztuk? rozmiar 56?

reklama
Na 56 nie kupię więcej niż 7sztuk. Na Oliwkę ten rozmiar pasował tylko przez tydzień. Wolę w razie czego po tygodniu iść dokupić niż teraz kupić nie wiadomo ile,a potem oddawać czy odsprzedawać nówki.
Czapeczek to trzeba będzie kupić dwa rodzaje. Taką do pomieszczeń i taką zimową.
Kombinezon zimowy wg mnie od razu na 62. Dziecię powinno go ponosić akurat do końca marca czyli jak sie skończą największe mrozy.

A co do spacerówek mam jedną radę - kupujcie takie z pompowanymi kołami. My zrobiliśmy błąd, mąż się tak napalił, że lekka, składa się idealnie itp, ze odkupił od kolegi z kołami plastikowymi. Dla mnie dramat - dobrze to jeździło się tym tylko po centrum handlowym. I jak większość rodziców nie korzysta z wózka 3w1 po roku czasu, tak my korzystaliśmy prawie 3 lata z wersji spacerowej, bo choć duża i ciężka to po mieście tylko tę mi się dobrze prowadziło.

Ja narazie 56 mam tylko kombinezon bo niestety kupowany na przecenie i 62 nie było. Ciuszki 62 biore ale zobaczę potem jak dziecię na badaniach będzie wychodziło jak małe to pokupię to 56. Ogólnie wiadomo ze trzeba kupić ale nie za duzo mam zamiar

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Tez wczoraj mi się przypomniało o czapce ale nie wiem jaki rozmiar. Teraz w sklepach wszystko letnie jest ![emoji52]

Nigdy nie dotykałam w środku zimowych czapek ale mam nadzieje, ze sa delikatne i miękkie bo nie chce zrobić dziecku koszmaru jaki ja mam zwykle z czapkami :p. Jak kupowałam zwykle to myślałam, ze sobie czoło zadrapie ;). Teraz mam z pasem polaru w środku i jest git :D.

Na 56 nie kupię więcej niż 7sztuk. Na Oliwkę ten rozmiar pasował tylko przez tydzień. Wolę w razie czego po tygodniu iść dokupić niż teraz kupić nie wiadomo ile,a potem oddawać czy odsprzedawać nówki.
Czapeczek to trzeba będzie kupić dwa rodzaje. Taką do pomieszczeń i taką zimową.
Kombinezon zimowy wg mnie od razu na 62. Dziecię powinno go ponosić akurat do końca marca czyli jak sie skończą największe mrozy.

A co do spacerówek mam jedną radę - kupujcie takie z pompowanymi kołami. My zrobiliśmy błąd, mąż się tak napalił, że lekka, składa się idealnie itp, ze odkupił od kolegi z kołami plastikowymi. Dla mnie dramat - dobrze to jeździło się tym tylko po centrum handlowym. I jak większość rodziców nie korzysta z wózka 3w1 po roku czasu, tak my korzystaliśmy prawie 3 lata z wersji spacerowej, bo choć duża i ciężka to po mieście tylko tę mi się dobrze prowadziło.
Tez mamy plan na pompowane. Dzięki za info!

Ja narazie 56 mam tylko kombinezon bo niestety kupowany na przecenie i 62 nie było. Ciuszki 62 biore ale zobaczę potem jak dziecię na badaniach będzie wychodziło jak małe to pokupię to 56. Ogólnie wiadomo ze trzeba kupić ale nie za duzo mam zamiar

A masz taki na dwie nóżki? Czy taki tylko na raczki a potem taki "spiworek"? Mam nadzieje, ze rozumiecie :p

A masz taki na dwie nóżki? Czy taki tylko na raczki a potem taki "spiworek"? Mam nadzieje, ze rozumiecie :p
Nie. Takiego jeszcze nie mam taki mam:
1500186509-aaaaaa.jpeg

Pozdrawiam Was Dziewczyny z Torunia co do wózków, to KS najbardziej przy mojej dwójce lubiłam 2w1, miałam xlandera. Spacerówki się nie sprawdziły. My jesteśmy bardzo aktywni, dużo chodzimy. W dużym wózku z pompowanymi kołami dziecko na wygodnie Spacerowka jest fajna na rownym terenie i nie jest tak zwrotna jal duze wozki.

Pozdrawiam Was Dziewczyny z Torunia co do wózków, to KS najbardziej przy mojej dwójce lubiłam 2w1, miałam xlandera. Spacerówki się nie sprawdziły. My jesteśmy bardzo aktywni, dużo chodzimy. W dużym wózku z pompowanymi kołami dziecko na wygodnie Spacerowka jest fajna na rownym terenie i nie jest tak zwrotna jal duze wozki.
Cieszę się że Toruń wypalił[emoji5]

reklama
Dzień dobry... Dzidzia znowu rozrabia po śniadaniu.
Córcia za to już się wita z "bobo", daje buziaczki i tuli się do brzucha :)

Ja się zabrałam za pranie, później pakowanie... Jutro wyjeżdżam z młodą do rodziców na 2 tygodnie. Muszę nas zapakować na wesele, wózek, rowerek... Zabrać rzeczy dla nas i dla M, bo ma dojechać w piątek.
A zostawiam mu combi i nie wiem jak to zapakuje wszystko [emoji23]
A i nocnik jeszcze, dzizas... Jakieś klocki trzeba... Nienawidzę się pakować ;)

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry