reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
dziwia mnie ludzie którzy nie potrafią ze zrozumieniem podejść do ciężarnej, wiem ciaza to nie choroba ale dziewczyny w NAS rosnie nowe zycie za które jesteśmy odpowiedzialne, mamy rozne dolegliwości i jesteśmy bardziej delikatne i wrażliwe. większość kobiet o tym wie a w szczególności one niec co starsze traktują kobiety ciężarne jak samo zło i te teksty: niech stoi w kolejce kilometrowej ja tez stalam, kiedy ja bylam w ciąży ciagnelam dzieci na sankach do zlobka i nikt mi nie pomagal itp.jak tak można!

Dokładnie taka jest moja teściowa. A jak ryczałam że rzygam i leże jak trup to gadała że a ona to rzygała i pracowała. :crazy:

reklama
1500015080-aaaaaa.jpeg
Zosia jest Zosią nic Jej nie wyrosło [emoji13] ma się kwitnąco. Tylko z tego wszystkiego nie wiem ile mierzy. Krwiak się wchłonąl. Plamienie jest od odklejajacej sie owodni i pewnie się utrzyma do 16tc, ale w takim miejscu, że nie zagraża Małej a ja najlepiej leżeć mam [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

@dreamscometrue Zosia jest przesliczna! Gratuluje pozytywnych wiesci i udanej wizyty. Chcialabym zobaczyc moje dziecie z profilu a ono zawsze patrzy w monitor ;) mam nadzieje ze to nie przeze mnie ze zazwyczaj leze na boku;). A Ty Moja droga oszczedzaj sie dalej by ta owodnia przykleila sie I byla tam gdzie powinna!! Ciesze sie bardzo ze z Zosia wszystko ok :)

@xssenia and @Lake882 trzymam kciuki I wierze ze rowniez podzielicie sie dobrymi wiadomosciami.

A ja dzis o dziwo przespalam cala noc, wstalam o 7 na siku;) wow cos nowego! Wspolczuje Ci Kejka z tym niewyspaniem!

@MilkyWay mi poczatkowo kazano odstawiac lutine ok 14-15 tygodnia a teraz polski gin powiedzial ze mam brac 2x200 mg minimum do 16 tygodnia tak wiec pewnie zalezy to od ciazy ale I lekarza...

@Małgosia87 nie martw się, ważne, że podobasz się mężowi i maluszek rośnie zdrowo. Ja na razie spadam z wagi i to mnie martwi.
Mam ten sam rozmiar i też ostatnio kupowałam ciążówki na wyprzedaży w H&M rozm 40, zobaczymy jak to będzie. Najwyżej sprzedam i kupię większe.
Moja mama przytyła ze mną w ciąży 20 kg i musiała zmieniać buty na rozmiar większe. Tylko przed ciążą miała 10 kg mniej niż ja.
A pocieszając moja koleżanka dzięki samemu karmieniu piersią schudła do rozmiaru 36, a przed ciążą miała rozmiar 40. Tak ją maluch wyssał :)

Życzę pomyślnych wizyt!
Dziś zapowiada się piękna pogoda, idę na ryneczek po zakupy. Chodzą za mną brokuły!

Dreams fantastyczne wiadomości!!!
Annie kolejna babeczka w naszym gronie!
Kejka chyba odpoczynek by Ci się przydał, jakaś odskocznia od codzienności.
Mnie dzisiaj coś podbrzusze pobolewa kłuje z jednej strony, w sumie nigdy tak nie miałam :/ Jeszcze tylko tydzień i 4 tygodniowy urlop.

Cześć dziewczyny !
Gratuluje udanych wizyt i cieszę się z wami, ze wszystko w porządku [emoji106]

Jeśli chodzi o konflikt serologiczny to w pierwszej ciąży w okolicach 28 tygodnia miałam zastrzyk z immunoglobuliny a w planach był drugi zaraz po porodzie jeśli okazałoby się ze córka ma grupę po tatusiu. Na szczęście nie był konieczny. W tej ciąży będzie tak samo.

Ja dziś 15 tydzień i 3 dni- jak tem czas leci. Za niedługo połowa za mną.
Wciąż czasem zapominam ze jestem w ciąży.
Bardzo czekam na ruchy dzidka, niestety nic jeszcze nie czuje ale mam nadzieje ze to lada moment i poczuje te znajome muśnięcia.

Ja jestem 4 kilo na plusie na chwile obecna ale chyba trochę przeliczyłam się ze zmiana garderoby na większy rozmiar ( z S na M czy nawet L ) bo we wszystkim pływam.
Jedyne z czym trafiłam w dziesiątkę to wymiana bielizny a zwłaszcza staników [emoji6]

Strasznie dziewczyny drukujecie i nie można nadarzyć czasem w dwie godziny mam 96 postów do nadrobienia.

Miłego dnia wam życzę.

A wracając do garderoby.
Na szczęście mam mnóstwo ciuchów uniwersalnych które są elastyczne i można je używać i w trakcie ciąży i po.

Kupiłam sobie tylko jeansy ciążowe na zimniejszy sezon i pare dosłownie pare rzeczy typowo ciążowych resztę mam po prostu trochę większe, bluzy sweterki legginsy.

Nie wiem czy u was tez ale w H&M są super przeceny na ciążowe ciuchy.

Mnie w sumie tez nie boli cały czas ale od wczoraj po południu do teraz to ciagle :/. Moze jestem za bardzo aktywna w pracy...Sama nie wiem. Porozmawiam na następnej wizycie z lekarzem.
Druga rzecz - powinnam brać duphaston do 12.07 ale biorę nadal tylko, ze zostały mi jeszcze chyba trzy tabletki i koniec. Oznaczacie poziom progesteronu?

No obudzialam sie na siku :p i teraz spać nie mogę a pewnie przed budzikiem zaczne zasypiać...wrrr...
ja w ciąży ani razu nie badałam - tylko ja jestem na sztucznym progesteronie

reklama
U nas w H&M nie ma nic na ciążowym :/
Właśnie mi przyniósł listonosz 42 dżinsy z H&M i czuje luz, więc do końca powinnam w nich pochodzić. Tutaj luz a w 40 cisną, masakra ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry