reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A jakiej firmy ta poducha? A jak zmieniasz bok to ja tez przekładasz na druga stronę? Nie jest to uciążliwe?
Co do adaptera. Internety to skarbnica wiedzy - dzisiaj przełożyłam sobie pas tylko przez klatkę piersiowa a resztę za plecami ;). Nie chroni pewnie tak jak poprawnie założony ale przynajmniej poki co nic mnie nie uciska.
To już lepiej kup adapter. Nie rób tak, jak teraz z tym pase. W razie wypadku nic Cię ta jedna część nie uchroni, chodzi właśnie o to, żeby trzymać miednicę. Jak Cię rzuci do przodu to roztrzaskasz brzuch o deskę rozdzielcza. Sorry za dobitny opis, ale to naprawdę jest niebezpieczne.

Ja jeździłam bez adaptera, ale zapinalam normalnie pasy do dnia porodu. Teraz pewnie też się obejde. Ale jeśli Ciebie uwiera to zainwestuj w adapter, nie kombinuj na własną rękę.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Szczerze mówiąc nie spotkałam się gdziekolwiek ze spacerówka w tych wózkach. Przypuszczam, że 90% osób kupuje lżejsza i bardziej poręczna spacerówkę, jak dziecko już wyrośnie z gondoli.
Niestety wózki 2w1 czy 3w1 (których w ogóle nie polecam, bo 99% fotelików do tych wózków to antymandaty a nie foteliki do jazdy w samochodzie) mają to do siebie, że niewiele modeli sprawdza się w obu wersjach.
Po znajomych też widzę, że dosłownie 2-3 marki ktoś miał tak, jak ja przez cały okres "woskowania", reszta wymieniała po kilku jazdach wersja spacerowa na zwykłą spacerówkę.

To jest model 2w1. No właśnie chciałabym uniknąć kupowania osobnej, kolejnej spacerówki. A pytałam dziś w Smyku i sprzedawczyni twierdziła, ze nie maja tylko samych gondol.

Ja juz z tymi wozkami to nie wiem,musze jechac cos poogladac na zywo[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

To już lepiej kup adapter. Nie rób tak, jak teraz z tym pase. W razie wypadku nic Cię ta jedna część nie uchroni, chodzi właśnie o to, żeby trzymać miednicę. Jak Cię rzuci do przodu to roztrzaskasz brzuch o deskę rozdzielcza. Sorry za dobitny opis, ale to naprawdę jest niebezpieczne.

Ja jeździłam bez adaptera, ale zapinalam normalnie pasy do dnia porodu. Teraz pewnie też się obejde. Ale jeśli Ciebie uwiera to zainwestuj w adapter, nie kombinuj na własną rękę.

Adapter kupie. Sporo jezdzimy i sie przyda. Mamy silne napięcie tych pasów bo w drugim samochodzie, którym rzadko jeżdżę nie odczuwam tego dyskomfortu.

Adapter kupie. Sporo jezdzimy i sie przyda. Mamy silne napięcie tych pasów bo w drugim samochodzie, którym rzadko jeżdżę nie odczuwam tego dyskomfortu.
To kup jak najszybciej, żebyś jak najkrócej jeździła w ten sposób. To właśnie o to w pasach chodzi, żeby miednicę przytrzymaly w fotelu. Pas piersiowy to taki "dodatek do bezpieczeństwa", ale bez odcinka miednicowego nic nie da

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Zgadzam sie z mamaincognito. Ja mam adapter Besafe I naprawde jestem zadowolona bo mi pasy uwieralu juz od jakiego czasu na brzuszku. Dolny pas przy adapterze Ci nie uwiera I naprawde jest inny komfort jazdy. Ja osobiscie polecam ale wiem ze sa mamy ktore jezdza do konca I bez tego adaptera.

Dziewczyny, a jaki się kupuje rozmiar czapeczki dla noworodka? :-D
bo przypadkowo też wpadłam w szał zakupów :-D

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

Dziewczyny, a jaki się kupuje rozmiar czapeczki dla noworodka? :-D
bo przypadkowo też wpadłam w szał zakupów
Dziewczyny już kompletujecie wyprawkę? Ja chyba dopiero koło września się za nią biorę. Teraz póki co nadrabiam braki w mieszkaniu i zmieniam garderobę bo jak dzidzia przyjdzie na świat to pewnie nie będzie ani czasu ani kasy na takie rzeczy:)

3jvz8u69f3xfq3gg.png

nzjdvfxm8zeoeei5.png

reklama
Do góry