reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja tez po lewej stronie wczoraj czułam dzidzi i dziś rano tez. Dziwne bo 11 tydx. A w pierwszej ciąży w 20 tyg dopiero. Chyba ze to ruchy jelit [emoji6]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
no właśnie nie wiadomo, mi się wydaje że za nisko na jelita, ale ja się na budowie człowieka nie znam :D, te co miały robione usg przez brzuch wiedzą mniej więcej w którym miejscu umiejscowiony jest dzidek ;)

@kass.es @marta64 to ja też jestem w tym gronie trupiego ciśnienie, miewam takie, a nawet niższe i do tego mam często wyższy puls niż powinnam. Przed ciążą też tak miałam, brałam nawet leki na wyrównanie, ale potem już odstawiłam, a teraz nic nie dostałam. Przed ciążą lekarz mi powiedział, że jakbym chciała mieć ciśnienie w normie to powinnam jeździć codziennie do szpitala na kroplówkę.

Kawy nie pije, ale ratuje się Coca Colą i mi pomaga. Lekarz mi kazał pić dużo płynów, ale znam to uczucie i samopoczucie o którym piszecie.

Samopoczucie jest dzisiaj po prostu fatalne, jeszcze ta niewiedza co się dzieje z Dzidzia doprowadza mnie do skraju załamania. Nie mówiąc o uciążliwym kłuciu po całości brzucha. Do tego mąż dziś dowiedział się, że w poniedziałek pracuje na 6:30 a na 10 mam badania prenatalne, mieliśmy jechac razem. Zatem pojadę sama i nawet nie chce myślec co by było, gdyby badania poszły zle... a mówią że to poniedziałki są beznadziejne a nie piątki...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny [emoji3]

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Kass- kochana Ty się nie zamartwiaj, wszystko będzie dobrze:)

Ja jeszcze też nie czuje ruchów ani żadnego miziania, ale już chyba niedługo bo za chwilę stuknie nam 14tc :D

W nocy nie mogłam spać więc buszowalam po internecie szukając wózka. I chyba mamy swój typ :D Anex Sport 3w1 bardzo mi się spodobał... a wy już powoli też rozglądacie się za wózkami?

Samopoczucie jest dzisiaj po prostu fatalne, jeszcze ta niewiedza co się dzieje z Dzidzia doprowadza mnie do skraju załamania. Nie mówiąc o uciążliwym kłuciu po całości brzucha. Do tego mąż dziś dowiedział się, że w poniedziałek pracuje na 6:30 a na 10 mam badania prenatalne, mieliśmy jechac razem. Zatem pojadę sama i nawet nie chce myślec co by było, gdyby badania poszły zle... a mówią że to poniedziałki są beznadziejne a nie piątki...

A nie możesz zabrać ze sobą kogoś bliskiego tak dla otuchy ?? mamy albo przyjaciółki ??
Mojego tez nie było na prenatalnych :( byłam ze swoją mama która tak bardzo się cieszyła bo za jej czasów usg nie było tak popularne. i mogła zobaczyć dzidziusia ☺

A nie możesz zabrać ze sobą kogoś bliskiego tak dla otuchy ?? mamy albo przyjaciółki ??
Mojego tez nie było na prenatalnych :( byłam ze swoją mama która tak bardzo się cieszyła bo za jej czasów usg nie było tak popularne. i mogła zobaczyć dzidziusia [emoji5]

Pierwsza osoba o której pomyslałam była moja mama, od razu do niej zadzwoniłam i ja się załamałam i ona chyba jeszcze bardziej, że nie może przy mnie być, bo w niedziele wyjeżdża na wakacje. Siostra mieszka 30km ode mnie, pracuje, przyjaciółka pracuje i na razie nie może wziac wolnego, a teściowej jakoś nie bardzo mi się widzi brać ze sobą. Mysle że moja mama mogłaby zarzucić sobie, że zawiodła. Wiec chyba wole jechac sama ;)

Mojego tez nie było na prenatalnych :( byłam ze swoją mama która tak bardzo się cieszyła bo za jej czasów usg nie było tak popularne. i mogła zobaczyć dzidziusia ☺
W poprzedniej ciąży mój nie był ze mną na jednej wizycie miała być zwykła kontrola bez usg, ale lekarz stwierdził że zajrzymy i zajrzał i zobaczył płeć. Smutno mi było że go w takim momencie

Cześć dziewczyny [emoji3]

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Kass- kochana Ty się nie zamartwiaj, wszystko będzie dobrze:)

Ja jeszcze też nie czuje ruchów ani żadnego miziania, ale już chyba niedługo bo za chwilę stuknie nam 14tc :D

W nocy nie mogłam spać więc buszowalam po internecie szukając wózka. I chyba mamy swój typ :D Anex Sport 3w1 bardzo mi się spodobał... a wy już powoli też rozglądacie się za wózkami?

Kochana, też miałam upatrzony Anex Sport, zadzwoniłam do znajomej która siedzi w wózkach i artykułach dla dzieci od ponad 10 lat i baaaardzo odradza Anex. Mówi ze jedne z bardziej wadliwych wózkach, a wózki wydane w 2016 co drugi trafił na reklamacje :/

@monia090 super [emoji4]gratulacje[emoji5]

Ja mialam wesele w czerwcu,dwa dni temu mielismy trzecia rocznice,pogode mielismy super,ok25 stopni,slonecznie a jak dokechalismy na sale to mega sie rozlalo,po czym znow wyszlo slonce.
Jedyny minus to kiecka mi sie pobrudzila bo kazdy na butach wniosl troche brudu.
Ale podobno to na szczescie jak pada w dniu slubu[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
kass domyslam sie w takim dniu nie chcesz byc sama, no nikt by nie chcial ale musisz byc opanowana i spokojna, najwazniejsza jest dzidzia :) moze to marne pocieszenie ale na linii masz tutaj cala zgraje kobitek, ktore Cie podtrzymaja na duchu w poniedzialek :) tak wiec glowa go gory!

Do góry