reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja mam Bugaboo, wersja z gondola nieładna to fakt, ale spacerówka super. Ogólnie używamy cały czas nieprzerwanie od ponad 2 lat. Uwielbiam go :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślałam nad tym bugaboo bo zachwalalas ale używany też barfzo drogi, przynajmniej w moich okolicach więc odpadl. Chociaż fakt gondola brzydka ;)

reklama
Pas ma różny rozmiary zależności od spodni, jeśli jesteś szczupła i nosisz mały rozmiar spodni to i pas będzie mniejszy. Ja mam jedne za duże spodnie, na przyszłość, to pas nie spada ale w tyłku mi lecą póki co. Natomiast takie co rozmiar mam na teraz to pas jest idealnie dopasowany, a chodzę już od miesiąca w takich [emoji23]

Może się jakoś przełamię i ten wielki pas przymierzę, jak takie wygodne.
U nas zimno, poza tym potrzeba mi też ciuchów "biurowych" do pracy, więc trochę ich potrzebuję, a w legginsach przyjść nie mogę. [emoji12]

Identyczne odczucia jak moje co do wszystkich :D

A, i jeszcze, żeby się łatwo składał i był pakowny, bo zamierzam latać z nim do PL, a też i mój bagażnik w samochodzie nie za duży (choć widziałam mój samochód w reklamie Bebetto, i ten akurat się bez gondoli mieści... )

Dziewczyny, ja cała pierwsza ciążę przechodziłam w legginsach. Ani jednych spodni ciążowych nie kupiłam. Fakt, ze mi końcówka przypadała na lato, które było cieplutkie wiec 8-9ty miesiac prześmigałam w sukienkach :)
a teraz dostałam jedne spodnie ciążowe w spadku po kuzynce, tyle że takie typowo sportowe, a ja raczej nie noszę się na sportowo... Częściej mam na tych moich wielkich stopiszczach szpilki niz trampki ;)
Może w tej ciąży kupię jakieś żeby jesień/zime przechodzić...ale pewnie szybciej uzywki, bo trzeciej ciąży nie planuję wiec wydatek 150zł na chwilę to tak średnio dla mnie///

Mi się wydaje, że ten duży pas na razie mi będzie zjeżdżał i spodnie się nie będą trzymały.
Kurcze, jedyny stacjonarny sklep z ciuchami ciążowymi w okolicy to h&m, chyba muszę się pofatygować i te brzydactwa przymierzyć (sorki, ale te pasy naprawdę mi się nie podobają [emoji12])

Dzięki dziewczyny za wskazówki!
Spódniczki fajne, dzięki Małgosiu!
Tez tak myślałam, ze bedzie zjeżdżał ale nie jest tragicznie. Tam gdzie ma sie trzymać to sie trzyma ;). Tylko jak ubieram obcisła koszulkę to trochę sie potrafi odznaczać, ze sa jeszcze trochę za duże na samej gorze. Przymierz sobie to zobaczysz. Moze piękne nie sa ale byłam w szoku jak wygodne po tych moich, których juz nie dopinalam i sie męczyłam ;). Zastanawiam sie tylko czy te rurki juz pod koniec nie beda za małe np. w pupie lub udach. Sa elastyczne ale zobaczę jakie beda moje możliwości, choć poki co nie przybieram :/.

Co do spodni ciazowych to ja ostatnio zamówiłam na allegro leginsy przyznam szczerze, że 50zl zapłaciłam za dwie pary + przesyłka. Są z tym panelem ciazowym i jestem z nich bardzo zadowolona. Super mi się w nich chodzi.

Też chciałam jakieś lepsze leginsy ciazowe kupić i zapłaciłam za jedną parę też coś koło 60zl z przesyłką ale jak dla mnie to jakaś pomyłka, bardzo żałuję zakupu, leginsy się zsuwaja... kolor jakiś wyblakniety. Wyglądają jakby ktoś je trzymał przez 10 lat na słońcu :/ zsdtsbaeiam się czy nie powinnam wystawić negatywnego komentarza sprzedającemu.... spodnie nie są zgodne z opisem.

A, i jeszcze, żeby się łatwo składał i był pakowny, bo zamierzam latać z nim do PL, a też i mój bagażnik w samochodzie nie za duży (choć widziałam mój samochód w reklamie Bebetto, i ten akurat się bez gondoli mieści... )
Tak u mnie też bo sedanem narazie jeździmy więc ciężko pakować. Quinny ma składaną gondolke i to plus duży

Ja kupiłam używane :) 150 zł mi żal nawet na zwykłe spodnie a co dopiero na spodnie "na chwilę" ;) jedne za 30 zł a drugie za 25 zł

Dziewczyny, ja cała pierwsza ciążę przechodziłam w legginsach. Ani jednych spodni ciążowych nie kupiłam. Fakt, ze mi końcówka przypadała na lato, które było cieplutkie wiec 8-9ty miesiac prześmigałam w sukienkach :)
a teraz dostałam jedne spodnie ciążowe w spadku po kuzynce, tyle że takie typowo sportowe, a ja raczej nie noszę się na sportowo... Częściej mam na tych moich wielkich stopiszczach szpilki niz trampki ;)
Może w tej ciąży kupię jakieś żeby jesień/zime przechodzić...ale pewnie szybciej uzywki, bo trzeciej ciąży nie planuję wiec wydatek 150zł na chwilę to tak średnio dla mnie///
Fakt drogie są, ciekawe jaka będzie zima, jak rodzilam w świeta w grudniu 2014 to było ciepło a śnieg zaczął padać w nocy jak już urodziłam i położyli nas na zwykłej sali :)

reklama
Tak u mnie też bo sedanem narazie jeździmy więc ciężko pakować. Quinny ma składaną gondolke i to plus duży
W Bugaboo też się składa gondola na płasko całkiem. Tzn w wersji 2 Cameleon napewno, podobno w 3 już nie, albo jest trudniej ja złożyć.

Do góry