reklama
Funia90
Fanka BB :)
@dreamscometrue nie dal mi fotki,jedynie wiem ,ze mialo 6 cm [emoji5]a w poniedzialek usg prenatalne to bedzie wiecej szczegolow[emoji4]
Mowil tylko,ze lozysko nisko i przodujace ale ,ze mam sie nie martwic[emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
marta64
No to jej problem a nie Twojego dziecka...olej to i córce nagadaj ze ma prawo ze wszystkimi się kolegowac
10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Marta, długo ta kolonia będzie jeszcze trwać? Tak szczerze to wcale bym się nie przejęła. skoro Twoja córka lubi bawić się ze wszystkimi to nie można jej narzucić tylko jednej koleżanki.
Tak jej właśnie powiedziałam. Kolonia do 21 lipca. Utwierdziłyście mnie że dobrze myślałam, bo już się bałam że może nie jestem obiektywna
mamaincogito
Łożysko się jeszcze może podnieść, to wczesna ciąża.@dreamscometrue nie dal mi fotki,jedynie wiem ,ze mialo 6 cm [emoji5]a w poniedzialek usg prenatalne to bedzie wiecej szczegolow[emoji4]
W ostateczności jak pod koniec będzie nadal przodujące to pewnie zrobią CC.
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
marta64
Właśnie chciałam pisać że jeszcze może się podnieśćŁożysko się jeszcze może podnieść, to wczesna ciąża.
W ostateczności jak pod koniec będzie nadal przodujące to pewnie zrobią CC.
Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Kejka
@Zabamonika fajnie, że się odezwałaś, bo się ostatnio zastanawiałam co u Ciebie i trochę martwiłam, że jak cisza to może coś jest źle.
Nadrobić forum nie jest łatwo, nawet jak się ma kilka godzin przerwy [emoji12]
Ja już się nie mogę doczekać wyjazdu do Pl, nie planuję tam żadnych badań, bo prywatny polski gin tutaj mi starcza (choć jest tylko w weekendy i co 2 tygodnie).
Odzywaj się częściej! [emoji846]
Nadrobić forum nie jest łatwo, nawet jak się ma kilka godzin przerwy [emoji12]
Ja już się nie mogę doczekać wyjazdu do Pl, nie planuję tam żadnych badań, bo prywatny polski gin tutaj mi starcza (choć jest tylko w weekendy i co 2 tygodnie).
Odzywaj się częściej! [emoji846]
Kejka
Funia cudowna wiadomość! :*
@Kejka noooo łapią mnie też czasem takie zjazdy formy. Pij dużo wody przy tym pęcherzu.
@mamaincogito mój młodszy syn miał ten otwór owalny niedomkniety. Mieliśmy kontrolę kardiologiczna do 4 r.ż bo słychać było szmery na sercu. Teraz juz jest ok. Ale to nie z winy winogron, bo w poprzedniej ciąży ich nie jadłam w ogóle miałam wstręt do skórek
@dreamscometrue biedactwo :* nie masz chwili oddechu :/
Dzisiaj strasznie mnie boli głowa. Az do mdłości. Albo po Duphastonie taka migrena albo przez pogodę. :/
ale bym zjadła stripsy z KFC!
Waga się nie przejmuję zbytnio. Na początku ciąży ważyłam 49 kilo i teraz przy 53 czuje się i wyglądam o niebo lepiej. Nie mogę się od męża odpędzić w każdej ciąży przybierałam po 10 kilo i w każdej strasznie chudłam.
Aha! @kass.es moja macoszka odsyła Cię do irlandzkiego socjala- przejdź się i zapytaj bo oni rozpatrują indywidualnie tak samo jeśli dostaniesz skierowanie do szpitala to po ten czek tez tam się idzie
Dzięki, czytałam coś o tym i nie sądzę, żeby cokolwiek mi przysługiwało jak pracuję na pełen etat.
Ale jak znajdę okazję to się przejdę, zapytam [emoji846]
Agi.aguullka
My juz z corka po wizycie u lekarza. I szczerze powiedziawszy dziewczyny jak jest i lekarza to nie zaluje wyprowadzki do Niemiec. Przykre to ze jakosc sluzby zdrowia ma na to wplyw.
Jak pisalam corcie caly tydzien boli brzuch. Dzisaj poszlysmu znow bo nic nie ustepuje. Pani dr po zbadaniu od razu dala kubeczek na sisiu, oraz pobrali krewke z palca na crp.
Wyniiki po 5 minutach, wszystko ok. Takze pewnie wirus i musimy czekac. Podejscie do dziecka niesamowite! Do zestresowanego rodzica rowniez :-)
Jak pisalam corcie caly tydzien boli brzuch. Dzisaj poszlysmu znow bo nic nie ustepuje. Pani dr po zbadaniu od razu dala kubeczek na sisiu, oraz pobrali krewke z palca na crp.
Wyniiki po 5 minutach, wszystko ok. Takze pewnie wirus i musimy czekac. Podejscie do dziecka niesamowite! Do zestresowanego rodzica rowniez :-)
Kejka
Cześć wszystkim! Powracam i to ze zdwojoną siłą. Kilka słów co działo się u mnie odkąd ostatni raz udzielalam się na forum. Wyjazd do Polski oczywiście byłam u gin lecz dzieciątko jeszcze za małe by cokolwiek więcej powiedzieć. Waga dobra, serce walilo jak młot, wymiary okej jak na tamten tydzień ciąży. Po powrocie niestety zemdlalam w pracy, zrobiłam sobie przymusowe wolne na trzy dni. Teraz jak robi mi się słabo muszę koniecznie wyjść z hali (praca przy produkcji) co niekoniecznie podoba się moim przełożonym. Wizyta u położnej (uk) w 11tc: milion pytan, pobieranie krwi przy którym zrobiłam cyrk jak mało kto tak się bałam. Okazało się że mam ciśnienie jak trup 80/50. Zalecenie to picie kawy z której zrezygnowałam. Teraz pije około 2 dziennie i w sumie jest trochę lepiej po niej. Dodatkowo brak apetytu a szczególnie zbrzydlo mi mięsko które kiedyś mogłam jeść non stop :O waga spadła -5kg odkąd jestem w ciąży i stoi tak przez 2 tygodnie. Żyje jedynie na owocach, tylko one mi wchodzą, więc dobre i to. A z lepszych rzeczy to za tydzień jadę do Chorwacji samochodem około 2 dni jazdy na 20 lipca udało mi się jeszcze zapisać do gin w pl przed samym wyjazdem a 3 sierpnia czeka mnie PIERWSZE usg w UK ! Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dnia
To pierwsze usg w UK w którym masz tygodniu?
Bo ja już miałam usg w irlandzkim szpitalu w tym tyg (11t), ale coś mi się wydaje, że to przez in vitro zrobili mi szybciej.
A z położną zobaczę się dopiero za tydzień. Mam nadzieję, że zrobią mi badanie moczu bo do tej pory jeszcze nie miałam, a chyba coś się dzieje...
reklama
Magiczna83
To pierwsze usg w UK w którym masz tygodniu?
Bo ja już miałam usg w irlandzkim szpitalu w tym tyg (11t), ale coś mi się wydaje, że to przez in vitro zrobili mi szybciej.
A z położną zobaczę się dopiero za tydzień. Mam nadzieję, że zrobią mi badanie moczu bo do tej pory jeszcze nie miałam, a chyba coś się dzieje...
Kejka mocz powinnas oddawac przy kazdej wizycie z polozna. Ja mialam w 7 tygodniu a teraz mam we wtorek w 16 tygodniu. Pierwsze ich NHSkie usg mialam w 12 tygodniu ale ze udalo mi sie wziac udzial w badaniach to mialam cztery usg przed 12 tygodniem ale to z racji moich poronien.
Faktycznie zabamonika masz jakos pozno pierwszy scan.... kurcze uwazaj w tej podrozy zwlaszcza przy upalach I takim cisnieniu plus omdlenia. A ja mam dylemat czy jechac 2,5 godz pociagiem nad Morze i zostac tam pare dni