reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja ide do lekarza 31 maja brdzie to 5t6d . Dzisiaj mialam spotkanie rodzinne ,nalatalam sie trochę i teraz leze bo boli mnie cale podbrzusze. Zapominam ze musze trochę zwolnic. Mdlosci nie mam jak narazie czasami jest mi tak delikatnie niedobrze. W pierwszej ciazy prawie wcale mdlosci nie mialam tylko na zapachy bylam wrazliwa ale to dopiero od ok8tc. A wyprawke robilam kolo 30tc.

reklama
Wyprawką zajmiemy się jak już poznamy płeć, wtedy myślę że nie tylko my się nią zajmiemy ale i rodzina i przyjaciele ;)

Mdłości u mnie nadal brak, jutro zaczynam... teoretycznie 6tydz (wg lekarza) choć od ostatniej @ bedzie to 7 tydz. Za to wahania nastroju i ciągły płacz mnie nie opuszcza, mąż jest jedyna osoba która doprowadza mnie do szału... nie powiedzieliśmy dziś rodzinie, totalnie nie byłam w nastroju, postanowiliśmy że powiemy jak bede po następnej wizycie czyli 8.06, wtedy już bedzie zarodek i serduszko :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja dzisiaj czuje się fatalnie... albo zmiana pogody, albo coś złego się dzieje.... boli brzuch i plecy... mąż pojechał po nospe i ide spać, jak jutro nadal będzie bolało to przyśpiesze wizyte.

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

W pierwszej ciąży kompletowalam wyprawkę w sumie chyba od 12 tygodnia. Ale na początek kilka drobnych ubranek typu unisex, bo córka pokazała że jest baba dopiero w 23 tygodniu, więc wtedy się zaczelo. Ale też bez szalu bo dużo ubranek dostałam.
Wózek kupiliśmy wcześniej bo już w 4 miesiącu, ale to był dla nas największy wydatek, więc chcieliśmy mieć to z głowy. Łóżeczko i reszta to już jakoś w 7 miesiącu chyba. Ogólnie w 8 miesiącu wszystko było gotowe i dobrze, bo córka 3 razy pchała się na świat wcześniej.
Teraz mamy w sumie wszystko, ubranka i tak muszę kupić przynajmniej na początek bo córka z lata, a tu zimowe, więc wątpię żeby się pokryły nawet jeśli płeć będzie ta sama. No i jakieś pościele to też uszyje nowe jak już poznam płeć.

Ogólnie to jeśli mogę poradzić tym co pierwszy raz :) będzie ciężko dziewczyny, ale nie dajcie się ponieść emocjom, bo potem są rzeczy, które leżą i szkoda wydanej kasy. Najlepiej dwa razy pomysł, czy napewno ci się to przyda, a jeśli nie jesteś pewna to odpuść. Zapamiętaj model czy sklep i jak się okaże, że jednak to mus wtedy wysłać tatusia żeby kupil. :)

Co do wyprawki to większość rzeczy pewnie i tak będę zamiawiała przez Internet, przynajmniej taki mam plan ;)
Mam już wybrany fotelik do samochodu, z mężem stwierdziliśmy, że na foteliku nie oszczędzamy, ma być dobry i ma mieć dobre noty w testach zderzeniowych itp., tym bardziej, że będziemy zjeżdżać do Polski, więc trochę kilometrów robimy..
A wy wolicie sklepy stacjonarne czy Internet?
Z polecenia mam sklep feedo.pl, wydaje się być spoko - no i im więcej zamawiasz, tym więcej dostaniesz gratisów. :)

No i ja się przyznaję - kilka neutralnych ubranek już kupiłam :D
Jak jest jakaś fajna promocja, to czemu nie :D W ogóle strasznie mnie to rozczula, jak wchodzę to sklepu i widzę te wszystkie malutkie ubranka, a normalnie na widok tych malutkich skarpetek to mi się płakać chce, oczy od razu mam pełne łez :D

Ja mam kilka rzeczy ktore kupilam przy 1 ciazy, typowy unisex wiec jesli wszystko sie tym razem dobrze potoczy to mam nadzieje ze od stycznia beda w koncu w uzytku:)

reklama
@monia_123 ja większość kupiłam przez internet, jedynie ubranka wolałam "pomacac".
Na feedo nic nie kupowałam, jakoś znajdowałam bardziej atrakcyjne oferty.
Z takiej "medycznej" wyprawki to polecam aptek Gemini internetowa, naprawdę tanio i można kupić wszystko co potrzebne na początek, a i później.

Dobry fotelik to też podstawa, tak samo jak dla nas wózek, musiał być lekki i łatwo się składać, bo ja dużo spaceruje, ale też dużo jeżdżę. Z powodu rehabilitacji i leczenia córki w pierwszych miesiącach jej życia wyjezdzilam z nią samą ok. 5 tys km :/

Do góry