reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI. JA NIE MAM zaprać, wczoraj nawet wypilam wycisniety sok z jabłek ponad 300ml. wypróżniam się regularnie. przepraszam raz jeszcze za temat, ale uwiezcie mi nogi mi się ugiely jak zobaczylam krew. rozryczałam się. mam nadzieje ze to hemoroidy nic gorszego. poza tym u mnie to rodzinne prababcia miała, babcia i mama tez:hmm: przypadlosc genetyczna, mam tylko nadzieje ze nie będzie z tym problemu i aby to nic gorszego. wizyte ma w next poniedziałek ale jak cos się będzie dziac pojde jutro do gin, albo dziś na pogotowie.
nie trzeba miec zaparc zeby je miec, praca siedząca, buty na obcasie, obcisle spodnie, genetycznie wszystko moze je spowodowac ;) a w ciazy wszystko jest "delikatniejsze" wiec latwiej o to zeby pekly czy zaczely krwawic. Mi dziasla krwawia, obstawiam ze na jesien to non stop bedzie mi krew z nosa leciec, bo jak mowie to wszystko jest "rozpulchnione" i delikatne

reklama
DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZI. JA NIE MAM zaprać, wczoraj nawet wypilam wycisniety sok z jabłek ponad 300ml. wypróżniam się regularnie. przepraszam raz jeszcze za temat, ale uwiezcie mi nogi mi się ugiely jak zobaczylam krew. rozryczałam się. mam nadzieje ze to hemoroidy nic gorszego. poza tym u mnie to rodzinne prababcia miała, babcia i mama tez:hmm: przypadlosc genetyczna, mam tylko nadzieje ze nie będzie z tym problemu i aby to nic gorszego. wizyte ma w next poniedziałek ale jak cos się będzie dziac pojde jutro do gin, albo dziś na pogotowie.
Moja corka tez zaparc nie ma, ja w 1 ciazy tez nie mialam.
Mozesz tez siemie lniane pazyc i pic. Jak masz duzy stres to jrdz od razu do lekarza pierwszego kontaktu. Stres gorszy od wszystkiego

Malinko w ciąży nie trzeba mieć zaparć, żeby to cholestwo się przyplątało. Nie zamartwiaj się na zapas :* A jeśli coś Cię zmartwi to pewnie - skontroluj dla własnego spokoju :)

Już po :)
Wszystko super, dzidzia mi machała znad głowy, wyciagala rękę aż za głowę :D dluuuugie ma rączki, to musi być dziewuszka, modeleczka mała <3 i ma już 8,03 cm!!!! Jak dodać do tego dluuuugie nogi po mamusi i siostrzyczce (ach ta skromność) to mi się naprawdę kawał babeczki kroi :)

Ja zawsze tego się bałam najbardziej że będzie córcia jedynaczką, bo tak mimo wszystko jest tak jak mówisz duża rodzina to szczęśliwa rodzina. U Ciebie nigdy nie wiadomo jak się potoczy ;) znam dwa przypadki osobiście gdzie niby było niemożliwe a jednak się zdarzyło. W pierwszym przypadku zdecydowali się na adopcję i w sumie jak już podpisali papiery to zaszła w ciążę, a w drugim przypadku moja koleżanka 8 lat się starała z mężem, problem miał on i ona a teraz mają dwójkę dzieciaczków
Bardziej chodzi o warunki finansowe narazie nie chcemy powiększać rodziny, jednemu dziecku chcemy zapewnić spokojny byt a to już będzie trudne

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

hej,

nie sposób przeczytać wszystko, produkcja idzie pełną parą :D
Dziewczyny! Moje sutki już się "moczą" wyjątkowo szybko, czytałam, że to nie ma wpływu na laktacje, ale jakoś podświadomie czuje, że nie będzie z tym problemu :D
No i za 2 dni USG tzw. prenatalne/genetyczne, czy w 12 tyg lekarz jest już w stanie określić płeć??
Mniej więcej tak. Którego masz dokładnie wizytę? Na kiedy masz termin porodu? Skąd jesteś?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji169]

Ostatnia edycja:
@malinka1000 ja się borykam z takim problemem... z tym, że u mnie to nie hemoroidy, a tzw. szczelina... miesiąc przed zajściem w ciąże też miałam niezły hardkor i leki po 2 latach spokoju... a jestem straszną panikarą, ale u mnie odnawia się to co jakiś czas, z tym, że ja mam problemy z perystaltyką jelit od małego i zaparcia nie są mi obce... jedyne co ja mogę Ci polecić to zapisać się do dobrego proktologa czy to hemoroidy czy właśnie jakaś inna przypadłość to na pewno Ci pomoże. Może po prostu pekla jakaś żyłka, tak też się zdarza. Jeśli w rodzinie masz hemoroidy to może to być rodzinne, ale u mnie w rodzinie też są i podejrzewali, że ja też mam, a okazało się jednak, że to co innego.

Już po :)
Wszystko super, dzidzia mi machała znad głowy, wyciagala rękę aż za głowę :D dluuuugie ma rączki, to musi być dziewuszka, modeleczka mała <3 i ma już 8,03 cm!!!! Jak dodać do tego dluuuugie nogi po mamusi i siostrzyczce (ach ta skromność) to mi się naprawdę kawał babeczki kroi :)

Wspaniale! :laugh2: Zgrabniara ;*

Dziewczyny, od kilku dni chodzę jak połamana, czuję, że mnie stawy pobolewają. Łącznie z barkami i szyją. Chociaż i tak w biodrach jest najgorzej i w nogach. Wspomnę o tym lekarzowi ale nie wiem czy z tym poczekać jeszcze do przyszłego tygodnia, czy już jutro się wybrać.

reklama
Do góry