reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Za to teraz tematem nr 1 jest u mnie... lista weselnych gości na jakieś 250 osób :D wesele miało być w tym roku jednak przez ten mój stan obecny przenieśliśmy wszystko na za rok :) ciekawe co ksiądz będzie gadał hihihi, może od razu urządzimy dziecku chrzciny?
My też planujemy ślubować z chrzcinami maleństwa, tylko jak na razie czekam na biżuterię, bo mój B. planuje ślub tylko jeszcze się nie zebrał do oświadczyn.
Aż 250 osób?! W sierpniu idziemy do mojej kuzynki i 160 wydawało mi się kosmiczną ilością, ja planuje góra 70 osób, sama najbliższa rodzina.

reklama
A ja się przyznam wam ze tez coś już kupiłam.
Rzecz która będzie niezbędna, moim zdaniem.
Mianowicie śpiworek do fotelika.
Kupiłam go za grosze, wiec nie ryzykowałam wiele wiedząc ze jest używany ale w bardzo dobrym stanie.
Pomyślałam ze najwyżej go wyrzucę. Przyszedł w stanie idealnym jakby nikt go nie używał, nawet śmierdział nowością [emoji12]

To naprawdę przydatna rzecz. Zima kiedy trzeba dziecko włożyć do samochodu a potem z samochodu nie będę bobasa wyciągać rozpinać z jakiś kurteczek kombinezonów co chwila. Zapnę tylko zamek, w samochodzie odepnę i potem przy wyjściu znów zapnę.
Jestem bardzo zadowolona bo bardzo miło się zaskoczyłam [emoji6]

To teraz fotelik i baza jeszcze [emoji23]

Trochę od pupy strony zaczęłam.
Jaki dokładnie? Bo ja właśnie się rozglądam za czymś takim. Zastanawiam się czy wtedy wystarczy wsadzić bobasa w jakimś dresiku, zapiąć pasami, potem śpiworek zapiąć i to wystarczy? W sumie na przejście z auta do domu chyba tak.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jaki dokładnie? Bo ja właśnie się rozglądam za czymś takim. Zastanawiam się czy wtedy wystarczy wsadzić bobasa w jakimś dresiku, zapiąć pasami, potem śpiworek zapiąć i to wystarczy? W sumie na przejście z auta do domu chyba tak.

Ja kupiłam spiworek z maxi cosi bo na pewno kupujemy fotelik właśnie z maxi cosi.
Ten śpiworek zapinasz jak dziecko jest w pasach i jak go odpinasz nadal jest zapięte ale się nie przegrzeje [emoji6]

Tutaj masz link jak to dokładnie wyglada.

Wiem ze na ebayu i pewnie na Allegro jest takich mnóstwo uniwersalnych w dobrej cenie.

I wydaje mi się ze dresik wystarczy.
Ewentualnie jakiś malutki kocyk w środku który tez można szybko "zdemontować" [emoji6]

Ja kupiłam spiworek z maxi cosi bo na pewno kupujemy fotelik właśnie z maxi cosi.
Ten śpiworek zapinasz jak dziecko jest w pasach i jak go odpinasz nadal jest zapięte ale się nie przegrzeje [emoji6]

Tutaj masz link jak to dokładnie wyglada.

Wiem ze na ebayu i pewnie na Allegro jest takich mnóstwo uniwersalnych w dobrej cenie.

I wydaje mi się ze dresik wystarczy.
Ewentualnie jakiś malutki kocyk w środku który tez można szybko "zdemontować" [emoji6]
My mamy Maxi Cosi Citi właśnie.
Dzieki, też muszę kupić bo to świetna sprawa.

Halo halo wiem ze trochę się nie odzywałam ale mam teraz życie w biegu na pełnych obrotach [emoji5] a jutro nad ranem jedziemy nad morze [emoji5]

Już po wizycie [emoji5] nawet udało się ze mój mąż pojechał ze mną i pierwszy raz widział nasze maleństwo [emoji5]
Najważniejsze jest ze wszystko jest dobrze!!! ufff
Dzidzia tak szalała ze ciężko było ja zmierzyć hihihi
Ogólnie mamy 154g szczęścia! i ok 14 cm z nóżkami ale to tak teoretycznie bo maleństwo nie dało się dokładnie pomierzyć [emoji5]
Co do płci dr nadal podtrzymuje ze będzie dziewczynka [emoji5]!
a wiecie co było najlepsze na samym początku usg ???
Maleństwo pokazało "piątkę " tatusiowi na przywitanie [emoji5]
Jestem szczęśliwa bardzo !!

Dzięki za kciuki dziewczyny i ja cały czas trzymam kciuki za każdą z Was!
@dreamscometrue bardzo się ciesze ze Zosia ma się dobrze, leż i odpoczywaj [emoji5]
Super ze tak dobrze poszlo, cieszę się, bo chwilę Cię nie było rzeczywiście....Cieszę się [emoji106] p.s. jak Wasza Mala ma mieć na imię? Kiedy następna wizyta?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
Powiem Wam, że koty to takie cudowne istoty... moja Jesska nie opuszcza mnie dziś ani na krok, leżę od dwóch godzin (strasznie ciezko mi sie pozbierać) a ona lezy cały czas przy mnie... przytula mi sie do twarzy albo wtula [emoji173]️
1500031737-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A moja mi skoczyla na ramię ze złości bo nie chcialam jej na balkon wypuscic [emoji16] ehh boje sie co bedzie przy dziecku

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Do góry