reklama
Małgosia87
Fanka BB :)
Dzięki. Taka myśl mnie pociesza. Bo leżąc w szpitalu miałam już czarne myśli. Dodatkowo mój strach o dzidzie potegowal fakt, że na sali leżały że mną dwie dziewczyny, które niestety nie miały tyle szczęścia co ja. Ja biorę luteine 2*100, magnez i kazano mi tez brać hormony na tarczyce bo tsh miałam 3,9 co może świadczyć o niedoczynnosci. No i żelazo bo hemoglobina leci w dół.Ja miałam identycznie, też niczego nie stwierdzili. Profilaktycznie duphaston 3x dziennie, dzisiaj jeszcze 2 tabletki i koniec, a z dzieckiem wszystko dobrze, rozwija się wzorowo Nie przejmuj się tym, najważniejsze że masz dobre wyniki, dużo zdrowia na przyszłość
Zabamonika
Zaciekawiona BB
Jednak nie wiem na ile będę w stanie podążać na forum za wątkami. Jest was tak dużo i tyle odpowiedzi, że aż się w głowie kręci :ONo wreszcie się odezwałaś [emoji106] jak ja zazdroszczę tego wyjazdu do Chorwacji ahh... co do ciśnienia to @kass.es chyba też często ma z nim problemy. Ja jakiegoś wysokiego nie mam ale raczej w normie. Współczuję, ze nie możesz tak często do dzieciątka zaglądać...Fajnie ze udalo sie te wizyte w Pl załatwić zaraz wpiszę Cię w kalendarz [emoji6]
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Ja zawsze zle znosze wymioty. A ze dolem ze mnie leci to śluz a nie rozwolnienie [emoji13]Dream wirusa mógł ktoś przynieść, sam nie przeszedł objawów tak jak Ty.
Hehe trochę się nas namnożyłoJednak nie wiem na ile będę w stanie podążać na forum za wątkami. Jest was tak dużo i tyle odpowiedzi, że aż się w głowie kręci :O
piorko
Funia cudowna wiadomość! :*
@Kejka noooo łapią mnie też czasem takie zjazdy formy. Pij dużo wody przy tym pęcherzu.
@mamaincogito mój młodszy syn miał ten otwór owalny niedomkniety. Mieliśmy kontrolę kardiologiczna do 4 r.ż bo słychać było szmery na sercu. Teraz juz jest ok. Ale to nie z winy winogron, bo w poprzedniej ciąży ich nie jadłam w ogóle miałam wstręt do skórek
@dreamscometrue biedactwo :* nie masz chwili oddechu :/
Dzisiaj strasznie mnie boli głowa. Az do mdłości. Albo po Duphastonie taka migrena albo przez pogodę. :/
ale bym zjadła stripsy z KFC!
Waga się nie przejmuję zbytnio. Na początku ciąży ważyłam 49 kilo i teraz przy 53 czuje się i wyglądam o niebo lepiej. Nie mogę się od męża odpędzić w każdej ciąży przybierałam po 10 kilo i w każdej strasznie chudłam.
Aha! @kass.es moja macoszka odsyła Cię do irlandzkiego socjala- przejdź się i zapytaj bo oni rozpatrują indywidualnie tak samo jeśli dostaniesz skierowanie do szpitala to po ten czek tez tam się idzie
@Kejka noooo łapią mnie też czasem takie zjazdy formy. Pij dużo wody przy tym pęcherzu.
@mamaincogito mój młodszy syn miał ten otwór owalny niedomkniety. Mieliśmy kontrolę kardiologiczna do 4 r.ż bo słychać było szmery na sercu. Teraz juz jest ok. Ale to nie z winy winogron, bo w poprzedniej ciąży ich nie jadłam w ogóle miałam wstręt do skórek
Dzisiaj strasznie mnie boli głowa. Az do mdłości. Albo po Duphastonie taka migrena albo przez pogodę. :/
Waga się nie przejmuję zbytnio. Na początku ciąży ważyłam 49 kilo i teraz przy 53 czuje się i wyglądam o niebo lepiej. Nie mogę się od męża odpędzić w każdej ciąży przybierałam po 10 kilo i w każdej strasznie chudłam.
Aha! @kass.es moja macoszka odsyła Cię do irlandzkiego socjala- przejdź się i zapytaj bo oni rozpatrują indywidualnie tak samo jeśli dostaniesz skierowanie do szpitala to po ten czek tez tam się idzie
marta64
Wogóle to od wczoraj ma mały problem. Wiki pojechała na kolonię z koleżanką (ja z jej mamą trochę się skumplowałyśmy w poprzedniej pracy, potem poznałyśmy nasze córki, a że mieszkałyśmy koło siebie to poszły razem do pierwszej klasy, teraz mieszkają gdzie indziej i zmieniła szkołę). No i one są razem takim ciężkim przypadkiem bo lubią się ale jak nie są za długo razem, w szkole na początku było ok ale potem ich drogi się bardziej rozchodziły, zresztą moja Wiki raczej jest osobą która ze wszystkimi się kumpluje a nie tak że ma jedną koleżankę ulubioną i tylko z nią.
Więc pojechały na tą kolonię w sobotę, i już od poniedziałku jest problem, bo ta moja koleżanka wydzwania do mnie żebym powiedziała coś mojej córce żeby bawiła się z jej córką a nie z innymi, żeby w autobusie siedziała z nią itd itp. Jej córka jest bardzo zaborczą osobą i ciężką "we współżyciu" z innymi, bo w szkole też były problemy no i teraz też ma problem żeby się zaklimatyzować tam bo ona chciałaby tylko z moją Wiki i żeby ona też tylko z nią. Pokój mają w cztery dziewczynki, więc sory no nie da się tak. Jestem wkurzona, bo wczoraj zrobiła aferę telefoniczną na kolonii że inne dzieci się z jej córką nie bawią i jakieś tam takie chore jazdy. Po tej aferze moja córa wydzwaniała do mnie co trochę do wieczora że tęskni i że chce wracać, a wcześniej była zadowolona. Nie wiem co o tym myśleć, bo rozumiem że denerwuje się bo jej córka nie potrafi się tam odnaleźć ale wkurzyła mnie tym że wyskoczyła z pretensjami o to do mnie i moje córki. Musiałam się wygadać...
Więc pojechały na tą kolonię w sobotę, i już od poniedziałku jest problem, bo ta moja koleżanka wydzwania do mnie żebym powiedziała coś mojej córce żeby bawiła się z jej córką a nie z innymi, żeby w autobusie siedziała z nią itd itp. Jej córka jest bardzo zaborczą osobą i ciężką "we współżyciu" z innymi, bo w szkole też były problemy no i teraz też ma problem żeby się zaklimatyzować tam bo ona chciałaby tylko z moją Wiki i żeby ona też tylko z nią. Pokój mają w cztery dziewczynki, więc sory no nie da się tak. Jestem wkurzona, bo wczoraj zrobiła aferę telefoniczną na kolonii że inne dzieci się z jej córką nie bawią i jakieś tam takie chore jazdy. Po tej aferze moja córa wydzwaniała do mnie co trochę do wieczora że tęskni i że chce wracać, a wcześniej była zadowolona. Nie wiem co o tym myśleć, bo rozumiem że denerwuje się bo jej córka nie potrafi się tam odnaleźć ale wkurzyła mnie tym że wyskoczyła z pretensjami o to do mnie i moje córki. Musiałam się wygadać...
@Kejka chyba nie @kass.es [emoji6]Funta cudowna wiadomość! :*
@mamaincogito mój młodszy syn miał ten otwór owalny niedomkniety. Mieliśmy kontrolę kardiologiczna do 4 r.ż bo słychać było szmery na sercu. Teraz juz jest ok. Ale to nie z winy winogron, bo w poprzedniej ciąży ich nie jadłam w ogóle miałam wstręt do skórek [emoji14]
No to jej problem a nie Twojego dziecka...olej to i córce nagadaj ze ma prawo ze wszystkimi się kolegowacWogóle to od wczoraj ma mały problem. Wiki pojechała na kolonię z koleżanką (ja z jej mamą trochę się skumplowałyśmy w poprzedniej pracy, potem poznałyśmy nasze córki, a że mieszkałyśmy koło siebie to poszły razem do pierwszej klasy, teraz mieszkają gdzie indziej i zmieniła szkołę). No i one są razem takim ciężkim przypadkiem bo lubią się ale jak nie są za długo razem, w szkole na początku było ok ale potem ich drogi się bardziej rozchodziły, zresztą moja Wiki raczej jest osobą która ze wszystkimi się kumpluje a nie tak że ma jedną koleżankę ulubioną i tylko z nią.
reklama
mamaincogito
A długo Duphaston bierzesz? Mnie przez pierwsze dwa tygodnie brania tak okropnie głową bolała, ledwo na oczy widziałam. Lekarz mówił, że to jak najbardziej po nim może być. Później się organizm przyzwyczaiłFunia cudowna wiadomość! :*
@mamaincogito mój młodszy syn miał ten otwór owalny niedomkniety. Mieliśmy kontrolę kardiologiczna do 4 r.ż bo słychać było szmery na sercu. Teraz juz jest ok. Ale to nie z winy winogron, bo w poprzedniej ciąży ich nie jadłam w ogóle miałam wstręt do skórek [emoji14]
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom