reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
I jeszcze mam jakieś takie głupie myśli co chwilę. Jak się córka urodziła to mąż zarabiał mniej i nie stać nas było np na sesję z brzuszkiem, fotografa na chrzest itd. I teraz myślę, że powinno być sprawiedliwie, czyli teraz tez nie powinnam sobie na to pozwolić. A potem myślę, że to ostatni raz z brzuszkiem i że warto mieć taką pamiątkę. Nawet ostatnio jak M powiedział, że tutaj kozy zrobić chrzciny, to tak mi żal się zrobiło, że córce robiliśmy gdzie indziej, a tutaj jest lepiej i jak to tak, niesprawiedliwie względem niej.
A potem myślę, że z drugiej strony ona ma/miała mamę przez 2.5 roku tylko dla siebie, a drugie nigdy nie będzie nas miało tylko dla siebie...
No durnoty takie :( nie wiedziałam, że to takie trudne będzie :(

Ale Wam dziś biadole, sorry
Hormony [emoji16] wszystko się ułoży. Dla dzieci nie da się wszystkiego podzielić na pół. Najważniejsze żeby się czuły kochane

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

dreamscometrue-właśnie nie mam dostępu..usg to mogę tu wstawić na główne ale brzuszek itp.wolałabym nie:) pisala,że mieszkam w DE:) a pochodzę z Malborka:) wizytę kolejną mam 27.07 u swojego gina i w PL prywatnie 09.08:) a jak się czujesz dziś?
Lepiej. Plamie ale na bezowo wiec strachu nie ma i leze sobie i na głowę dostaję [emoji13] ale humor mi się poprawil bo mialam miec wizyte w sobotę a mi przenieśli na piatek i to na rano a tak lubie najbardziej. A juz sie doczekać nie mogę.

Kochana dzieci będą szczęśliwe ze maja siebie nawzajem u mnie będzie raczej jedynak i martwię się ze rodzenstwa będzie brak..duza rodzina to szczęśliwa rodzina

Ja zawsze tego się bałam najbardziej że będzie córcia jedynaczką, bo tak mimo wszystko jest tak jak mówisz duża rodzina to szczęśliwa rodzina. U Ciebie nigdy nie wiadomo jak się potoczy ;) znam dwa przypadki osobiście gdzie niby było niemożliwe a jednak się zdarzyło. W pierwszym przypadku zdecydowali się na adopcję i w sumie jak już podpisali papiery to zaszła w ciążę, a w drugim przypadku moja koleżanka 8 lat się starała z mężem, problem miał on i ona a teraz mają dwójkę dzieciaczków

mamaincogito- nie tylko ty masz takie myśli... u mnie to samo jak się urodził pierwszy syn to nie mieliśmy za bardzo kasy,ani nie mogliśmy liczyć na teściów(alkoholicy) czy moich rodziców.Wszystko prawie używane,łóżeczko to maż szczebelki doklejał...Ale skonczyłam studia,dorabialiśmy sie powoli,wyjechaliśmy do De w międzyczasie moi rodzice również zmienili prace na lepsze..Teraz wiem,że będe temu dziecka mogła więcej dać i kupić ale mam wyrzuty bo przypominam sobie co miał mój syn..ale z drugiej teraz ma o wiele lepiej...czas się zmienia człowieka sytuacja również wiec nie ma co sobie wyrzucać.Najważniejsze by oboje dzieci czuły się ważnie i kochane dlatego staram się angażowac syna w tą ciąże. Nie martw się będzie ok i nie tylkko ty tak masz:)

@aneczka227 możesz wrzucić tutaj normalnie na forum w wiadomości, a jeśli chcesz na forum zamkniętym to tu masz link https://www.babyboom.pl/forum/index.php?threads/88794/ tylko daj znać czy masz dostęp? Jeśli nie to chwilę to zajmie bo będę pisała do głównego administratora. A podawalas mi terminy swoich wizyt i gdzie mieszkasz?

Czy ja bym mogła też prosić o dostęp. Wyświetliło mi się że nie mam uprawnień

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

hej,

nie sposób przeczytać wszystko, produkcja idzie pełną parą :D
Dziewczyny! Moje sutki już się "moczą" wyjątkowo szybko, czytałam, że to nie ma wpływu na laktacje, ale jakoś podświadomie czuje, że nie będzie z tym problemu :D
No i za 2 dni USG tzw. prenatalne/genetyczne, czy w 12 tyg lekarz jest już w stanie określić płeć??

hej,

nie sposób przeczytać wszystko, produkcja idzie pełną parą :D
Dziewczyny! Moje sutki już się "moczą" wyjątkowo szybko, czytałam, że to nie ma wpływu na laktacje, ale jakoś podświadomie czuje, że nie będzie z tym problemu :D
No i za 2 dni USG tzw. prenatalne/genetyczne, czy w 12 tyg lekarz jest już w stanie określić płeć??

Mi w 12+6 powiedziala tak na 80% płeć

reklama
Dreams dzięki ;*

@aneczka227 rzeczywiście :) ciekawe jak z terminem rzeczywiście u nas wypadnie :)

Ja nie miałam takich myśli w temacie "sprawiedliwości". Uznałam ze moje dzieci to dwoje różnych ludzi i nie ma sensu traktować ich tak samo. Dla niemowlęcia są inne rzeczy ważniejsze niż dla starszaka. Dla dziecka ważne jest poczucie, że jest kochane i bezpieczne, one nie podliczają, ile kasy wydajemy na jedno, czy drugie :)
A przy sesji ciążowej przecież i dziecko może brać udział :) potraktujcie to jak sesję rodzinną, gdzie ciąża jest doskonałą motywacją :)
I tak wszyscy naokoło potrafią nas - matki wpędzić w mega poczucie winy w praktycznie każdym temacie. Nie ma sensu samej siebie jeszcze dobijać :) :*

Do góry