reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja wrocilam z zakupów ciuchowych ale tak bardziej dla mojego m bo mamy imprezke w weekend kolejny. Sobie kupilam 2 pary letnich butow. Co do ciuchów ciążowych to ostatnio wieczorem na wyjscie do znajomych zalozylam spodnie z pasem ciazowym bo po calym dniu jakos tak mnie wydelo ze nawet zwykle spodnie na gumce mnie uciskaly. Ale dzisiaj wstalam z prawie plaskim brzuchem. To pod wieczór wyglądam jak w 5mcu. Staram sie mniej jesc bo gdy tylko cos wiecej zjem jest mi strasznie niedobrze.

reklama
Mnie też aplikacja mówi, że mam niedowage. Byłam na obiedzie u mamy, a że wcześniej nic specjalnie nie jadłam oprócz lekkiego śniadania koło 7 to mama stwierdziła, że schudłam. Po obiedzie już mnie lekko wzdeło i po płaskim brzuchu ni widu ni słychu.

Coś cisza dzisiaj.....
Nie ma ruchu jak normalnie.

Ja tez nie jestem zwolenniczka ciuchów ciążowych i jak w poprzedniej ciąży kupowałam rzeczy które mogłam używać również późnej tak będzie i teraz.
Chociaż wiem ze spodnie napewno będą mi potrzebne.
Na szczęście te znane marki maja naprawdę fajny wybór spodni ciążowych.
Tu są przykłady [emoji6]

1497203973-aaaaaa.jpeg
1497204019-aaaaaa.jpeg

Mam pytanie. Sorry ze tak prosto z mostu i jeśli to narusza wasza prywatność to po prostu nie odpowiadajcie.

Jaki kolor i konsystencje ma wasza ciążowa wydzielina ?

Pytam bo nie wiem czy z moja ok.

Tak cisza i spokój, wszyscy się weekenduja ;-)
A ja nie jestem taka idealna :p chyba jako jedna nie schudłam :-o po okresie ważyłam zawsze kg mniej niż przed i cały czas ten kg mam więcej więc w sumie jestem kg na plusie a ja z tych ostatnich styczniowek...
Wydzielina różnie przezroczysta, biała lub żółta (częściej żółta), konsystencja nie wiem jak białko jajka nie mam pomysłu na porównanie :p

Ubrania ciążowe mega drogie, czasem coś fajnego można znaleźć, ja muszę kupić strój kąpielowy jednoczęściowy albo coś zaslaniajacego brzuch bo kurcze jak nad morze mamy jechać to jednak wolę go nie nagrzewac, nigdy mi się takie nie podobały...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Coś cisza dzisiaj.....
Nie ma ruchu jak normalnie.

Ja tez nie jestem zwolenniczka ciuchów ciążowych i jak w poprzedniej ciąży kupowałam rzeczy które mogłam używać również późnej tak będzie i teraz.
Chociaż wiem ze spodnie napewno będą mi potrzebne.
Na szczęście te znane marki maja naprawdę fajny wybór spodni ciążowych.
Tu są przykłady [emoji6]

1497203973-aaaaaa.jpeg
1497204019-aaaaaa.jpeg

Mam pytanie. Sorry ze tak prosto z mostu i jeśli to narusza wasza prywatność to po prostu nie odpowiadajcie.

Jaki kolor i konsystencje ma wasza ciążowa wydzielina ?

Pytam bo nie wiem czy z moja ok.

Obojętnie jaki kolor poza brazowa i krew ale żeby nie śmierdziala[emoji6]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Piękna niedziela więc pewnie kobietki korzystają... ja dziś jestem jedna wielką burzą hormonów, od rana nie potrafiłam sobie znaleźć miejsca, ugotowałam obiad i powiem szczerze, zmęczył mnie niesamowicie, władowałam się pod kołdrę ale na szczęście tesciowa chciała bym zrobiła jej paznokcie - to mnie trochę rozbudziło ale zakupów mi się odechciało robić, na spacer nie miałam w ogóle ochoty iść, jedyne co chciałam to leżeć na leżaku. Polezalam całe 40 minut, opalilo mnie trochę, zjadłam obiad, popłakałam sobie na męża, poszłam spać i od godziny 16 nie wiem co mam ze sobą zrobić. Obejrzę Dziennik Bridget Jones, może ona poprawi mi humor bo naprawdę jest kiepski.

Co do śluzu, mam go niewiele, a jak sie pojawia to raczej jest mleczny bądź przezroczysty.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak cisza i spokój, wszyscy się weekenduja ;-)
A ja nie jestem taka idealna :p chyba jako jedna nie schudłam :-o po okresie ważyłam zawsze kg mniej niż przed i cały czas ten kg mam więcej więc w sumie jestem kg na plusie a ja z tych ostatnich styczniowek...
Wydzielina różnie przezroczysta, biała lub żółta (częściej żółta), konsystencja nie wiem jak białko jajka nie mam pomysłu na porównanie :p

Ubrania ciążowe mega drogie, czasem coś fajnego można znaleźć, ja muszę kupić strój kąpielowy jednoczęściowy albo coś zaslaniajacego brzuch bo kurcze jak nad morze mamy jechać to jednak wolę go nie nagrzewac, nigdy mi się takie nie podobały...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tankini, uwielbiam się opalać i nie wiedziałam co byłoby najlepsze - stwierdziłam, że właśnie tankini - niby dwuczęściowy a jednak tak jakby jedno ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Piękna niedziela więc pewnie kobietki korzystają... ja dziś jestem jedna wielką burzą hormonów, od rana nie potrafiłam sobie znaleźć miejsca, ugotowałam obiad i powiem szczerze, zmęczył mnie niesamowicie, władowałam się pod kołdrę ale na szczęście tesciowa chciała bym zrobiła jej paznokcie - to mnie trochę rozbudziło ale zakupów mi się odechciało robić, na spacer nie miałam w ogóle ochoty iść, jedyne co chciałam to leżeć na leżaku. Polezalam całe 40 minut, opalilo mnie trochę, zjadłam obiad, popłakałam sobie na męża, poszłam spać i od godziny 16 nie wiem co mam ze sobą zrobić. Obejrzę Dziennik Bridget Jones, może ona poprawi mi humor bo naprawdę jest kiepski.

Co do śluzu, mam go niewiele, a jak sie pojawia to raczej jest mleczny bądź przezroczysty.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Czesc kass.ess

Rozumiem Twoje samopoczucie ja dzis czuje zmeczenie ale co chcialam sie polozyc to nie moglam zasnac jak na zlosc. Poza tym Ty masz 'na Kim' wyladowac energie lol lub pogadac a ja siedze tysiace km od rodziny a maz w pracy caly weekend do 22.... przykre ale taki los.... dobrze ze jest Facebook i Skype I przyjaciolki w Polsce .

Bedzie dobrze!

Pozdrawiam

Czesc kass.ess

Rozumiem Twoje samopoczucie ja dzis czuje zmeczenie ale co chcialam sie polozyc to nie moglam zasnac jak na zlosc. Poza tym Ty masz 'na Kim' wyladowac energie lol lub pogadac a ja siedze tysiace km od rodziny a maz w pracy caly weekend do 22.... przykre ale taki los.... dobrze ze jest Facebook i Skype I przyjaciolki w Polsce .

Bedzie dobrze!

Pozdrawiam

Rzecz w tym, że teraz kiedy marzę o tym aby wtulić się w tego mojego męża, który pare godzin temu wkurzał mnie i doprowadzał do łez, jest to niemożliwe bo pracuje do godziny 2:30 w nocy. Rownież cały weekend. I tak w kółko :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie moja jest mleczno żółta konsystencja białka kurzego ale nie ma zapachu trochę się wystraszyłam bo normalnie zawsze była przezroczysta albo mleczno biala.

Ja przytyłam już 3 kilo o nawet nie chce myśleć jak będę wyglądać za 4 miesiące.
A jeszcze przed pierwsza ciaza nosiłam rozmiar xs po ciąży przez jakiś czas m potem wróciłam do s a teraz już w większość moich ciuchów w rozmiarze s zaczynam się nie mieścić.
To jest dramat !!!

No właśnie kupiłam strój jednoczęściowy ( a tez nie znoszę ) i nawet mi się podoba.
1497210226-aaaaaa.jpeg

Do góry