reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ależ mi zależy... Na mnie i moich najbliższych i naszym wspólnym spokojnym życiu ;) jak jestem u kogoś to się dostosowuje do jego reguł, więc jak ktoś jest u mnie to musi znosić moje wnętrza ;) a jak go raza po oczach to co zrobię ;)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Masz bardzo dobre podejście do życia [emoji38]

Oglądam bajkę o królu Julianie z Madagaskaru i po krótkim stwierdzeniu mogłabym mieć podejście do życia tak jak On. Strasznie głupie [emoji38][emoji38][emoji38]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
xssenia wiem masz racje.

Dziewczyny zajrzałam na watek lutoweczek tak z ciekawości wiecie ze jedna z mam będzie miala trojaczki:biggrin2: potrojne szczęście!. u nas jest ktoś z bliźniakami bo nie pamiętam za dobrze?

co do paneli to przeważnie mamy odcien jasny lub średni. nie chodzilo o sprzątanie tylko racej o zadrapania bo przy dzieciach to norma, na jaśniejszych mniej widać. sprzatac lubie wiec ciemne by mi nie przeszkadzaly ale wymieniac co rok panele to już bylby problem a przy charakterach moich POCIECH bylibyśmy do tego zmuszeni.

u mnie mdlosci sa już sporadycznie, prawie ich nie mam ale dochodzą inne ciążowe dolegliwości, nie koniecznie mile tak jak dzisiaj z rana:wściekła/y::angry::mad:

mamaincogito pokoik cudeńko. my jesteśmy na etapie remontu i odnawiania pokoju Synka. Malenstwo będzie przez pierwsze 6 miesięcy spalo w naszej sypialni. potem w zaleznosci od plci wyladuje (oczywiście jakwszystko będzie dobrze ) w pokoju Córy bądź Syna.

Ja zacznę pewnie się rozglądać w 7miesiacu nie wcześniej [emoji38]

Mam pytanko z całkiem innej beczki[emoji38]
Jakie macie panele w domu/mieszkaniu? Jasne czy ciemne może takie szare?
Mąż mi kazał pomału się rozglądać co by mnie interesowało ale nie wiem jaki kolor jest praktyczniejszy.
Podobają mi się ciemne ale podobno wszystko na nich widać? I czy w każdym pomieszczeniu macie takie same panele?

W każdym mam takie same mamy takie pośrednie. Miałam ciemne to pięknie wyglądały zaraz po myciu efekt super jak mazow nie było widać, ale pół godz później już było widać kurz, no i wiadomo każdy brudem też. Miałam też jasne jesion czy jakoś tak i też fajnie wyglądały ale widać było każdy okruszek. Teraz mamy takie pośrednie imitujące deski z Vfuga i są super, każdy myśli że dechy, nie widać na nich nic, żadnego brudu ahi żadnych rynek a przy dwójce dzieci to jednak się zdarzają

Masz bardzo dobre podejście do życia [emoji38]

Oglądam bajkę o królu Julianie z Madagaskaru i po krótkim stwierdzeniu mogłabym mieć podejście do życia tak jak On. Strasznie głupie [emoji38][emoji38][emoji38]

Takie podejście mam od kilku miesięcy dopiero, przypłaciłam dojście do takiego wniosku wieloma nerwami, kryzysami i naprawdę ciężkimi sytuacjami w życiu. Od tego właśnie czasu stwierdzam, że chce otaczać się tylko ludźmi, którzy są mi zyczliwi a ja im. Nie potrzebuję sztucznych kontaktów, bo tak wypada a potem mi dupę obrabia... Cóż że rodzina, czasem obca osoba znaczy więcej niż rodzina. Rodzina się staje, a nie jest z zasady.
Dlatego też po cichu liczę, że to drugie macierzyństwo będzie dla mnie spokojniejsze, nie dam na sobie wywrzeć presji w wielu sprawach przez toksycznych ludzi, którzy niby "w trosce o mnie".

Ja mam na parterze w salonie ciemne, schody ciemne i korytarz na piętrze ciemny. W sypialni i jednym pokoju takie "średnie", u córki jasne. Najwięcej znać na tych "średnich". Ciemne w salonie myje bo... wypada ;) a wcale bym nie musiała

I w tym momencie stwierdzam że nie o ciemność chodzi tylko o "wzorki"

Naprawdę współczuję [emoji52]
jak narazie mi przeszły mdłości. [emoji120]

Chociaż w pierwszej ciąży wymiotowałam cała ciążę i jeszcze na porodówce [emoji33] Nawet zdarzało sie kilka razy dziennie. Później odkryłam że jak zjem coś naczczo słodkiego to przechodziło na chwilę [emoji39]

Oj na porodowce to za pierwszym i drugim razem wymiotowalam z bólu, więc pewnie teraz też mnie to czeka

reklama
Do góry