reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Kate widzę że jesteś starsza dosłownie kilka miesięcy i mamy podobną sytuację. Chociaż my się zastanawiamy czy cywilnego nie zrobić sobie. No i w drodze drugie nie trzecie. Podziwiam, że się tak organizujesz ;)
My tu z najważniejszymi rzeczami pierwsza noc dziś zaliczyliśmy w nowym mieszkaniu. Dziś i jutro reszta kartonów i mebli. Bardzo męcząca jest przeprowadzka w ciąży z maluchem ale warto. Mieć tyle miejsca na wygłupy i przestrzeń , której wcale tak dużo nie będzie jak się pojawi nowy członek rodziny.
W ogóle śnicie już o maluszku?

Gratuluje i życzę dużo szczęścia w nowym mieszkaniu! :)
Ja jestem przed pierwszym usg, wiec jeszcze nie śmiem śnić.
Mam tylko nadzieje, że wszystko jest w porządku. Niestety, nie mam porównania ponieważ to moja pierwsza ciąża :).

reklama
dziękuję! Lepiej się czuję na nowym ;)
mnie już psychika się nastawia na kolejnego członka i nie wiem czy to intuicja czy chęć posiadania ale myślę o dziewczynce. I widzę na tych spacerach i śni mi się takie małe bobo. Ciekawe jak to będzie.

@Torunianka93, ja też się podziwiam. Bo wcześniej przed dziećmi to ja byłam zupełnie niezorganizowana. Jednak prawdą jest to, że jak człowiek musi to wszystkiego się nauczy i wszystko ogarnie :)

Super, że jesteście już w nowym mieszkanku. Oby wam się tu dobrze żyło!

Co do snów to mi narazie się śni, że nie ma serduszka, albo że ciąża jest poza macicą. To chyba schizy przed wizytą :/

Objawów u mnie nadal nie ma. Jedynie zmęczenie ciąg dalszy.

Ale dziś piękna pogoda [emoji3] w końcu czuć, że jest wiosna!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

dziękuję! Lepiej się czuję na nowym ;)
mnie już psychika się nastawia na kolejnego członka i nie wiem czy to intuicja czy chęć posiadania ale myślę o dziewczynce. I widzę na tych spacerach i śni mi się takie małe bobo. Ciekawe jak to będzie.

Cudownie jest być na swoim! Oby Wam sie dobrze mieszkało na nowym mieszkaniu :)

Ja jeszcze nie śnie o dziecku w ogóle, póki nie zobacze fasolki to chyba tak do końca w to nie uwierzę ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Torunianka93, ja też się podziwiam. Bo wcześniej przed dziećmi to ja byłam zupełnie niezorganizowana. Jednak prawdą jest to, że jak człowiek musi to wszystkiego się nauczy i wszystko ogarnie :)

Co do snów to mi narazie się śni, że nie ma serduszka, albo że ciąża jest poza macicą. To chyba schizy przed wizytą :/

U mnie oprócz zmęczenia pojawiły się nudności. I jeszcze ciągle mi się odbija :D.

Dziewczyny, ostatnia miesiączkę miałam 11 kwietnia do lekarza umówiłam się na czwartek (17.05).
Sądzicie, że to dobry termin czy może trochę za wcześnie?
Zupełnie nie mam w tej kwestii doświadczenia i nie wiem.

U mnie oprócz zmęczenia pojawiły się nudności. I jeszcze ciągle mi się odbija :D.

Dziewczyny, ostatnia miesiączkę miałam 11 kwietnia do lekarza umówiłam się na czwartek (17.05).
Sądzicie, że to dobry termin czy może trochę za wcześnie?
Zupełnie nie mam w tej kwestii doświadczenia i nie wiem.

Mnie sie odbija po wszystkim co zjem, szczegolnie po obiedzie :)

Ja ostatnią miesiączkę miałam 10.04, wizytę mam na 25.05, wg lekarza to tez odpowiednia data.

Ojj, takie sny trzeba przegonić! Wizyta u lekarza na pewno sprawi, że się zakończą :)
U mnie objawy... Hm, jezeli wieczorne wzdęcia i zalewanie gorącem glownie twarzy to objaw ciąży, to coś się u mnie pojawia [emoji16] No i te piersi... nie jestem w stanie spać na brzuchu :(

Pogoda wyborna! Jakie dziś plany? My myślimy o wycieczce choć tak bym poszła na rower... jeździłyście w ciąży na rowerze?

Mnie sie odbija po wszystkim co zjem, szczegolnie po obiedzie :)

Ja ostatnią miesiączkę miałam 10.04, wizytę mam na 25.05, wg lekarza to tez odpowiednia data.

Ok, zastanawiam się tylko czy nie powinnam pójść na zwolnienie. Pracuje w przedszkolu, grupa 3 latków, 30 dzieci w grupie. Spędza mi to sen z powiek, bo z jednej strony chciałabym pracować jak najdłużej (uwielbiam dzieciaki), ale z drugiej strony praca jest wymagająca fizycznie i psychicznie. Nie wspomnę już o chorobach, zarazkach, itd.

Czy któraś z Was pracuje w przedszkolu, żłobku?

@kinga z wizytą to zależy ja ost @ miałam 27marca, na wizycie byłam 12 lekarz jednoznacznie nie potrafił mi odpowiedzieć czy wszystko ok. Z pierwszą ciążą byłam podobnie czasowo i nawet serduszko usłyszałam. Wszystko zależy od tego kiedy owulacja była.
Ci do pracy to ja w szkole ale ze starszymi dzieciakami, no prawie dorosłymi.
@torunianka oby jak najlepiej Wam tam było
@Kate - do Twoich snów-"a sio, a sio"

reklama
@kinga z wizytą to zależy ja ost @ miałam 27marca, na wizycie byłam 12 lekarz jednoznacznie nie potrafił mi odpowiedzieć czy wszystko ok. Z pierwszą ciążą byłam podobnie czasowo i nawet serduszko usłyszałam. Wszystko zależy od tego kiedy owulacja była.
Ci do pracy to ja w szkole ale ze starszymi dzieciakami, no prawie dorosłymi.

Dzięki za odpowiedź. Wydaje mi się, że owulacja była 25 kwietnia, ale oczywiście pewności nie mam :)
To już zupełnie inna bajka. U nas rzeczywistość jest taka, że dzieci przychodzą do przedszkola chore, zakatarzone, nierzadko kaszlące...

Do góry