reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Wyprawką zajmiemy się jak już poznamy płeć, wtedy myślę że nie tylko my się nią zajmiemy ale i rodzina i przyjaciele ;)

Mdłości u mnie nadal brak, jutro zaczynam... teoretycznie 6tydz (wg lekarza) choć od ostatniej @ bedzie to 7 tydz. Za to wahania nastroju i ciągły płacz mnie nie opuszcza, mąż jest jedyna osoba która doprowadza mnie do szału... nie powiedzieliśmy dziś rodzinie, totalnie nie byłam w nastroju, postanowiliśmy że powiemy jak bede po następnej wizycie czyli 8.06, wtedy już bedzie zarodek i serduszko :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No ja mam identycznie :) z tymi humorami i placzem i nawet tydzien identyczny i mdlosci mam ale rzadko bardzo :)

ale wiecie co dziwnego czuje sie jakbym miala kaca no caly czas pije i biegam do lazienki czy to normalne?:)

Ostatnia edycja:
No ja mam identycznie :) z tymi humorami i placzem i nawet tydzien identyczny i mdlosci mam ale rzadko bardzo :)

ale wiecie co dziwnego czuje sie jakbym miala kaca no caly czas pije i biegam do lazienki czy to normalne?:)

Nudności u mnie zerowe (odpukać), właśnie naszło mnie na Maca i pojechałam po frytki i cheesa na wynos i wszamaliśmy z mężem - już mnie aż tak nie doprowadza do szału [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kass.es, Ania mamy podobny wiek ciąży, ja jeszcze dwa dni temu zero nudności, może razy czy dwa leciutko tak jakby mnie przymulilo ale apetyt miałam itd a od wczoraj zaczęło się mocniej , dzis to już obiad poleciał... i teraz co zjem z chęcią to później nie mogę na to patrzeć :) bóli w sumie nie mam , już tak mnie podbrzusze nie ciągnie, może dlatego że dużo odpoczywam i od 2 dni nie latam siku tak często i tez zaraz myślę czy to jest ok... :/ bo miałam też dokładnie tego " kaca " i latanie do wc .. oczywiście nastrój płaczu, wzruszeń dziś cały dzień ; )

Ostatnia edycja:
@kass.es tez bylam wczoraj w macu :d kilka dni chodzily za mna frytusie oj teraz jak pomyslalam to sie glodna zrobilam :d
dziewczyny, nie karmcie tym świństwem swoich dzieci... Ja rano jem jaja (sadzone, jajecznica, omlet, na miękko) - ale nie co dzień; drugie śniadanie - warzywo/owoc lub jogurt; obiad niestety dość późno - zupy, kasze, makarony, ziemniaki z dodatkami; na kolację sałatka, czy jakieś lekkie kanapki. Na widok i zapach niezdrowego jedzenia mnie odrzuca. Przed mogłam to zjeść od czasu do czasu, teraz nie przeszłoby mi to przez gardło. Ale ogólnie to... Kiepsko jest cały czas... Bo muli po wszystkim i tak :(

dziewczyny, nie karmcie tym świństwem swoich dzieci... Ja rano jem jaja (sadzone, jajecznica, omlet, na miękko) - ale nie co dzień; drugie śniadanie - warzywo/owoc lub jogurt; obiad niestety dość późno - zupy, kasze, makarony, ziemniaki z dodatkami; na kolację sałatka, czy jakieś lekkie kanapki. Na widok i zapach niezdrowego jedzenia mnie odrzuca. Przed mogłam to zjeść od czasu do czasu, teraz nie przeszłoby mi to przez gardło. Ale ogólnie to... Kiepsko jest cały czas... Bo muli po wszystkim i tak :(

Ja jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi i od czasu do czasu nie zaszkodzi zjedzenie takiego posiłku :) Nie dajmy się zwariować! :) Tym bardziej, że póki co nie zapowiada się by mnie zaczęło mulić. Ja codziennie rano jem hummus z pomidorem, szczypiorkiem etc bądź jajecznicę, w pracy jogurt z musli albo owoce, obiad jest zawsze w biegu bo po pracy nadal mam mnóstwo zajęć - pracuje w domu po godzinach, ale obiadek zawsze gotowany domowo przez tesciowa (na czas budowy domu mieszkamy u teściów), kolacji nie jadam bo nie mam już miejsca.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie jem prawie nic, to bym takiego maca z ulgą zjadla.
Dziecko bierze od nas to co mu potrzeba, dopóki nasze wyniki badań są dobre to dziecku nic nie brakuje.
W pierwszej ciąży jadłam codziennie dwa jaja na miękko na śniadanie, nie jadłam w ogóle mięsa do końca 6 miesiąca, poza właśnie... Mackiem, którego jadłam zawsze jak szlam do lekarza, taki już miałam rytuał, jechałam po męża, kupowałam macusia i jechaliśmy razem do lekarza.
Córka zdrowa, ma już prawie 2 lata.
Ciąża to tak umyślny stan, że organizm sam nam mowi, czego potrzebuje a co jest mu zbędne w danym momencie. Dlatego ważne to kontrolować swój stan zdrowia, bo dziecko w pierwszej kolejności zaspokoi swoje potrzeby i jak nam zaczyna brakować czegoś to w naszych wynikach to wyjdzie.
Więcej luzu :)

Jak już zacznę jeść, to też pójdę ale może na KFC. A może nawet już dziś spróbuję bo mi ochoty narobilyscie. Wczoraj spróbowałam kęsa jelenia, bo sąsiad upolował i o dziwo mnie nie cofnęło :)

Zancia, Ania mamy podobny wiek ciąży, ja jeszcze dwa dni temu zero nudności, może razy czy dwa leciutko tak jakby mnie przymulilo ale apetyt miałam itd a od wczoraj zaczęło się mocniej , dzis to już obiad poleciał... i teraz co zjem z chęcią to później nie mogę na to patrzeć :) bóli w sumie nie mam , już tak mnie podbrzusze nie ciągnie, może dlatego że dużo odpoczywam i od 2 dni nie latam siku tak często i tez zaraz myślę czy to jest ok... :/ bo miałam też dokładnie tego " kaca " i latanie do wc .. oczywiście nastrój płaczu, wzruszeń dziś cały dzień ; )

No ja mam takiego jakby kaca wypilam wieczoram ponad litr wody i nic nie dalo i tylko do lazienki latalam cala noc :)

reklama
dziewczyny nie jestem pewna czy bylam szczepiona na rozyczke znaczy raczej bylam ale teraz jak zaszlam w ciaze to nie jest juz to pewnosc 100% , lekarz dal mi skierowanie na krew i wtym kierunku jesli sie nie dowiem. Wiec mam pytanie gdzie sprawdze czy bylam na to szczepiona ?(w przychodni, czy szkole ktorej sie uczylam ). Mamy nie zapytam bo sie domysli a nichce zeby wiedziala bedzie miala niespodzinke pozniej :)

Do góry