reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja też nic nie czuje. Wg.ostatniego usg powinnam już skończyć 12, a zacząć 13 tc. Wczoraj czytałam, że od 14 tygodnia można coś już poczuć, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Najlepszy był mój mąż... pojechał ze mną, ale czekał pod gabinetem bo chyba się cykał wejść hihihi i to nie z powodu, że coś mogłoby być nie tak tylko, że sama nazwa gabinet ginekologiczny go przeraża :D

Co do wózka, ja myślę nad Anex albo Chicco, które strasznie lubi i zachwala mój mąż. Patrzyłam też na Cybex ale wydaje mi się to strasznym plastikiem. Ja rozmawiałam z koleżanką, która ma Anex Sport i jest zadowolona. Ma 2w1, nosidło dokupili oddzielnie bo chcieli żeby było z atestem, my chyba też kupimy 2w1 i oddzielnie nosidło/fotelik. Jedyne na co narzekała to na hmm jakby to nazwać ustawienie gondoli, poza tym jest bardzo zadowolona. Jak pomacam to wtedy się zdecyduje :-) Może nam jeszcze coś innego w oko wpadnie. Zobaczymy.

reklama
Ufff doczytalam. Piszecie jak szalone :-)

Ja w pierwszej ciazy ruchy czulam od 20 tyg. Mialam lozysko na przedniej scianie, a to tlumi ruchy i musza byc juz konkretne zeby je poczuc. No i teraz zapowiada sie powtorka, bo kosmowka na przedniej scianie...

Ja nauczona doświadczeniem z pierwszej ciąży poprosiłam moja gin o wizytę na NFZ żeby chociaż te badania zrobić, pozostałe już chodzę prywatnie. Chodziłam do niej z poprzednią ciąża więc bez problemu się zgodziła.

Ja dzisiaj już po wizycie, maluszek ma prawie 5cm :) powiedziała że wszystko jak najbardziej ok i na następną wizytę kazała mi przyjść dopiero 26.07. Płci nie powiedziała, ale nawet nie liczyłam na to ponieważ ona nigdy tak wcześnie nie mówi. Po cichu liczę na dziewczynkę :)

PS. Od 2 dni próbuję was nadrobić, ale chyba nie dam rady :D

Ja nauczona doświadczeniem z pierwszej ciąży poprosiłam moja gin o wizytę na NFZ żeby chociaż te badania zrobić, pozostałe już chodzę prywatnie. Chodziłam do niej z poprzednią ciąża więc bez problemu się zgodziła.

Ja dzisiaj już po wizycie, maluszek ma prawie 5cm :) powiedziała że wszystko jak najbardziej ok i na następną wizytę kazała mi przyjść dopiero 26.07. Płci nie powiedziała, ale nawet nie liczyłam na to ponieważ ona nigdy tak wcześnie nie mówi. Po cichu liczę na dziewczynkę :)

PS. Od 2 dni próbuję was nadrobić, ale chyba nie dam rady :D
Super wieści [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Ja również jeśli chodzi o wózek to tylko 2w1, ewentualnie osobno gondola, a osobna spacerówka. Fotelik mam już upatrzony, z atestami i testami, dla mnie bezpieczeństwo jest ważne, a wózki typu 3w1 nie zawsze mają dobre foteliki...

Ja również jeśli chodzi o wózek to tylko 2w1, ewentualnie osobno gondola, a osobna spacerówka. Fotelik mam już upatrzony, z atestami i testami, dla mnie bezpieczeństwo jest ważne, a wózki typu 3w1 nie zawsze mają dobre foteliki...
Większość tych fotelików/nosideł które są w zestawie 3w1 to właśnie zwykle nosidła. Bez testów, atestów itd.także my jesteśmy tego samego zdania, choć ja początkowo nie doinformowana też myślałam o 3w1 ;-) Teraz wiem, że albo 2w1 albo oddzielnie gondola oddzielnie spacerówka. Zobaczymy bliżej jesieni :-)

@szarotka27 ja zawsze dodaje z apki na telefonie i nie mam problemu wiec nie pomoge:/
Ja wozeczek mam upatrzony quinny mood [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mojemu mężowi podobają się Anexy, ale że już upatrzyłam Bebetto, to pewnie stanie na moim ;)
Kass - nie denerwuj się. Będzie dobrze, zobaczysz.
Ja ruchów nie czuję. tzn wydawało mi się ze dwa razy, ze czułam, ale no na logikę - jak dzidzia, która 19.06 miała zaledwie 2,5cm miałaby sie poruszyć tak, żebym ją poczuła? Żeby to był mój 18, a nie 11ty tydzień, to uwierzyłabym, że to faktycznie maluszek.

Który model Bebetto? :)
Ciezko sie nie denerwować kiedy jeszcze tak kłuje dzis w podbrzuszu/jajnikach :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry