reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
dziwia mnie ludzie którzy nie potrafią ze zrozumieniem podejść do ciężarnej, wiem ciaza to nie choroba ale dziewczyny w NAS rosnie nowe zycie za które jesteśmy odpowiedzialne, mamy rozne dolegliwości i jesteśmy bardziej delikatne i wrażliwe. większość kobiet o tym wie a w szczególności one niec co starsze traktują kobiety ciężarne jak samo zło i te teksty: niech stoi w kolejce kilometrowej ja tez stalam, kiedy ja bylam w ciąży ciagnelam dzieci na sankach do zlobka i nikt mi nie pomagal itp.jak tak można!

Dokładnie taka jest moja teściowa. A jak ryczałam że rzygam i leże jak trup to gadała że a ona to rzygała i pracowała. :crazy:

reklama
1500015080-aaaaaa.jpeg
Zosia jest Zosią nic Jej nie wyrosło [emoji13] ma się kwitnąco. Tylko z tego wszystkiego nie wiem ile mierzy. Krwiak się wchłonąl. Plamienie jest od odklejajacej sie owodni i pewnie się utrzyma do 16tc, ale w takim miejscu, że nie zagraża Małej a ja najlepiej leżeć mam [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

@dreamscometrue Zosia jest przesliczna! Gratuluje pozytywnych wiesci i udanej wizyty. Chcialabym zobaczyc moje dziecie z profilu a ono zawsze patrzy w monitor ;) mam nadzieje ze to nie przeze mnie ze zazwyczaj leze na boku;). A Ty Moja droga oszczedzaj sie dalej by ta owodnia przykleila sie I byla tam gdzie powinna!! Ciesze sie bardzo ze z Zosia wszystko ok :)

@xssenia and @Lake882 trzymam kciuki I wierze ze rowniez podzielicie sie dobrymi wiadomosciami.

A ja dzis o dziwo przespalam cala noc, wstalam o 7 na siku;) wow cos nowego! Wspolczuje Ci Kejka z tym niewyspaniem!

@MilkyWay mi poczatkowo kazano odstawiac lutine ok 14-15 tygodnia a teraz polski gin powiedzial ze mam brac 2x200 mg minimum do 16 tygodnia tak wiec pewnie zalezy to od ciazy ale I lekarza...

@Małgosia87 nie martw się, ważne, że podobasz się mężowi i maluszek rośnie zdrowo. Ja na razie spadam z wagi i to mnie martwi.
Mam ten sam rozmiar i też ostatnio kupowałam ciążówki na wyprzedaży w H&M rozm 40, zobaczymy jak to będzie. Najwyżej sprzedam i kupię większe.
Moja mama przytyła ze mną w ciąży 20 kg i musiała zmieniać buty na rozmiar większe. Tylko przed ciążą miała 10 kg mniej niż ja.
A pocieszając moja koleżanka dzięki samemu karmieniu piersią schudła do rozmiaru 36, a przed ciążą miała rozmiar 40. Tak ją maluch wyssał :)

Życzę pomyślnych wizyt!
Dziś zapowiada się piękna pogoda, idę na ryneczek po zakupy. Chodzą za mną brokuły!

Dreams fantastyczne wiadomości!!!
Annie kolejna babeczka w naszym gronie!
Kejka chyba odpoczynek by Ci się przydał, jakaś odskocznia od codzienności.
Mnie dzisiaj coś podbrzusze pobolewa kłuje z jednej strony, w sumie nigdy tak nie miałam :/ Jeszcze tylko tydzień i 4 tygodniowy urlop.

Cześć dziewczyny !
Gratuluje udanych wizyt i cieszę się z wami, ze wszystko w porządku [emoji106]

Jeśli chodzi o konflikt serologiczny to w pierwszej ciąży w okolicach 28 tygodnia miałam zastrzyk z immunoglobuliny a w planach był drugi zaraz po porodzie jeśli okazałoby się ze córka ma grupę po tatusiu. Na szczęście nie był konieczny. W tej ciąży będzie tak samo.

Ja dziś 15 tydzień i 3 dni- jak tem czas leci. Za niedługo połowa za mną.
Wciąż czasem zapominam ze jestem w ciąży.
Bardzo czekam na ruchy dzidka, niestety nic jeszcze nie czuje ale mam nadzieje ze to lada moment i poczuje te znajome muśnięcia.

Ja jestem 4 kilo na plusie na chwile obecna ale chyba trochę przeliczyłam się ze zmiana garderoby na większy rozmiar ( z S na M czy nawet L ) bo we wszystkim pływam.
Jedyne z czym trafiłam w dziesiątkę to wymiana bielizny a zwłaszcza staników [emoji6]

Strasznie dziewczyny drukujecie i nie można nadarzyć czasem w dwie godziny mam 96 postów do nadrobienia.

Miłego dnia wam życzę.

A wracając do garderoby.
Na szczęście mam mnóstwo ciuchów uniwersalnych które są elastyczne i można je używać i w trakcie ciąży i po.

Kupiłam sobie tylko jeansy ciążowe na zimniejszy sezon i pare dosłownie pare rzeczy typowo ciążowych resztę mam po prostu trochę większe, bluzy sweterki legginsy.

Nie wiem czy u was tez ale w H&M są super przeceny na ciążowe ciuchy.

Mnie w sumie tez nie boli cały czas ale od wczoraj po południu do teraz to ciagle :/. Moze jestem za bardzo aktywna w pracy...Sama nie wiem. Porozmawiam na następnej wizycie z lekarzem.
Druga rzecz - powinnam brać duphaston do 12.07 ale biorę nadal tylko, ze zostały mi jeszcze chyba trzy tabletki i koniec. Oznaczacie poziom progesteronu?

No obudzialam sie na siku :p i teraz spać nie mogę a pewnie przed budzikiem zaczne zasypiać...wrrr...
ja w ciąży ani razu nie badałam - tylko ja jestem na sztucznym progesteronie

reklama
U nas w H&M nie ma nic na ciążowym :/
Właśnie mi przyniósł listonosz 42 dżinsy z H&M i czuje luz, więc do końca powinnam w nich pochodzić. Tutaj luz a w 40 cisną, masakra ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry