reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ojj czytam Was dziewczyny i chyba zaczynam cieszyć się, że to wszystko mnie omija... ja jestem w stanie zjeść wszystko, nawet nie myślę, czy mnie to odpycha czy nie - po prostu jem... teraz jestem taka głodna w pracy że ide zjeść sobie jogurt z musli bo az w brzuchu burczy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
tak właśnie cukierki imbirowe są podobno dobre na mdlosci, mi też się zaczyna już muszę chyba wymiotowac ale myślicie że tabletki w godzinę duphaston, kwas foliowy, witaminy się wchlonely? :) trzymam i trzymam... mój mąż robi obiad a ja zaraz nie wytrzymam tego.... ;)
kasses myślę że nie masz się co martwić ja z córcia w ogóle nie wymiotowalam i jest zdrowa wszystko super a przy drugiej wymiotowalam i poronilam, teraz Tez zaczynam wymiotowac i odrazu się boję.. ale myślę że to kompletnie nie ma znaczenia...
na lody narobilyscie ochoty, nie ma jak to ciąża na przemian wymioty i zachcianka haha :D

piszcie jak po wynikach wizytach ;)) ciekawe jak zancia zrobiła betę?

Dziewczyny ile placilyscie za caly zestaw badan ?:) (morfologia,hiv,kila,glukoza,itd + gr.krwi + hemoglobina cos takiego ):)

Ja mdlosci praktycznie nie mam czasami cos mnie zemdli ale to tak bardzo delikatnie. W pierwszej ciazy mialam tak samo

Dziewczyny ile placilyscie za caly zestaw badan ?:) (morfologia,hiv,kila,glukoza,itd + gr.krwi + hemoglobina cos takiego ):)
Ja zapłaciłam 301 zł, dokładnie. Najdroższe były przeciwciała, HIV i te dziadostwa specjalisyczne do tego miałam jest robioną gr. krwi

Wczoraj cały dzień na wojażach, byliśmy gośćmi na komuni Chrześnicy mojego Lubego. Strasznie się wymęczyłam, oczywiście najadłam różności i o dziwo nawet specjalnie nie narzekałam na nudności, za to mnie wzdęło... I tańce były i zostałam wyciągnięta, trochę dzieci ponosiłam (ciotka nie mogła sobie odpuścić, a i dzieci się garnęły) trochę wieczorem narzekałam na ciągnięcia w podbrzuszu, dzisiaj na szczęście po porannym spacerku zakupowym przeszło. Trzeba było ściemniać, bo rodzina mojego Lubego jeszcze nie wie. Za pewnie powiemy przy Dniu Matki :)
O wyprawce dokładnie jeszcze nie myślałam, gdzieś coś oglądam w internecie, bo u mnie wszystko potrzebne ale na razie się nie rzucam. Na pierwszy ogień pójdzie pokój, już dawno planowaliśmy malowanie i nowe meble to teraz trzeba się za to brać. Moja mama pewnie wpadnie w szał zakupów, już mówi, że będzie kupować skarpeteczki i kupi nam wózek albo co tam będziemy chcieli z taki "większych" potrzeb, pierwszy wnuk/wnuczka :)

Hej :)

Jesli chodzi o badania to ja mam póki co za darmo gdyz mam opieke medyczna z pracy, ale pamietam ze kolezanka jak byla w ciazy to narzekała na to ze musi tyle placic za badania i usg, ale w kadym miescie moze byc inaczej.

Jak Wam minął weekend? Ja bylam na grillu i musze przyznac ze na powietrzu czulam sie tak dobrze ze wszystko mi smakowalo :) A kolezanka jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy to chyba bardziej sie cieszy niz ja - zaczela sprawdzac co mi poodkladala dawno temu po swoim dziecku, kreacje na moment gdy bede juz miec wielki brzuch i inne duperele od butelek po ciuszki, zabawki :)

Najblizsza wizyta w czwartek, zobaczymy co powie moj lekarz, no i caly czas mam lekkie mdłości. ale piersi juz tak nie bolą a napady placzu sa jakby mniejsze :p czyli moze sie juz wszystko uspokaja, mam nadzieje...

Witam i pozdrawiam nowe mamuśki!

Hej dziewczyny [emoji4]
Mam na imie Agata, wiek 23 lata. To moja pierwsza ciąża. Ostatni @ miałam 4 kwietnia przy cyklach 30dniowych wychodzi mi 7tc. Wizytę u lekarza mam w czwartek, także póki co opieram sie wyłącznie na pozytywnych testach i wynikach z bety.
Miło mi Was wszystkie poznać zarówno przyszłe, jak i obecne już mamuśki [emoji4][emoji4]

Napisane na HTC One M8s w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny [emoji4]
Mam na imie Agata, wiek 23 lata. To moja pierwsza ciąża. Ostatni @ miałam 4 kwietnia przy cyklach 30dniowych wychodzi mi 7tc. Wizytę u lekarza mam w czwartek, także póki co opieram sie wyłącznie na pozytywnych testach i wynikach z bety.
Miło mi Was wszystkie poznać zarówno przyszłe, jak i obecne już mamuśki [emoji4][emoji4]

Napisane na HTC One M8s w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteś moją rówieśniczką, do tego mamy bliskie terminy i tez pierwszy dzidziuś ;)
Gratulacje ^^

reklama
Do góry