reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Boję się zimy jeśli chodzi o garderobę w żadne spodnie dawno się nie mieszczę, nie wiem jak będzie z sweterkami i bluzami, ale pewnie wszystko się będzie na pępku kończyło...kozaki mam na obcasie, kurtkę wątpię, że dopnę...katastrofa, a w koszulach to by mi guziki wyprysnęły :D

Jest mnóstwo rzeczy oversize.
Spróbuj może z takimi, będą ci służyć jeszcze długo po.
To śmieszne ale jak urodziłam mała to musiałam się zaopatrzyć w bluzki rozpinane, na guziki bo karmiłam piersią.... w sumie pare sztuk by mi wystarczyło ale wpadłam w taki wir ze potem już mi nie były potrzebne ale zawsze do domu wracałam z jakaś na guziki. Dziś mam 18 [emoji23] nie licząc tych w których się nie mieszczę albo guziki się rozjeżdżają.

Ta sukienka z ostatniego zdjęcia tez nie jest ciążowa.

Kurtkę na zimę tez można kupić po prostu rozmiar większa np parke.

Jak jest troszke za duża to wyglada super.

Na YouTube są filmiki jak można przejść cała ciąże bez kupowania ciążowych ciuchów [emoji6]

reklama
Poszłam do tego sklepu po pączka :D i kupiłam jeszcze loda :D

Ja jeszcze nie wiem ile przytyłam,a le coś na pewno. O ile górę mam nadal szczupłą - takie zywkłe M, o tyle w brzuchu już spokojnie L a w biodrach to nie wiem czy nie XL? A ja tylko zaczełam jeść kolacje, których wczęsniej pzrez ponad rok nie jadłam. I to wystarczyło. Smutne to :( znam tyle dziewczyn, co jedza co chcą i ile chcą i maja rozmiar 34, a ja całe życie na diecie i i tak oscyluję wokół 38/40. Życie nie jest fair.
Tak kiedyś miałam, jadłam co chciałam i ile chciałam, przed pierwszą ciążą ważyłam jakieś 47 kg, przytłam 18 a po miesiącu już ważyłam tyle co przed. Dopiero przed drugą ciążą zaczęłam mieć jakieś problemy bo w pół roku przytyłam ponad 10 kg, myślałam że nerwy bo wtedy miałam stresujące życie. Zaszłam w ciążę i wtedy dopiero wykryli niedoczynność tarczycy, jak mi unormowano hormony to w ciąży przytyłam 12 kg, po miesiącu zrzuciłam i wtedy lekarz kazał na pół roku odstawić euthyrox od tarczycy i przybyło mi wtedy 6 kg., dosłownie tyłam od patrzenia na jedzenie. Dopiero jak unormowały mi się hormony to niedawno zaczęłam lecieć z wagi i wróciłam do tej sprzed drugiej ciąży. Teraz już zaczęłam tyć, czuję że woda mi się zatrzymuje trochę w organizmie ale to wina ponoć tarczycy i tak mam nadzieję ze mimo wszystko po ciąży wrócę chociaż do tej wagi sprzed ciąży

Dokładnie taka jest moja teściowa. A jak ryczałam że rzygam i leże jak trup to gadała że a ona to rzygała i pracowała. :crazy:

Taaa nie raz słyszałam takie durne gadanie

@Małgosia87 nie martw się, ważne, że podobasz się mężowi i maluszek rośnie zdrowo. Ja na razie spadam z wagi i to mnie martwi.
Mam ten sam rozmiar i też ostatnio kupowałam ciążówki na wyprzedaży w H&M rozm 40, zobaczymy jak to będzie. Najwyżej sprzedam i kupię większe.
Moja mama przytyła ze mną w ciąży 20 kg i musiała zmieniać buty na rozmiar większe. Tylko przed ciążą miała 10 kg mniej niż ja.
A pocieszając moja koleżanka dzięki samemu karmieniu piersią schudła do rozmiaru 36, a przed ciążą miała rozmiar 40. Tak ją maluch wyssał :)

Życzę pomyślnych wizyt!
Dziś zapowiada się piękna pogoda, idę na ryneczek po zakupy. Chodzą za mną brokuły!

