reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Aczkolwiek nie obraziłabym, gdyby to drugie urodziło się w wymiarach córki ;) myślę, że taka waga ok 3300 jest optymalna do porodu :D

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie martw się, ja w pierwszej ciąży też miałam co chwilę coś. Tyle, że zazwyczaj grzybica :/
Na szczęście teraz jest wzorowo.

ja z tych rzeczy nie. ja miałam najpierw paciorkowca gbs (wyleczony) teraz jakaś bakteria wywołująca zapalenie płuc...poza tym enterokoki, ale nie wiem, czy je się leczy, bo nawet antybiogramu labo nie robi, one chyba nie są za bardzo groźne...

ja z tych rzeczy nie. ja miałam najpierw paciorkowca gbs (wyleczony) teraz jakaś bakteria wywołująca zapalenie płuc...poza tym enterokoki, ale nie wiem, czy je się leczy, bo nawet antybiogramu labo nie robi, one chyba nie są za bardzo groźne...
Paciorkowca to się chyba tak nie da za bardzo wyleczyć, ja byłam (i pewnie nadal jestem) gbs dodatnia. Jak przyjechałam do porodu to dostałam antybiotyk dożylnie. W ogóle jakoś koło 35 tc robi się badanie na gbs z pochwy i odbytu, po to żeby szpital wiedział czy trzeba poznać antybiotyk okołoporodowo czy nie

U nas Oliwka miałą 53cm i ważyła 3.500, jak dla mnie mze być powtóreczka w styczniu. Bolało jak cholera, ale teraz jak wiem, czego sie spodziewać, więc przynajmniej nie bede myśleć, ze umieram, jak wtedy ;)

Paciorkowca to się chyba tak nie da za bardzo wyleczyć, ja byłam (i pewnie nadal jestem) gbs dodatnia. Jak przyjechałam do porodu to dostałam antybiotyk dożylnie. W ogóle jakoś koło 35 tc robi się badanie na gbs z pochwy i odbytu, po to żeby szpital wiedział czy trzeba poznać antybiotyk okołoporodowo czy nie

może wróci, ale nie było go teraz w posiewie

Aczkolwiek nie obraziłabym, gdyby to drugie urodziło się w wymiarach córki ;) myślę, że taka waga ok 3300 jest optymalna do porodu :D

Wiesz jakieś odstępstwa od reguły muszą być ;) zresztą wiadomo też że to zależy od chorób w ciąży i od tygodnia porodu, ale przy zdrowej ciąży się raczej sprawdza. U mnie obie miały 52 cm, starsza 3410 a młodsza 3340, ale parę dni wcześniej przyszła na świat, ale obie po porodzie zleciały z wagi prawie do 3 kg z groszami

Wiesz jakieś odstępstwa od reguły muszą być ;) zresztą wiadomo też że to zależy od chorób w ciąży i od tygodnia porodu, ale przy zdrowej ciąży się raczej sprawdza. U mnie obie miały 52 cm, starsza 3410 a młodsza 3340, ale parę dni wcześniej przyszła na świat, ale obie po porodzie zleciały z wagi prawie do 3 kg z groszami
Pewnie to wyjątek potwierdzający regułę, wszystkie 4 ciążę książkowe, wszyscy byliśmy urodzeni w 41 tc ;)

Marta u mnie to cieżko stwierdzić, bo mama rodziła nas dwie bliźniaczki i do tego po terminie i wazylysmy niecałe 3 kg, a córcia moja 3,5 kg ważyła, ale kto wie jakby jedna rosła w brzuchu to moze by urosła więcej ;)

Maz za to ważył 4,5 kg [emoji23] współczuje teściowej...

Co do posiewu w poprzedniej ciazy miałam robiony raz , w tej na razie wcale...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pewnie to wyjątek potwierdzający regułę, wszystkie 4 ciążę książkowe, wszyscy byliśmy urodzeni w 41 tc ;)

Ja ani razu nie dotrwałam do 40 tyg., jak tylko usłyszałam od gin że już ok można rodzić to robiłam wszystko żeby już to nastąpiło. W pierwszej ciąży tego dnia jeszcze na uczelnie jechałam bo się sesja zaczynała do innego miasta i to drogami specjalnie takimi z dołami żeby wytrzęsło, a wieczorem zaczęły się skurcze. W drugiej ciąży wysprzątałam całe mieszkanie na błysk na święta, ale tak czysto jeszcze nie było i w wigilię poszłam rodzić :D

reklama
Ada i Weroni powodzenia na wizytach[emoji5][emoji5][emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry