reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzień dobry w sobotę :)
@Magiczna83 gratulacje, odpoczywaj i myśl pozytywnie ^^
@mamaincogito też miałam kiedyś chcice na piwo, zakupiłam bezalkoholowe ale mnie nie usatysfakcjonowało niestety
@StycznioweSzczescie jakoś nigdy nie ekscytowała mnie piłka nożna, za to czynnie kibicuje siatkarzom i reprezentacji i mojej ukochanej drużynie Skrze w sezonie ligowym

Dziewczyny dobija mnie ostatnio ból głowy, o ile mdłości przeszły i już mi tak nie dokuczają to głowa mnie wykańcza czasem kawa pomaga ale nie zawsze w momentach krytycznych sięgam po apap, ale też staram się nie faszerować.
Obiad się gotuje, dziś młode ziemniaczki i smażona rybka do tego surówka z ogórków z przetworów babci. A wieczorem wybieramy się na tort do siostrzenic mojego B., szkoda, że zapowiadają burze i jest chłodno, bo chętnie posiedziała bym na świeżym powietrzu.
Ze spodni powyjmowałam już paski, bo nie są mi one już potrzebne i kupując spodnie wybieram raczej te z gumką, zaznajamiam się z haremkami. Między 5, a 7 tc spadłam koło 1 kg z wagi teraz niewiele ale raczej waga idzie w górę.
Witaj Parkolka

Pamietaj by pic duzo wody bo to jest bardzo wazne I jesli to mozliwe odpoczywaj. Masz racje, z tym faszerowaniem to lepiej umiarkowanie. Byc moze w drugim trymestrze bedzie lepiej! Trzymaj sie dzielnie!

reklama
Bardzo się cieszę że w takim razie masz częściej badania i opiekę. Ja jestem w 8t i 2d więc troszeczkę mniej :) strasznie obawiam się tej angielskiej opieki jednak polska jest zbyt droga, bo wynosi około 100 funtów za jedną wizytę [emoji20] i coraz częściej zastanawiam się nad porodem w Polsce, mimo że wiem że jeszcze sporo czasu do tego, ale mam okropne obawy przed opieką w UK :(

Dzieki zabamonika,

Rozumiem Twoje obawy I wiem ile niestety kosztuje wizyta w polskiej klinice ale jesli zalezy Ci na samym usg to sa angielskie firmy ktore robia usg za £40 w pierwszym trymestrze. Jesli ciąża jest ksiazkowa to nie masz czym sie martwic. Pozdrawiam cieplutko

mamaincognito moj ekarz mowil ze onoc odchodzi sie od lezenia z krwiakami, tym bardziej jesli sa nieduze i nie zagrazaja niczemu
nawet tez gdzies ostatnio o tym czytalam

mamaincognito moj ekarz mowil ze onoc odchodzi sie od lezenia z krwiakami, tym bardziej jesli sa nieduze i nie zagrazaja niczemu
nawet tez gdzies ostatnio o tym czytalam

Aha, rozumiem, że testuje tę metodę na Tobie.
Lepiej poleżeć tydzień czy dwa i potem normalnie funkcjonować resztę ciąży, niż się stresować plamieniami... W najlepszym wypadku. Nie wiem czy bym chciała, żeby lekarz na mnie testował nowe metody.
Mój należy do bardzo uważających na pacjentkę, od samego początku mówi, że ma dwoje pacjentów mnie i dziecko i czuje się za nas odpowiedzialny. Taki lekarz z powołaniem.

Nie wiem, zrobisz jak uważasz, ale jeśli się nie oszczędzałas to krwiak mógł pęknąć i wlasnie plamieniem go "wydalasz". Mam nadzieję, że masz go w takim miejscu, że nie zagraża dziecku.

Mamaincognito nie strasz dziewczyn które maja krwiaka.

Juz oddawana wiadomo ze leżenie w ciazy w niczym nie pomaga, tak samo zachowa sie krwiak jak będziesz leżała i jak nie będziesz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzieki zabamonika,

Rozumiem Twoje obawy I wiem ile niestety kosztuje wizyta w polskiej klinice ale jesli zalezy Ci na samym usg to sa angielskie firmy ktore robia usg za £40 w pierwszym trymestrze. Jesli ciąża jest ksiazkowa to nie masz czym sie martwic. Pozdrawiam cieplutko
Na całe szczęście za tydzień lecę do Polski więc tam już zrobię sobie usg u zaufanego ginekologa oraz serię badań. Wiadomo jak to bywa po przylocie do Polski. Ginekolog densyta itp. :D

Mamaincognito nie strasz dziewczyn które maja krwiaka.

Juz oddawana wiadomo ze leżenie w ciazy w niczym nie pomaga, tak samo zachowa sie krwiak jak będziesz leżała i jak nie będziesz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie straszę, bo sama z tym miałam do czynienia i mam nadzieję, że nie wróci.
W moim przypadku leżenie pomogło i po 3 tygodniach mogę normalnie funkcjonować z "czysta" karta.

I osobiście wiedząc, że mam krwiaka gdybym zaczęła plamić zaraz bym z tym gdzieś pojechała. Wolę o jeden raz więcej niepotrzebnie spanikować, niż o jeden raz za mało.

reklama
Do góry