reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mamaincognito jeśli chodzi o samo krwawienie tu dzież plamienie rownież udałabym sie do lekarza lub na IP zeby sprawdzić co sie dzieje.
Bo każde plamienie moze byc niepokojące, ale rownież moze nic nie znaczyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Na całe szczęście za tydzień lecę do Polski więc tam już zrobię sobie usg u zaufanego ginekologa oraz serię badań. Wiadomo jak to bywa po przylocie do Polski. Ginekolog densyta itp. :D
No to super, zrobisz porzadne badania ktore na pewno Cie upewania i uspokoja. Uwazaj na siebie I prostuj Nogi/wstawaj w samolocie

Ja tez mialam krwiaka w poerwszej ciazy i normalnie funkcjonowalam, zylam jak zawsze. Po 2 tygodniach juz sie wchlonal. Plamien nie mialam ale lekarz mowil, ze moga byc.

U mnie dzisiaj calkiem dobry dzien, mdlosci praktycznie zero, apetyt dopisuje. Nawet skusilam sie na mala kawe :-)
Glowa tez mnie czasem boli i to tak, ze rano zaczyna i przybiera na sile az do wieczora. Ratuje sie apapem, bo nie idzie wytrzymac.

Ja miałam dziś męczący ból głowy, pogoda diametralnie się zmieniła i odczułam to na sobie. Do tego co jakiś czas pobolewało mnie dziś podbrzusze, jak na okres, chwilami intensywnie ale na chwile obecna przeszło.
Jutro w planach zakupy ubraniowe, cel - spodenki na gumkę lub gora rozmiar większe - ciuchy ciążowe - No way [emoji23]

A ja znowu czułam się wspaniale. Posprzątałam dokładnie w domu, byłam na zakupach, a na obiadek były kluski śląskie z roladkami i buraczkami :) od 3 dni od nich myślałam [emoji14] wydaje mi się, że moje dobre samopoczucie przyszli wraz z dniem wolnym od pracy :) jutro też wolne także będzie rosołek [emoji7]

Staram się pić jak najwięcej wody, czasem to
Ja miałam dziś męczący ból głowy, pogoda diametralnie się zmieniła i odczułam to na sobie. Do tego co jakiś czas pobolewało mnie dziś podbrzusze, jak na okres, chwilami intensywnie ale na chwile obecna przeszło.
Jutro w planach zakupy ubraniowe, cel - spodenki na gumkę lub gora rozmiar większe - ciuchy ciążowe - No way [emoji23]

Też inwestuje w większe koszulki, ale o ciążowych ciuchach nie myślę, moze pod koniec ciąży zima jakieś jeansy ciążowe.

Staram się pić jak najwięcej wody, czasem to

Też inwestuje w większe koszulki, ale o ciążowych ciuchach nie myślę, moze pod koniec ciąży zima jakieś jeansy ciążowe.

Ubrania ciążowe niestety są strasznie brzydkie, a do tego bardzo drogie, tego fenomenu nie pojmuje :)

Ja od rana na nogach, obiad w zasadzie już zrobiony, już czuje zmeczenie. Rano się ważyłam i waga spadła prawie pół kilo a przecież nie wymiotuje w ogole, jem normalnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@kass.es zawsze ważysz się rano? Jadłaś coś? Może to ma wpływ. Ja przy pierwszym ważeniu aż się przeraziłam, że tak dużo już w 5 tc, a 2 tyg później było ponad kg mniej tak sobie myślę, że może wcześniej byłam przejedzona. A prawie, że wcale nie wymiotuje 2 razy mi się może zdarzyło.

reklama
@kass.es zawsze ważysz się rano? Jadłaś coś? Może to ma wpływ. Ja przy pierwszym ważeniu aż się przeraziłam, że tak dużo już w 5 tc, a 2 tyg później było ponad kg mniej tak sobie myślę, że może wcześniej byłam przejedzona. A prawie, że wcale nie wymiotuje 2 razy mi się może zdarzyło.

Zawsze się ważę rano na czczo, kolacje zawsze jadam do pewnej godziny a ostatnimi czasy kolacja mogłaby dla mnie w ogóle nie istnieć. Jak najem się obiadu po 16 tak pózniej dojem gora truskawki z jogurtem. Fakt faktem miałam wzdęcia ostatnio, dzis wstałam z totalnie płaskim brzuchem, wg mojej aplikacji Moja ciąża mam niedowagę :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry