reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
mamaincognito który to tydzień? Ja 15+1 ale nie jestem w stanie stwierdzić czy to bobo wariuje w brzuszku czy jelita. Czuję czasem pod pępkiem jakby bąbelki...
U mnie dzisiaj 15+0 ;)
Ja już od tygodnia co jakiś czas czułam te motylki w dole po prawej stronie, w tym samym miejscu co córkę. Jak się skulilam to wtedy bardziej (będzie miejsca mniej i się dzidzia burzy, cała siostra :D ).
Ale teraz sobie leżę i no naparza ile wlezie :D

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze mówiąc nie spotkałam się gdziekolwiek ze spacerówka w tych wózkach. Przypuszczam, że 90% osób kupuje lżejsza i bardziej poręczna spacerówkę, jak dziecko już wyrośnie z gondoli.
Niestety wózki 2w1 czy 3w1 (których w ogóle nie polecam, bo 99% fotelików do tych wózków to antymandaty a nie foteliki do jazdy w samochodzie) mają to do siebie, że niewiele modeli sprawdza się w obu wersjach.
Po znajomych też widzę, że dosłownie 2-3 marki ktoś miał tak, jak ja przez cały okres "woskowania", reszta wymieniała po kilku jazdach wersja spacerowa na zwykłą spacerówkę.

Więc co polecasz? Kupić osobno gondole. A potem spacerowke? Czasem można kupić 3 w1 z fotelikiem maxi cosi a to chyba dobra firma?

U mnie dzisiaj 15+0 ;)
Ja już od tygodnia co jakiś czas czułam te motylki w dole po prawej stronie, w tym samym miejscu co córkę. Jak się skulilam to wtedy bardziej (będzie miejsca mniej i się dzidzia burzy, cała siostra :D ).
Ale teraz sobie leżę i no naparza ile wlezie :D

Kurcze jakby się tak wsłuchać w swoje ciało to co jakiś czas rzeczywiście coś czuję, ale to moja pierwsza ciąża i ciężko mi ocenić czy to dzidzia czy wzdecia:/

Więc co polecasz? Kupić osobno gondole. A potem spacerowke? Czasem można kupić 3 w1 z fotelikiem maxi cosi a to chyba dobra firma?
3w1 to tylko Maxi Cosi bym kupiła, to ten 1% :D sama chciałam Mure4, ale koleżanka odradziła bo ma szeroki rozstaw kół i mówiła, że ciężko jej było wejść np do osiedlowego sklepiki, który nie był marketem.
Ja mam Bugaboo i trzecia marka, która znajomi jeżdżą cały czas (gondola i spacerówka) to właśnie Mutsy.

Niektórzy też polecają Quinny i XLander, chociaż osobiście mam kilka znajomych, które mimo zadowolenia z wersji z gondola zmieniały je na inne spacerówki, bo coś jednak nie pasowało.

3w1 to tylko Maxi Cosi bym kupiła, to ten 1% :D sama chciałam Mure4, ale koleżanka odradziła bo ma szeroki rozstaw kół i mówiła, że ciężko jej było wejść np do osiedlowego sklepiki, który nie był marketem.
Ja mam Bugaboo i trzecia marka, która znajomi jeżdżą cały czas (gondola i spacerówka) to właśnie Mutsy.

Niektórzy też polecają Quinny i XLander, chociaż osobiście mam kilka znajomych, które mimo zadowolenia z wersji z gondola zmieniały je na inne spacerówki, bo coś jednak nie pasowało.

Z tych wszystkich firm które wymieniłaś znam tylko xlandera, resztę sobie obczaję:)

Moja tez ulewa do pol roku ! ;/ na szczęście w nocy nie miała z tym problemu... Marta tak ta poduszka klin super wynalazek, u nas sie sprawdził ;)
Ja tym razem do spania kupie otulacz dla małego jeszcze bo Zu miała tylko beciki, ale nie zdały sprawy i zawijałem ja w kocyk bo musiała spać opatulona.

Kombinezon zimowy mam czerwony mega uniwersalny wiec dla synka tez będzie jest na 62 młoda od listopada do marca w nim " przechodziła"

Michasia uwielbiałam nocne imprezy w brzuszku [emoji23]

Milky ja mam poduchę w literę C jest super ;)
Z adapterem nie pomogę nie używałam w ciazy, teraz tez nie będe.

Kejka powodzenia na prenatalnych ;)

Wy o wyprawce a ja kompletnie tego nie czuje... muszę iść na strych pościągać wszystko co mam z córci i zobaczyć co w ogóle potrzebuje, ale zrobie to chyba we wrześniu albo październiku...

Dreamscometrue te wizyty i leki to majątek niestety... ja tez zostawiam miesięcznie ok 400zl za lekarza, leki i badania ;/ ile rzeczy dla maleństwa było by za to, ale co zrobić bez tego maleństwa by nie było ;( dlatego kasa nie ważna, najważniejsze zeby dzidzius sie urodził i zdrowy. A jak nie będzie miał super wypasionego wózka to nic nie szkodzi ;)

My będziemy musieli kupić pewnie wózek rok po roku po mimo ze w domu mamy 2 ale co zrobić- na raz dwóch wózków pchać niw sam rady[emoji23]

U nas tez pada deszcz jest sennie i córcia mi marudzi od rana. Dobrze ze obiad mam zrobiony tylko posprzątać dzis chciałam, ale mam cały dzień na to ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A jakiej firmy ta poducha? A jak zmieniasz bok to ja tez przekładasz na druga stronę? Nie jest to uciążliwe?
Co do adaptera. Internety to skarbnica wiedzy - dzisiaj przełożyłam sobie pas tylko przez klatkę piersiowa a resztę za plecami ;). Nie chroni pewnie tak jak poprawnie założony ale przynajmniej poki co nic mnie nie uciska.

I co tam znalazłaś ciekawego? Ja po 5 latach mogę nie być na czasie co się teraz dzieciom kupuje :-D

Swoją drogą może zrobiny osobny wątek zakupowy żeby te posty nie ginęli w natłoku innych?

Haha dlatego ja nie kupuje, bo miałabym tak samo :-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png
Poki co poduchę, adapter do pasów (chociaż znalazłam sposob innego zapinania) i getry i spodnie ciążowe z hm. No i powiem Wam, ze dziś kupiłam bo moje juz sie nie zapinają :/. Przymierzyłam i sa super! Mega wygodne i wygladaja jak normalne rurki :D. Jestem mega zadowolona :).
Teraz przemyśle poduchę ;).

reklama
Do góry