reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Doswiadczone mamuski powiedzcie mi w przypadku wyprawki do szpitala ciuszki dla malucha najlepiej w najmniejszym rozmiarze 50 brac? Bo sie zastanawiam czy taki rozmiar wogole kupowac czy zaczac od 56...
Ja miałam 56 dosłownie 2-3 sztuki, ale były trochę za duże, bo corka miała 53, ale była szczuplutka.
Teraz kupiłam rozmiar 50, ale w H&M to w sumie tak jak 56 w innych sklepach.
Myślę, że 50 nie ma sensu, zależy też w sumie czy rodzice rośli czy mało ;) kuzynka niewysoka urodziła córkę 49, więc jej się przydały takie na 50.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Doswiadczone mamuski powiedzcie mi w przypadku wyprawki do szpitala ciuszki dla malucha najlepiej w najmniejszym rozmiarze 50 brac? Bo sie zastanawiam czy taki rozmiar wogole kupowac czy zaczac od 56...
Ja bym zaczęła od 56 bo małe dzieci strasznie szybko rosną [emoji4] ale to jest takie moje skromne zdanie z własnego doświadczenia

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zacznę pewnie się rozglądać w 7miesiacu nie wcześniej [emoji38]

Mam pytanko z całkiem innej beczki[emoji38]
Jakie macie panele w domu/mieszkaniu? Jasne czy ciemne może takie szare?
Mąż mi kazał pomału się rozglądać co by mnie interesowało ale nie wiem jaki kolor jest praktyczniejszy.
Podobają mi się ciemne ale podobno wszystko na nich widać? I czy w każdym pomieszczeniu macie takie same panele?

Ja zacznę pewnie się rozglądać w 7miesiacu nie wcześniej [emoji38]

Mam pytanko z całkiem innej beczki[emoji38]
Jakie macie panele w domu/mieszkaniu? Jasne czy ciemne może takie szare?
Mąż mi kazał pomału się rozglądać co by mnie interesowało ale nie wiem jaki kolor jest praktyczniejszy.
Podobają mi się ciemne ale podobno wszystko na nich widać? I czy w każdym pomieszczeniu macie takie same panele?

Ja mam takie same w całym mieszkaniu jasne, nie widać jakoś mocno brudu

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

Amnie znowu poprzestawialob:) najpierw mega ochota na słodkie,a od paru dni teraz kwaśne :D ja bym chciala juz cos kupować ale troche sie boje.Licze na płeć to moze wtedy sie skusze :D Jezu jakbym chciala juz styczeń :)

Amnie znowu poprzestawialob:) najpierw mega ochota na słodkie,a od paru dni teraz kwaśne :D ja bym chciala juz cos kupować ale troche sie boje.Licze na płeć to moze wtedy sie skusze :D Jezu jakbym chciala juz styczeń :)
Ja tez taka niecierpliwa jestem. Za to przeraza mnie ze kolejny rok szybko minie i ten powrót do pracy...tragedia

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

Ja bym mogła owoce, lody i mussli z jogurtem na zmianę :) czyli właściwie wszystko co słodkie. Chociaż nagle przekonałam się także do kalafiora , hahaha ;)

No właśnie te zakupy...może ja też wpadnę w ich wir, ale póki co wisi nade mną usg prenatalne (za 2 dni) - mój miecz Damoklesa. Jeśli usłyszę, ze z dzidzią wszystko ok, wyniki Pappy będa prawidłowe, to i faktycznie z tej radości dokonam pierwszego zakupu. A na razie gryzę paznokcie z nerwów...

reklama
A co do paneli - mamy jasne. Nie widać na nich za dużo. Znajomi mają ciemne, to gorzej pod tym względem, bo pod światło wszystkie plamki czy kurz się odznacza.

Do góry