Ja w poprzedniej ciąży kupowałam buty dwa rozmiary większe, tak mi stopy puchły :D

Ja jestem 60 dag na plusie, od początku ciąży i bardzo mnie to cieszy, że jeszcze nie tyje. Mam dobra przemianę materii bo zawsze mogłam opychać się fastfoodami, słodyczami a nigdy nie przekroczyłam wagi 47/48 kg. Teraz też kupuje jeszcze ubrania w rozmiarze 34/36 i obiecałam sobie że żadnych ciążówek (procz jeansów) nie bede kupować. Mam nadzieje ze mi sie to uda [emoji16]
A ja dziś jestem pierwszy dzień na zwolnieniu i co? I kaszana... kroiłam kurczaka i czułam, że coś mi się dzieje... i jak mnie zmulilo tak myślałam ze puszczę pawia na to mięso! Pokroiłam szybko i wskoczyłam do łóżka bo myslalam ze padnę. :/ I tak leżę i leżę i cały czas mnie mdli.... czyżby u mnie było na odwrót ? 1 trymestr bajeczny a 2 masakra? [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Myślę że spokojnie dasz radę z planem, ja też w żadnej ciąży nie kupowałam ubrań ciążowych innych niż spodnie

Fajnym rozwiązaniem są tez spódniczki ołówkowe z elastycznego materiału.
Można je po prostu podciągnąć nad brzuch i tyle ze są trochę krótsze.

Dreams fantastyczne wiadomości!!!
Annie kolejna babeczka w naszym gronie!
Kejka chyba odpoczynek by Ci się przydał, jakaś odskocznia od codzienności.
Mnie dzisiaj coś podbrzusze pobolewa kłuje z jednej strony, w sumie nigdy tak nie miałam :/ Jeszcze tylko tydzień i 4 tygodniowy urlop.
Te bóle klujace w podbrzuszu to ponoć rozciągające się więzadła macicy. Mój gin tak mówił jak na jednej z wizyt z tego powodu panikowalam:)

Z tymi ciuchami ciążowymi to wygląda u mnie też kiepskawo, bo co prawda z popzredniej mi zostały, ale pogodowo inne. Wtedy najwięcej w obwodzie miałam na wiosnę/lato ( a lato bylo ciepłe, nie to co teraz) wiec mam głównie krótkie rękawki, które teraz na mnie wiszą. A takich elastycznych swetrów nie mam chyba wcale, bluzy moze ze dwie...zakupy się szykują jak nic, pewnie kolo października?

@Małgosia87 to fakt ,ze wystarczy zmienic diete i juz kilogramy leca w gore no ale swoja droga kiedys musza [emoji5]

@AnnieQ. No nie ma spraweidliwosci bo ja tez moge zrec i 34 nosze [emoji4]

@kass.es moje drugie imie to pizza lub kebeb[emoji39]

A chetosy to ketchupowe uwilebiam[emoji7]

@michasia30 tez polubilam spodnice olowkowe teraz[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja poki nie skończyłam 25 lat jadlam wszystko co chcialam o której chciałam i 34 nosilam. A potem co chwilę dieta. Na ślub schudlam do 47kg ale az za chuda byłam. Teraz waze okolo 60mysle moze juz więcej a najlepiej sie czuje 54kg...Może po ciąży [emoji13]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Hej Mamuski:)

Ja dzis bede robic na obiad pizze - ciasto mąż wyrobi bo jemu to lepiej wychodzi nie wiem czemu :p a przy okazji kupowania drożdży i mąki kupiłam danmleko, czeresnie, sok warzywny i zupke amore pomidore - mam nadzieje ze jej nie zjem chociaz tak za mna chodzi a wiem ze jest taka blee :(

Powodzenia dziś na wizytach dziewczyny! :)

reklama
Hej Mamuski:)

Ja dzis bede robic na obiad pizze - ciasto mąż wyrobi bo jemu to lepiej wychodzi nie wiem czemu [emoji14] a przy okazji kupowania drożdży i mąki kupiłam danmleko, czeresnie, sok warzywny i zupke amore pomidore - mam nadzieje ze jej nie zjem chociaz tak za mna chodzi a wiem ze jest taka blee :(

Powodzenia dziś na wizytach dziewczyny! :)
U mnie specjalistą od pizzy jest małż [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Do góry