reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Z wózkami to jest tak, że każdy szuka czegoś innego i ciężko, moim zdaniem, mówić że spacerówka tylko na dmuchanym kołach jest dobra. Tak na prawdę w mieście nie potrzeba dmuchanym kół, natomiast na wycieczki do lasu już lepiej je mieć. Zależy kto ile podróżuje, jaki ma bagażnik w aucie (parasolki zajmują mniej miejsca), czy w mieszka na 1 piętrze z winda czy na 4 bez windy.
Przy pierwszym dziecku fajnie chyba przejść się do jakiegoś sklepu i popytać co radzą.
Takie jest moje zdanie :-)

Dream

Czapki zależy jaka główka się będzie zapowiadała, moi mieli małe więc bralam 32-34,i 34-36. Mam zimowego starszaka i polecam czapkę z rozciągliwym sciągaczem, nic sztywnego, nic polarowego bo na malusiej głowce nie przylegają do uszek.Najlepsze te takie sweterkowe/dziergane czy jak to nazwać.
Czapek w domu nie używam.

Dzięki :-) córka jest z lipca i nie używałam dla niej czapek jak była taka mała. Z resztą wtedy wszystkie ubranka dostałam a teraz musze kupić.
Pierwsza czapkę do wyjścia że szpitala i tak chce bawełniana, we Wrocławiu jakiś mrozów nie ma w zimie więc myślę, że do auta obleci w kombinezonie a one mają przeważnie kaptury.

Ja kupuje w ogóle na 62 wszystko. Emila miała 53 cm więc chłopiec będzie pewnie podobny lub większy.

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Z wózkami to jest tak, że każdy szuka czegoś innego i ciężko, moim zdaniem, mówić że spacerówka tylko na dmuchanym kołach jest dobra. Tak na prawdę w mieście nie potrzeba dmuchanym kół, natomiast na wycieczki do lasu już lepiej je mieć. Zależy kto ile podróżuje, jaki ma bagażnik w aucie (parasolki zajmują mniej miejsca), czy w mieszka na 1 piętrze z winda czy na 4 bez windy.
Przy pierwszym dziecku fajnie chyba przejść się do jakiegoś sklepu i popytać co radzą.
Takie jest moje zdanie :-)

Dzięki :-) córka jest z lipca i nie używałam dla niej czapek jak była taka mała. Z resztą wtedy wszystkie ubranka dostałam a teraz musze kupić.
Pierwsza czapkę do wyjścia że szpitala i tak chce bawełniana, we Wrocławiu jakiś mrozów nie ma w zimie więc myślę, że do auta obleci w kombinezonie a one mają przeważnie kaptury.

Ja kupuje w ogóle na 62 wszystko. Emila miała 53 cm więc chłopiec będzie pewnie podobny lub większy.

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png
Też racja z tymi kołami. Ja mam piankowe, a mimo to wózek jedzie po wszystkim. Las, piasek, śnieg, kamienista droga... Koła przednie ma też skrętne i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby się zablokowały.

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Jakie fajne ciuszkowe tematy :-) ja na razie to mysle o zakupie garderoby na jesien dla.mlodego bo jak zwykle wyrosl ze wszystkich spodni, bluz. Wyprawke tez do pierwszej klasy trzeba bedzie zrobic. I meble do jego nowego pokoju zakupic. Wczoraj wybral sobie farbe na ścianę. Takze z ciuszkow dla.malenstwa to dopiero późną jesienia bede kupowac. Jedynie jakies okazy.

Cześć dziewczyny !
My wczoraj na pikniku byliśmy ze znajomymi, chyba ze 30 osób!
Mąż pograł w nogę, córa pogoniła za psem a ja objadlam się strasznie [emoji12]

Co do czapeczek to ja jestem absolutna przeciwniczka czapek w pomieszczeniu.
Będę kupować najwyżej dwie zimowa i troszke cieńsza na okres przejściowy między zima a wiosna gdyby wiało.

Kombinezonu nie planuje kupować,tylko jak już pisałam śpiworek do fotelika.
Raczej jak będzie bardzo zimno nie wybieram się na spacer a jak się wybiorę zabiorę śpiworek,albo polarowego pajacyka i ciepły koc.
W UK nie ma zimy jako takiej, w części w której mieszkam rzadko są minusowe temperatury.

Oczywiście kupuje na 100% Maxi Cosi Mure.

Takie mam plany a jak wyjdzie to zobaczymy [emoji6]

Właśnie, jeszcze muszę obadac ten śpiworek do fotelika :-)

A kupujecie śpiworki do spania? Czy rożki? A może istnieje jeszcze coś w czym śpi noworodek? :-)

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Też racja z tymi kołami. Ja mam piankowe, a mimo to wózek jedzie po wszystkim. Las, piasek, śnieg, kamienista droga... Koła przednie ma też skrętne i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby się zablokowały.

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

O, piankowe, jeśli faktycznie się sprawdzają, to też czemu nie. My w naszej (niby dobra włoska firma) mieliśmy takie kauczukowe czy jak to nazwać. Odradzam. Odczuwało się każdą nierówność na chodniku, niejednokrotnie dziecko aż podskakiwało, jakby miało czujny sen, to wybudzenie murowane.
Dlatego doradzałam pompowane, ale my akurat nie mieliśmy do czynienia z piankowymi, a może faktycznie byłyby fajne. W każdym razie żadnych plastikowych czy kauczukowych, bo szkoda się codziennie denerwować na spacerze.

Cześć dziewczyny !
My wczoraj na pikniku byliśmy ze znajomymi, chyba ze 30 osób!
Mąż pograł w nogę, córa pogoniła za psem a ja objadlam się strasznie [emoji12]

Co do czapeczek to ja jestem absolutna przeciwniczka czapek w pomieszczeniu.
Będę kupować najwyżej dwie zimowa i troszke cieńsza na okres przejściowy między zima a wiosna gdyby wiało.

Kombinezonu nie planuje kupować,tylko jak już pisałam śpiworek do fotelika.
Raczej jak będzie bardzo zimno nie wybieram się na spacer a jak się wybiorę zabiorę śpiworek,albo polarowego pajacyka i ciepły koc.
W UK nie ma zimy jako takiej, w części w której mieszkam rzadko są minusowe temperatury.

Oczywiście kupuje na 100% Maxi Cosi Mure.

Takie mam plany a jak wyjdzie to zobaczymy [emoji6]
W pomieszczeniach nie używam czapeczek, tylko na dwór.
Spacerówke mam lekka 6,5 kg na piankowych kołach, nie zamienilabym na inna. Przy mojej córci która od kad nauczyła się chodzić i rzadko siada do wózka idealna jest do biegania za dzieckiem ;-)

reklama
Aaaa core rodzilam pod koniec grudnia i mimo że miałam dwa kombinezony założyłam chyba tylko raz. Zakładałam grubsze ubranka i zazwyczaj albo była noszona w nosidełku gdzie miała śpiworek albo w wózku gdzie też miała taki wełniany śpiworek i teraz chyba też tak zrobię. Moim zdaniem było córci wygodniej tak, bo zawsze spala bez problemu i ciepła wracała.

Do góry