reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Macie takie uczucie "czegoś" w przełyku? "Coś tam jest a jak chcecie przełknąć to nadal to jest" czy to jest zgaga? Bo ja nigdy nie miałam.
Już się naczytałam w internecie że to mogą być różne schorzenia [emoji57]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry! :)

Dziewczęta, Ada, Weroni- najmilszych widoków na wizytach dziś :)

@malinka1000 dziękuję kochana za rady- na boreliozę raz w roku chodzę sie kontrolować, bo 3 lata temu miałam kleszcza. Zawiozłam go do laboratorium- był "czysty",ale co rok wpadam do laboratorium analitycznego :) W każdym razie dzisiaj minął ból wszystkich stawów, natomiast kłuje mnie mocno nad spojeniem i jakby brzuch ciągnie, więc jednak jadę do ginekologa dziś tak czy siak. Niech zerknie co tam słychać dla świętego spokoju.

@xssenia lepiej 56- noworodek tak szybko rośnie i tylko w pierwszych kilku dniach jest faktycznie taki malusieńki- później jest malutki, ale nie taki drobiażdżek jak zaraz "po" <3

Macie takie uczucie "czegoś" w przełyku? "Coś tam jest a jak chcecie przełknąć to nadal to jest" czy to jest zgaga? Bo ja nigdy nie miałam.
Już się naczytałam w internecie że to mogą być różne schorzenia [emoji57]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
zgaga to raczej nie jest, zgaga to takie ostre pieczenie w przełyku, położyć się nie można, tak pali, ja nigdy nie miałam, pierwszy raz w ciąży i byłam od razu pewna, że to to ;)

Szyjka czasem nie daje żadnych objawów niestety.
Ale z poprzedniej ciąży pamiętam, że miałam takie dziwne uczucie jakby ktoś wbijal mi szpilke w szyjke... poza tym ten brzuch się napinal i twardnial... (do 10 razy na dobę ponoć jest to normalne) rano dostałam krwawienia , pojechałam na IP i lekarz mi powiedział, że jest rozwarcie :/

Wczoraj miałam takie jakby kłucia, wygłupialiśmy się z mężem, trochę potanczylismy i miałam wrażenie że tak kłuje mnie w środku... ale szybko przeszło :)
A ja siedze w poczekalni, rutynowo morfologia, mocz i dopisałam jeszcze tsh i glukozę by to sprawdzić :) Pogoda dzis cudna, żal do pracy pózniej :( Ale plan jest taki, ze jeszcze dzis i jutro a od piątku chciałabym L4, tak na tydzien. Myślicie ze moze byc problem by lekarz wypisał tylko takie krótkie zwolnienie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj miałam takie jakby kłucia, wygłupialiśmy się z mężem, trochę potanczylismy i miałam wrażenie że tak kłuje mnie w środku... ale szybko przeszło :)
A ja siedze w poczekalni, rutynowo morfologia, mocz i dopisałam jeszcze tsh i glukozę by to sprawdzić :) Pogoda dzis cudna, żal do pracy pózniej :( Ale plan jest taki, ze jeszcze dzis i jutro a od piątku chciałabym L4, tak na tydzien. Myślicie ze moze byc problem by lekarz wypisał tylko takie krótkie zwolnienie?

hmm gorzej się czujesz, musisz dojść do siebie, dlaczego nie

Raczej nie, wystarczy nawet że pójdziesz do internisty i powiedz, że się czujesz bardzo osłabiona i w ciąży jesteś. Tylko niech Ci wpisze kod B na zwolnieniu

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Raczej nie, wystarczy nawet że pójdziesz do internisty i powiedz, że się czujesz bardzo osłabiona i w ciąży jesteś. Tylko niech Ci wpisze kod B na zwolnieniu

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak, wlasnie innego zwolnienia bym nawet nie chciała bo mam w planach trochę pojeździć [emoji16]

Do góry