reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja też nic nie czuje. Wg.ostatniego usg powinnam już skończyć 12, a zacząć 13 tc. Wczoraj czytałam, że od 14 tygodnia można coś już poczuć, ale nie wiem ile w tym prawdy.

Najlepszy był mój mąż... pojechał ze mną, ale czekał pod gabinetem bo chyba się cykał wejść hihihi i to nie z powodu, że coś mogłoby być nie tak tylko, że sama nazwa gabinet ginekologiczny go przeraża :D

Co do wózka, ja myślę nad Anex albo Chicco, które strasznie lubi i zachwala mój mąż. Patrzyłam też na Cybex ale wydaje mi się to strasznym plastikiem. Ja rozmawiałam z koleżanką, która ma Anex Sport i jest zadowolona. Ma 2w1, nosidło dokupili oddzielnie bo chcieli żeby było z atestem, my chyba też kupimy 2w1 i oddzielnie nosidło/fotelik. Jedyne na co narzekała to na hmm jakby to nazwać ustawienie gondoli, poza tym jest bardzo zadowolona. Jak pomacam to wtedy się zdecyduje :-) Może nam jeszcze coś innego w oko wpadnie. Zobaczymy.

reklama
Ufff doczytalam. Piszecie jak szalone :-)

Ja w pierwszej ciazy ruchy czulam od 20 tyg. Mialam lozysko na przedniej scianie, a to tlumi ruchy i musza byc juz konkretne zeby je poczuc. No i teraz zapowiada sie powtorka, bo kosmowka na przedniej scianie...

Ja nauczona doświadczeniem z pierwszej ciąży poprosiłam moja gin o wizytę na NFZ żeby chociaż te badania zrobić, pozostałe już chodzę prywatnie. Chodziłam do niej z poprzednią ciąża więc bez problemu się zgodziła.

Ja dzisiaj już po wizycie, maluszek ma prawie 5cm :) powiedziała że wszystko jak najbardziej ok i na następną wizytę kazała mi przyjść dopiero 26.07. Płci nie powiedziała, ale nawet nie liczyłam na to ponieważ ona nigdy tak wcześnie nie mówi. Po cichu liczę na dziewczynkę :)

PS. Od 2 dni próbuję was nadrobić, ale chyba nie dam rady :D

Ja nauczona doświadczeniem z pierwszej ciąży poprosiłam moja gin o wizytę na NFZ żeby chociaż te badania zrobić, pozostałe już chodzę prywatnie. Chodziłam do niej z poprzednią ciąża więc bez problemu się zgodziła.

Ja dzisiaj już po wizycie, maluszek ma prawie 5cm :) powiedziała że wszystko jak najbardziej ok i na następną wizytę kazała mi przyjść dopiero 26.07. Płci nie powiedziała, ale nawet nie liczyłam na to ponieważ ona nigdy tak wcześnie nie mówi. Po cichu liczę na dziewczynkę :)

PS. Od 2 dni próbuję was nadrobić, ale chyba nie dam rady :D
Super wieści [emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji172]

Ja również jeśli chodzi o wózek to tylko 2w1, ewentualnie osobno gondola, a osobna spacerówka. Fotelik mam już upatrzony, z atestami i testami, dla mnie bezpieczeństwo jest ważne, a wózki typu 3w1 nie zawsze mają dobre foteliki...

Ja również jeśli chodzi o wózek to tylko 2w1, ewentualnie osobno gondola, a osobna spacerówka. Fotelik mam już upatrzony, z atestami i testami, dla mnie bezpieczeństwo jest ważne, a wózki typu 3w1 nie zawsze mają dobre foteliki...
Większość tych fotelików/nosideł które są w zestawie 3w1 to właśnie zwykle nosidła. Bez testów, atestów itd.także my jesteśmy tego samego zdania, choć ja początkowo nie doinformowana też myślałam o 3w1 ;-) Teraz wiem, że albo 2w1 albo oddzielnie gondola oddzielnie spacerówka. Zobaczymy bliżej jesieni :-)

@szarotka27 ja zawsze dodaje z apki na telefonie i nie mam problemu wiec nie pomoge:/
Ja wozeczek mam upatrzony quinny mood [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mojemu mężowi podobają się Anexy, ale że już upatrzyłam Bebetto, to pewnie stanie na moim ;)
Kass - nie denerwuj się. Będzie dobrze, zobaczysz.
Ja ruchów nie czuję. tzn wydawało mi się ze dwa razy, ze czułam, ale no na logikę - jak dzidzia, która 19.06 miała zaledwie 2,5cm miałaby sie poruszyć tak, żebym ją poczuła? Żeby to był mój 18, a nie 11ty tydzień, to uwierzyłabym, że to faktycznie maluszek.

Który model Bebetto? :)
Ciezko sie nie denerwować kiedy jeszcze tak kłuje dzis w podbrzuszu/jajnikach :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry