reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja nie wiem jak jest z powtarzaniem badan , oprócz grupy krwi to chyba trzeba powtórzyć. Ja z farba sprobuje bez amoniaku a za mc najwyzej ufarbuje normalna jesli nie chwyci. Za mc mamy zakończenie roku szkol w pracy i chrzciny u rodzinki. Trzeba wygladac jak człowiek :-) u nas imiona obstawia mlody i ewentualnie Kaja lub Olaf :-)
Jeśli na wyniku gr krwi z poprzedniej ciąży nie ma peselu. To wynik jest już nie wazny. Obecnie jest wymóg by był pesel.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, zastanawiam się nad USG prenatalnym. Moja Pani doktor nic mi nie wspominała, a kolejną wizytę mam dopiero na 23.06 to już będzie prawie 12 tydzień, a wyczytałam że to badanie należy wykonać najpóźniej do 13 tygodnia i 6 dnia. Nie wiem czy szukać przychodni i zapisywać się na własną rękę czy lepiej skonsultować się z lekarzem?
A Wy planujecie prenatalne? Wasi lekarze coś mówili na ten temat?
Ja pierwsze dziecko rodziłam w wieku 28 l. I robiłam prenatalne. To takie usg tyle ze bada dzidzi bardzo dokładnie. Serduszko. Narządy. Kości i przeciętność karku. Czy dzidzi zdrowe .gdy kobieta jest po 30 to nawet jest ono wskazane przez lekarza.
Zancia, moze i lepiej ze poczekasz, ja poszłam w 6 tyg i niepotrzebny stres bo za duzo nie było widać tylko tyle ze ciąża młodsza, czasami lepiej poczekać i zobaczyć wszystko juz [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

to ja tak samo jakos bede miec jak ty i tez chce zobaczyc czy zarodek jest i czy ok i moze jakims fartem uslysze serduszko

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Tez w pierwszej ciazy mialam prenatalne tyle ze bez testu papa.
Moni to mnie teraz zabilas z tym peselem na badaniu grupy krwi. Az musze sprawdzic ale to bylo 7 lat temu wiec pewnie nie ma.

Na przeziębienie dobry jest imbir zwłaszcza na gardło ale taki wyciśnięty z wyciskarki jest mocny gorzej piecze niż czosnek ale działa rewelacyjnie tylko nie za dużo bo działa rozgrzewająco mocno! do tego majeranek zaparzony z miodem- pomaga sprawdziłam na sobie wielokrotnie. Dziewczyny czy zatykają Wam się uszy? mi tak przechodzi szybko a ciśnienie mam w normie.

Parlolka argentussin podczas ciąży i karmienia piersią.
Moni1984 a mnie odpycha pizza kebab i mam zachcianki na słodkie. Skittles jadłam dziś i ciasto francuskie z serem i morelą

reklama
Do góry