reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja też wózki już patrzę, wydaje mi się że z nim będę miała największy problem..
Musi być lekki (mieszkamy na 4 pietrze), mało zajmować miejsca po złożeniu, pompowane koła.. No i nie wiem czy lepiej (i taniej) osobno kupić gondole i później spacerowej czy od razu wziąć 2 w 1 .. ;)
Mam taki sam problem, jeszcze się zastanawiam nad 3w1. Chociaż w większości opcji są foteliki 0-8, 0-10 i zastanawiam się czy jest sens.

reklama
Tez mam 23 lata :d to moje tez pierwsze dzieci i termin tez mam blisko :d
Zazdroszczę bliźniaków!! Mój mąż zawsze o nich marzył i gada mi głupoty, że u nas też będą pomimo, iż u nikogo z rodziny nie było [emoji14] Ahh Ci faceci...Ja dowiem się dopiero w czwartek na usg wszystkiego. Miałam iść wcześniej, ale zniechęciła mnie bardzo miejscowa Pani ginekolog i zapisałam się do innego lekarza.

Dziewczyny mam do Was również pytanie ponieważ w zeszłym tygodniu przez 3 dni miałam straszne mdłości, zwracałam dosłownie wszystko, co zjadłam, a ponadto kręciło mi się w głowie. Od weekendu jak ręką odjął zero czegokolwiek, apetyt dopisuje, humor również, jedynie co to śpiąca jestem, ale mam też naturę śpiocha, więc dla mnie to normalne. Czy uważacie, że nagłe ustanie objawów zwiastuje coś niepokojącego? Czy jest to normalne, że raz są, a raz ich nie ma? Dodam tylko, że piersi dalej bolą, może troszeczkę mniej i żadnych krwawień nie było. Dziękuję za wszelkie informacje [emoji8]

@aqatam myślę, że jeżeli nie ma żadnych boleści skurczowych ani krwawień to nie masz się co martwić, to niezdrowo! Ja też mam różne dni, raz nudności są większe raz mniejsze, raz bardziej ciągnie mnie brzuch raz mniej taki to głupi okres, byle by do końca I trymestru :)
Dojrzałam, że masz wizytę w czwartek jeżeli żadnych innych niepokojących objawów nie będzie to ja bym poczekała do wizyty i wtedy zasypała lekarza wszelkimi wątpliwościami

Witam. Mam nadzieję,że mogę sie dołączyć. Nazywam się Ewa, mam 23 lata. Mam już syna, skończy w sierpniu 3 lata. W sumie to moja 3 ciąża(pierwsza poroniona). Ostatnia @ 4 kwietnia-wychodzi 7 tydz. Pierwsza wizyta za mną (12.05) , ale niestety pęcherzyk był dużo za mały i pusty. Teraz w środę kolejna wizyta(mam nadzieję że uda mi się ujrzeć moje maleństwo). Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamuśki i trzymam za was kciuki☺

Dziewczyny, właśnie się bardzo przeraziłam i niestety wujek i doktor Google mnie nie pocieszył... znamy sie już na tyle, że myślę, że o takich kwestiach można rozmawiać... wczoraj w nocy kochaliśmy się z mężem (po krótkiej przerwie), obawiałam się, że moge odczuwać dyskomfort ale było naprawdę bardzo dobrze i przyjemnie! Dzisiaj nadal nie odczuwałam nic, pobolewał mnie od czasu do czasu brzuch, jak na okres. Przed chwila byłam w łazience... i stad to moje przerażenie. "Wypadł" ze mnie "glutowataty śluz", blado rozowy... w ciagu dnia nic się nie działo, dopiero teraz... oczywiście dr Google od razu uznał to za poronienie... ale pytam się Was o to, czy to normalne, czy powinnam sie martwić... doradźcie !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja dziś wstąpiłam do Smyka kupić córce majteczki, ale kompletnie nie mam głowy do zakupów. Jakoś nie wiem, nie czuje jeszcze tego :) i tak rozglądałam się za rzeczami dla córki.

@kass.es jaki wózek upatrzylas?

Ja wypatrzyłam firmę Bebetto, model Bresso - przepadłam [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kass.es nie panikuj! Dr Google to najgorszy lekarz jaki może się w tym momencie przytrafić, tylko stresuje. Może zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego albo położnej, na pewno On bardziej Cie uspokoi.
Ze mnie lecą gluty, tylko mleczno białe. Przypałętało mi się zapalenie, ale już leczymy.

Do góry