reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
mamaincognito który to tydzień? Ja 15+1 ale nie jestem w stanie stwierdzić czy to bobo wariuje w brzuszku czy jelita. Czuję czasem pod pępkiem jakby bąbelki...
U mnie dzisiaj 15+0 ;)
Ja już od tygodnia co jakiś czas czułam te motylki w dole po prawej stronie, w tym samym miejscu co córkę. Jak się skulilam to wtedy bardziej (będzie miejsca mniej i się dzidzia burzy, cała siostra :D ).
Ale teraz sobie leżę i no naparza ile wlezie :D

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze mówiąc nie spotkałam się gdziekolwiek ze spacerówka w tych wózkach. Przypuszczam, że 90% osób kupuje lżejsza i bardziej poręczna spacerówkę, jak dziecko już wyrośnie z gondoli.
Niestety wózki 2w1 czy 3w1 (których w ogóle nie polecam, bo 99% fotelików do tych wózków to antymandaty a nie foteliki do jazdy w samochodzie) mają to do siebie, że niewiele modeli sprawdza się w obu wersjach.
Po znajomych też widzę, że dosłownie 2-3 marki ktoś miał tak, jak ja przez cały okres "woskowania", reszta wymieniała po kilku jazdach wersja spacerowa na zwykłą spacerówkę.

Więc co polecasz? Kupić osobno gondole. A potem spacerowke? Czasem można kupić 3 w1 z fotelikiem maxi cosi a to chyba dobra firma?

U mnie dzisiaj 15+0 ;)
Ja już od tygodnia co jakiś czas czułam te motylki w dole po prawej stronie, w tym samym miejscu co córkę. Jak się skulilam to wtedy bardziej (będzie miejsca mniej i się dzidzia burzy, cała siostra :D ).
Ale teraz sobie leżę i no naparza ile wlezie :D

Kurcze jakby się tak wsłuchać w swoje ciało to co jakiś czas rzeczywiście coś czuję, ale to moja pierwsza ciąża i ciężko mi ocenić czy to dzidzia czy wzdecia:/

Więc co polecasz? Kupić osobno gondole. A potem spacerowke? Czasem można kupić 3 w1 z fotelikiem maxi cosi a to chyba dobra firma?
3w1 to tylko Maxi Cosi bym kupiła, to ten 1% :D sama chciałam Mure4, ale koleżanka odradziła bo ma szeroki rozstaw kół i mówiła, że ciężko jej było wejść np do osiedlowego sklepiki, który nie był marketem.
Ja mam Bugaboo i trzecia marka, która znajomi jeżdżą cały czas (gondola i spacerówka) to właśnie Mutsy.

Niektórzy też polecają Quinny i XLander, chociaż osobiście mam kilka znajomych, które mimo zadowolenia z wersji z gondola zmieniały je na inne spacerówki, bo coś jednak nie pasowało.

3w1 to tylko Maxi Cosi bym kupiła, to ten 1% :D sama chciałam Mure4, ale koleżanka odradziła bo ma szeroki rozstaw kół i mówiła, że ciężko jej było wejść np do osiedlowego sklepiki, który nie był marketem.
Ja mam Bugaboo i trzecia marka, która znajomi jeżdżą cały czas (gondola i spacerówka) to właśnie Mutsy.

Niektórzy też polecają Quinny i XLander, chociaż osobiście mam kilka znajomych, które mimo zadowolenia z wersji z gondola zmieniały je na inne spacerówki, bo coś jednak nie pasowało.

Z tych wszystkich firm które wymieniłaś znam tylko xlandera, resztę sobie obczaję:)

Moja tez ulewa do pol roku ! ;/ na szczęście w nocy nie miała z tym problemu... Marta tak ta poduszka klin super wynalazek, u nas sie sprawdził ;)
Ja tym razem do spania kupie otulacz dla małego jeszcze bo Zu miała tylko beciki, ale nie zdały sprawy i zawijałem ja w kocyk bo musiała spać opatulona.

Kombinezon zimowy mam czerwony mega uniwersalny wiec dla synka tez będzie jest na 62 młoda od listopada do marca w nim " przechodziła"

Michasia uwielbiałam nocne imprezy w brzuszku [emoji23]

Milky ja mam poduchę w literę C jest super ;)
Z adapterem nie pomogę nie używałam w ciazy, teraz tez nie będe.

Kejka powodzenia na prenatalnych ;)

Wy o wyprawce a ja kompletnie tego nie czuje... muszę iść na strych pościągać wszystko co mam z córci i zobaczyć co w ogóle potrzebuje, ale zrobie to chyba we wrześniu albo październiku...

Dreamscometrue te wizyty i leki to majątek niestety... ja tez zostawiam miesięcznie ok 400zl za lekarza, leki i badania ;/ ile rzeczy dla maleństwa było by za to, ale co zrobić bez tego maleństwa by nie było ;( dlatego kasa nie ważna, najważniejsze zeby dzidzius sie urodził i zdrowy. A jak nie będzie miał super wypasionego wózka to nic nie szkodzi ;)

My będziemy musieli kupić pewnie wózek rok po roku po mimo ze w domu mamy 2 ale co zrobić- na raz dwóch wózków pchać niw sam rady[emoji23]

U nas tez pada deszcz jest sennie i córcia mi marudzi od rana. Dobrze ze obiad mam zrobiony tylko posprzątać dzis chciałam, ale mam cały dzień na to ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A jakiej firmy ta poducha? A jak zmieniasz bok to ja tez przekładasz na druga stronę? Nie jest to uciążliwe?
Co do adaptera. Internety to skarbnica wiedzy - dzisiaj przełożyłam sobie pas tylko przez klatkę piersiowa a resztę za plecami ;). Nie chroni pewnie tak jak poprawnie założony ale przynajmniej poki co nic mnie nie uciska.

I co tam znalazłaś ciekawego? Ja po 5 latach mogę nie być na czasie co się teraz dzieciom kupuje :-D

Swoją drogą może zrobiny osobny wątek zakupowy żeby te posty nie ginęli w natłoku innych?

Haha dlatego ja nie kupuje, bo miałabym tak samo :-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png
Poki co poduchę, adapter do pasów (chociaż znalazłam sposob innego zapinania) i getry i spodnie ciążowe z hm. No i powiem Wam, ze dziś kupiłam bo moje juz sie nie zapinają :/. Przymierzyłam i sa super! Mega wygodne i wygladaja jak normalne rurki :D. Jestem mega zadowolona :).
Teraz przemyśle poduchę ;).

reklama
Do góry