reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzień dobry w sobotę :)
@Magiczna83 gratulacje, odpoczywaj i myśl pozytywnie ^^
@mamaincogito też miałam kiedyś chcice na piwo, zakupiłam bezalkoholowe ale mnie nie usatysfakcjonowało niestety
@StycznioweSzczescie jakoś nigdy nie ekscytowała mnie piłka nożna, za to czynnie kibicuje siatkarzom i reprezentacji i mojej ukochanej drużynie Skrze w sezonie ligowym

Dziewczyny dobija mnie ostatnio ból głowy, o ile mdłości przeszły i już mi tak nie dokuczają to głowa mnie wykańcza czasem kawa pomaga ale nie zawsze w momentach krytycznych sięgam po apap, ale też staram się nie faszerować.
Obiad się gotuje, dziś młode ziemniaczki i smażona rybka do tego surówka z ogórków z przetworów babci. A wieczorem wybieramy się na tort do siostrzenic mojego B., szkoda, że zapowiadają burze i jest chłodno, bo chętnie posiedziała bym na świeżym powietrzu.
Ze spodni powyjmowałam już paski, bo nie są mi one już potrzebne i kupując spodnie wybieram raczej te z gumką, zaznajamiam się z haremkami. Między 5, a 7 tc spadłam koło 1 kg z wagi teraz niewiele ale raczej waga idzie w górę.
Witaj Parkolka

Pamietaj by pic duzo wody bo to jest bardzo wazne I jesli to mozliwe odpoczywaj. Masz racje, z tym faszerowaniem to lepiej umiarkowanie. Byc moze w drugim trymestrze bedzie lepiej! Trzymaj sie dzielnie!

reklama
Bardzo się cieszę że w takim razie masz częściej badania i opiekę. Ja jestem w 8t i 2d więc troszeczkę mniej :) strasznie obawiam się tej angielskiej opieki jednak polska jest zbyt droga, bo wynosi około 100 funtów za jedną wizytę [emoji20] i coraz częściej zastanawiam się nad porodem w Polsce, mimo że wiem że jeszcze sporo czasu do tego, ale mam okropne obawy przed opieką w UK :(

Dzieki zabamonika,

Rozumiem Twoje obawy I wiem ile niestety kosztuje wizyta w polskiej klinice ale jesli zalezy Ci na samym usg to sa angielskie firmy ktore robia usg za £40 w pierwszym trymestrze. Jesli ciąża jest ksiazkowa to nie masz czym sie martwic. Pozdrawiam cieplutko

mamaincognito moj ekarz mowil ze onoc odchodzi sie od lezenia z krwiakami, tym bardziej jesli sa nieduze i nie zagrazaja niczemu
nawet tez gdzies ostatnio o tym czytalam

mamaincognito moj ekarz mowil ze onoc odchodzi sie od lezenia z krwiakami, tym bardziej jesli sa nieduze i nie zagrazaja niczemu
nawet tez gdzies ostatnio o tym czytalam

Aha, rozumiem, że testuje tę metodę na Tobie.
Lepiej poleżeć tydzień czy dwa i potem normalnie funkcjonować resztę ciąży, niż się stresować plamieniami... W najlepszym wypadku. Nie wiem czy bym chciała, żeby lekarz na mnie testował nowe metody.
Mój należy do bardzo uważających na pacjentkę, od samego początku mówi, że ma dwoje pacjentów mnie i dziecko i czuje się za nas odpowiedzialny. Taki lekarz z powołaniem.

Nie wiem, zrobisz jak uważasz, ale jeśli się nie oszczędzałas to krwiak mógł pęknąć i wlasnie plamieniem go "wydalasz". Mam nadzieję, że masz go w takim miejscu, że nie zagraża dziecku.

Mamaincognito nie strasz dziewczyn które maja krwiaka.

Juz oddawana wiadomo ze leżenie w ciazy w niczym nie pomaga, tak samo zachowa sie krwiak jak będziesz leżała i jak nie będziesz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzieki zabamonika,

Rozumiem Twoje obawy I wiem ile niestety kosztuje wizyta w polskiej klinice ale jesli zalezy Ci na samym usg to sa angielskie firmy ktore robia usg za £40 w pierwszym trymestrze. Jesli ciąża jest ksiazkowa to nie masz czym sie martwic. Pozdrawiam cieplutko
Na całe szczęście za tydzień lecę do Polski więc tam już zrobię sobie usg u zaufanego ginekologa oraz serię badań. Wiadomo jak to bywa po przylocie do Polski. Ginekolog densyta itp. :D

Mamaincognito nie strasz dziewczyn które maja krwiaka.

Juz oddawana wiadomo ze leżenie w ciazy w niczym nie pomaga, tak samo zachowa sie krwiak jak będziesz leżała i jak nie będziesz.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie straszę, bo sama z tym miałam do czynienia i mam nadzieję, że nie wróci.
W moim przypadku leżenie pomogło i po 3 tygodniach mogę normalnie funkcjonować z "czysta" karta.

I osobiście wiedząc, że mam krwiaka gdybym zaczęła plamić zaraz bym z tym gdzieś pojechała. Wolę o jeden raz więcej niepotrzebnie spanikować, niż o jeden raz za mało.

reklama
Do góry