reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Nie mam wahań nastrojów, ale jestem bardziej płaczliwa. I nostalgiczna. Przypomina mi się często dzieciństwo, a zwłaszcza smaki z dzieciństwa. Zauważyłam, że moje zachcianki są głównie na tradycyjne polskie smaki. Tak wiec wczoraj wcinałam wigilijną kapustę z grzybami i placki ziemniaczane... nic innego by mi przez gardło nie przeszło.
Poza tym - polski majonez i kiszone ogórki mogłabym dodawać do wszystkiego co jem [emoji23]
Ostatnio chciałam bułkę z serkiem i rzodkiewką, tak jak robił mi dziadek na śniadanie. Wiecie że tu nie mogę znaleźć nigdzie serka homogenizowanego?
Czy one są jeszcze w sprzedaży..?
Są cały czas ;-) też czasem lubię zjeść jak mnie najdzie jeszcze taki ze świeża buleczka

reklama
Serki są, moje dziecko wcina :)
No właśnie - ta płaczliwośc. Akurat mam taki nastrój. A wczesniej tryskałam radością i tak znienacka kryzys...pocieszam ie, ze jeśli znienacka bez powodu mam doła, to równie szybko i bez powodu znów mogę mieć dobry humor? Kurde nie cierpię byc zdołowana, to jest sprzeczne z moim charakterem ale Chmielewska.

Annie mi sie wydaje ze to jest kwestia gotowości ma dziecku- jeśli świadomi planuje sie dziecko to i podejście pewnie inne niż np jeśli to wpadła bezwzględu ma wiek ;)

Co do wącham nastroju to tez tak mam raz super pozytywnie a zachwilke świeczki w oczach... takie uroki ciazy ;)

Zamówiłam córci kolorowe pampersy sa śliczne mam nadzieje ze jej nie uczula ;)
1499430937-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie mam wahań nastrojów, ale jestem bardziej płaczliwa. I nostalgiczna. Przypomina mi się często dzieciństwo, a zwłaszcza smaki z dzieciństwa. Zauważyłam, że moje zachcianki są głównie na tradycyjne polskie smaki. Tak wiec wczoraj wcinałam wigilijną kapustę z grzybami i placki ziemniaczane... nic innego by mi przez gardło nie przeszło.
Poza tym - polski majonez i kiszone ogórki mogłabym dodawać do wszystkiego co jem [emoji23]
Ostatnio chciałam bułkę z serkiem i rzodkiewką, tak jak robił mi dziadek na śniadanie. Wiecie że tu nie mogę znaleźć nigdzie serka homogenizowanego?

Kejka dzisiaj maz mnie zaskoczyl wlasnie twarozkiem ze smietana ze szczypiorkiem I rzodkiewka na buleczke! Pychotka! Wprawdzie to nie byl serek homogenizowany bo nie znam nawet takiej alternatywy ale powiem Ci ze moja wersja tez wymiata ;) ;)

Kejka dzisiaj maz mnie zaskoczyl wlasnie twarozkiem ze smietana ze szczypiorkiem I rzodkiewka na buleczke! Pychotka! Wprawdzie to nie byl serek homogenizowany bo nie znam nawet takiej alternatywy ale powiem Ci ze moja wersja tez wymiata ;) ;)
Za mną właśnie chodzi taki twarożek [emoji16] będzie jutro na śniadanie [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie Dziewczyny
Chciałabym do Was dołączyć. Podczytywalam Was już trochę, ale dopiero po prenatalnym zebrałam, żeby dołączy. U mnie termin według usg na 10.01. Mam już dwoje dzieci, syn idzie do drugiej klasy, a córka ma niecałe 5 lat. Teraz też ma być syn. I dobrze, bo księżniczka tatusia by drugiej księżniczki nie zniosla jestem z Poznania, zajmuje się poradnictwem zywieniowym. I jestem chyba tu najstarsza, mam skończone w zeszłym miesiacu37.
Hej [emoji6] to masz termin porodu ten sam i mieszkasz w mojej okolicy.[emoji6] a na kiedy masz wizyty jakieś zaplanowane?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

@dreamscometrue mi na tej środowej wizycie gin mówiła, że jak położę rękę na podbrzuszu to może być gdzieś tam niebawem czuć takie uwypuklenie/górkę i może to być powiększająca się macica.
O to na bank to my mamy mniej więcej podobny termin, ale ja to czuje juz dawno, ale może dlatego, ze ja mam przodozgiecie macicy

A ja mam w ogóle takie pytanie - też macie takie zmiany nastroju? Ja rano miałam świetny humor, wręcz głupawkę. Teraz dopadła mnie jakaś nostalgia, myślę o jakichś nieistotnych w sumie sprawach i jakoś mnie to przygnębia. Nawet nie wiem, kiedy mi sie ten nastrój zmienił i dlaczego...
Mam identycznie

reklama
Kejka mam też tak, ze tylko domowe smaki za mną chodza....u nas takich serkow dostatek jak przylecisz to sie najesz za wszystkie czasy[emoji6]

Do góry