reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Tego się nie boje bo wprawy nabrałam przy moim siostrzeńcu :) Najbardziej mnie te rozmiary przerażają, wiadomo ze Dzidzia wyrasta w tempie ekspresowym ale ile body, ile piżamek, ile kombinezonów, czy jakies spodenki, jakies bluzy etc etc [emoji23]I w jakich rozmiarach ?! [emoji853][emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dla maleństwa unikalabym kapturow przy bluzach bo z tego się nie korzysta a nie wygodnie leżeć na pleckach jak coś uwiera

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!:)

Marta 64 pisalas cos o spodzie do pizzy i przepisie? z checia skorystam.
165 mąki pszennej i 165 mąki krupczatki. 3 łyżki oleju, pół łyżeczki soli i 180 ml wrzątku. Wszystko mieszkasz (na początku łyżka żeby się nie oparzyc) i odstawiasz do ostygniecia. To jest przepis na tortille i na spod do pizzy.
Jako pizza: wałkujesz na grubość ok 3 mm, kladziesz na blachę i na to składniki wg uznania (my jeszcze lubimy w brzegi zapakować ser żółty i zawinąć). Do piekarnika na maks 12 min aż się brzegi przyrumienia
Jako tortilla: walkujemy bardzo cienko i kładziemy na sucha patelnie bardzo rozgrzana, ok 40 sekund w sumie z dwóch stron. Placki pyszne lepsze niż kupne ;-)

A ja dzidzi niec czuję[emoji22]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Możesz po prostu tego nie zauważać. Bo to na początku takie naprawdę delikatne coś. Mi się czasem zdarza ale np w pozycji siedzącej jak mam brzuch scisniety, albo przed snem jak leżę na boku. Spróbuj zjeść kawałek czy dwa czekolady i położyć się może wtedy coś poczujesz ;-)

Gratulacje dziewczynki, wiedzialam ze wszystko bedzie dobrze na waszych wizytach!

A mnie po dodatkowych nowych lekach wysypalo krostami na reku :( mam nadzieje ze z czasem organizm sie przyzwyczai chociaz nie lubie kiedy leki obciazaja mi watrobe....czy ktoras ma jakas reakcje alergiczna po lekach??

Możesz po prostu tego nie zauważać. Bo to na początku takie naprawdę delikatne coś. Mi się czasem zdarza ale np w pozycji siedzącej jak mam brzuch scisniety, albo przed snem jak leżę na boku. Spróbuj zjeść kawałek czy dwa czekolady i położyć się może wtedy coś poczujesz ;-)
Jeszcze w sumie wcześnie[emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Tak jak pisze Marta ciuszki z kapturem u takiego malenstwa nie sprawdzaja sie. Pierwszy kombinezon moim zdaniem musi byc cieplejszy nawet zeby podjechac do przychodni. I tu kupie w rozm 62. 68 stanowczo za duzy. Jqk bede znala plec bede polowac na jakieś perełki :-) Kurcze dziewczyny dla mnie to jeszcze jakas abstrakcja jak tak mocniej sie zastanowie ze bedzie malenstwo w naszym domu :-)

reklama
Co do ilości, ja nie miałam za dużo. Córka nie ulewala, mało brudziła. Nie to co teraz :D

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry