reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Czytam o waszych teściowych i mamach i oczy przecieram ze zdumienia. Na prawdę współczuje takich sytulacji.

Co prawda moja mama czy teściowa zawszw wtrąca pare groszy ale w rezultacie i tak słuchają moich metod wychowania.
Zawsze moge liczyć na pomoc z ich strony w opiece nad córcia ;)

A ochrzczenie dziecka bez wiedzy rodziców to szok !!

Tez mam zatkany nos szczegolnie po nocy i rownież z krwią... w poprzedniej ciazy tak nie było.

Kess u nas bardzo podobna sytulacja ja śmieciowe grosze zarabiam, maz na szczęście bardzo dobre pieniądze bierze i do tego robi to co kocha ;)
I właśnie jesteśmy na etapie wykańczania domu, my postanowiliśmy wziąć kredyt na wykończenie inaczej pewnie jeszcze z dwa trzy lata musielibyśmy czekać aby sie wprowadzić, a takto moze uda sie w tym roku byc juz na swoim. Niestety perspektywa mieszkania z teściami i dwójka dzieci mnie przeraża wiec mam nadzieje ze nam sie uda ;)

My miedzy innymi na moja prace zdecydowaliśmy sie na drugie dziecko, nie chciałam do niej wracać umowa kończyła mi sie teraz w czerwcu, musieli mi przedłużyć- przedłużyli do porodu (dobre i to) małej do żłobka nie pośle bo ma problemy zdrowotne i nie moze poważnie chorować... takto po macierzyńskim musiałabym szukać pracy tam chwile pracować i dopiero dziecko, a mu zawsze chcieliśmy mała różnice wieku dlatego taka decyzja... po kolejnym macierzyńskim będe sie rozglądać za praca... po za tym zobaczymy jak finansowo będzie wyglądać nasz sytulacja jak będzie ok to posiedzę w domu, chce sie poświecić dla dzieci tyle czekania na nie, niepowodzenia a teraz miałabym maluchy do żłobka posłać o nie wole sama je wychowywać, szczegolnie jeśli będzie nas na to stać ;)

Kess piękne marzenia ;)
A podróżować na pewno będziecie my w sierpniu jedziemy do Chorwacji- ja 5 miesiąc ciazy córcia będzie miała 10 miesięcy trochę mnie to przeraża ale wiem ze damy radę :D

Ja bym zgrzeszyła jakbym powiedziała ze jestem stara w grudniu skończę 25 lat a to moje drugie dziecię będzie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
No co Ty to mnie zdziwiłaś z tym wiekiem, taka dojrzała mi się wydajesz przez swoje wypowiedzi i macierzyństwo, że aż nie mogę w to uwierzyć, że jesteś w wieku mojej siostry albo moich postrzelonych kolażanek :D dziecko chyba zmienia dużo w życiu :p

reklama
Witajcie Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Podczytywalam Was już trochę, ale dopiero po prenatalnym zebrałam, żeby dołączy. U mnie termin według usg na 10.01. Mam już dwoje dzieci, syn idzie do drugiej klasy, a córka ma niecałe 5 lat. Teraz też ma być syn. I dobrze, bo księżniczka tatusia by drugiej księżniczki nie zniosla jestem z Poznania, zajmuje się poradnictwem zywieniowym. I jestem chyba tu najstarsza, mam skończone w zeszłym miesiacu37.

Witajcie Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Podczytywalam Was już trochę, ale dopiero po prenatalnym zebrałam, żeby dołączy. U mnie termin według usg na 10.01. Mam już dwoje dzieci, syn idzie do drugiej klasy, a córka ma niecałe 5 lat. Teraz też ma być syn. I dobrze, bo księżniczka tatusia by drugiej księżniczki nie zniosla jestem z Poznania, zajmuje się poradnictwem zywieniowym. I jestem chyba tu najstarsza, mam skończone w zeszłym miesiacu37.
Witamy :-) milo widziec kolejna duza rodzinke.
Ja mam 34 i 2 coreczki 7 i 11 lat :-)

Witajcie Dziewczyny
Witamy :-)

Dreamscometrue haha rozbawiłaś mnie [emoji23] szok :D oj tak dziecko wywraca życie do góry nogami ;) niebawem sie przekonasz ;)

Fransis witaj ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mój plan na rodzinę był taki: 25lat pierwsze dziecko, 28lat drugie.
Taaaa...plany planami a życie życiem. Zaczęliśmy sie starać jak miałam 24lata i dopiero po 4latach sie udało, więc córcię urodziłam mając lat 29. Dwa lata póżniej zaczęliśmy starania o rodzeństwo dla Oliwii no i proszę, dziecię urodzi sie gdy moja będzie miała 4,5roku (a ja prawie 34).
Ale uważam, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny. Tak po prostu miało byc, jestem o tym pzrekonana ;)

No i na pewno zdążyłam się "wyszaleć", do macierzyństwa zdecydowanie podchodzę odpowiedzialnie. A te 7-8lat temu - kto wie jak by było?

A ja mam w ogóle takie pytanie - też macie takie zmiany nastroju? Ja rano miałam świetny humor, wręcz głupawkę. Teraz dopadła mnie jakaś nostalgia, myślę o jakichś nieistotnych w sumie sprawach i jakoś mnie to przygnębia. Nawet nie wiem, kiedy mi sie ten nastrój zmienił i dlaczego...

reklama
A ja mam w ogóle takie pytanie - też macie takie zmiany nastroju? Ja rano miałam świetny humor, wręcz głupawkę. Teraz dopadła mnie jakaś nostalgia, myślę o jakichś nieistotnych w sumie sprawach i jakoś mnie to przygnębia. Nawet nie wiem, kiedy mi sie ten nastrój zmienił i dlaczego...

Nie mam wahań nastrojów, ale jestem bardziej płaczliwa. I nostalgiczna. Przypomina mi się często dzieciństwo, a zwłaszcza smaki z dzieciństwa. Zauważyłam, że moje zachcianki są głównie na tradycyjne polskie smaki. Tak wiec wczoraj wcinałam wigilijną kapustę z grzybami i placki ziemniaczane... nic innego by mi przez gardło nie przeszło.
Poza tym - polski majonez i kiszone ogórki mogłabym dodawać do wszystkiego co jem [emoji23]
Ostatnio chciałam bułkę z serkiem i rzodkiewką, tak jak robił mi dziadek na śniadanie. Wiecie że tu nie mogę znaleźć nigdzie serka homogenizowanego?
Czy one są jeszcze w sprzedaży..?

Do góry