reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja mam Bugaboo, wersja z gondola nieładna to fakt, ale spacerówka super. Ogólnie używamy cały czas nieprzerwanie od ponad 2 lat. Uwielbiam go :)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślałam nad tym bugaboo bo zachwalalas ale używany też barfzo drogi, przynajmniej w moich okolicach więc odpadl. Chociaż fakt gondola brzydka ;)

reklama
Pas ma różny rozmiary zależności od spodni, jeśli jesteś szczupła i nosisz mały rozmiar spodni to i pas będzie mniejszy. Ja mam jedne za duże spodnie, na przyszłość, to pas nie spada ale w tyłku mi lecą póki co. Natomiast takie co rozmiar mam na teraz to pas jest idealnie dopasowany, a chodzę już od miesiąca w takich [emoji23]

Może się jakoś przełamię i ten wielki pas przymierzę, jak takie wygodne.
U nas zimno, poza tym potrzeba mi też ciuchów "biurowych" do pracy, więc trochę ich potrzebuję, a w legginsach przyjść nie mogę. [emoji12]

Identyczne odczucia jak moje co do wszystkich :D

A, i jeszcze, żeby się łatwo składał i był pakowny, bo zamierzam latać z nim do PL, a też i mój bagażnik w samochodzie nie za duży (choć widziałam mój samochód w reklamie Bebetto, i ten akurat się bez gondoli mieści... )

Dziewczyny, ja cała pierwsza ciążę przechodziłam w legginsach. Ani jednych spodni ciążowych nie kupiłam. Fakt, ze mi końcówka przypadała na lato, które było cieplutkie wiec 8-9ty miesiac prześmigałam w sukienkach :)
a teraz dostałam jedne spodnie ciążowe w spadku po kuzynce, tyle że takie typowo sportowe, a ja raczej nie noszę się na sportowo... Częściej mam na tych moich wielkich stopiszczach szpilki niz trampki ;)
Może w tej ciąży kupię jakieś żeby jesień/zime przechodzić...ale pewnie szybciej uzywki, bo trzeciej ciąży nie planuję wiec wydatek 150zł na chwilę to tak średnio dla mnie///

Mi się wydaje, że ten duży pas na razie mi będzie zjeżdżał i spodnie się nie będą trzymały.
Kurcze, jedyny stacjonarny sklep z ciuchami ciążowymi w okolicy to h&m, chyba muszę się pofatygować i te brzydactwa przymierzyć (sorki, ale te pasy naprawdę mi się nie podobają [emoji12])

Dzięki dziewczyny za wskazówki!
Spódniczki fajne, dzięki Małgosiu!
Tez tak myślałam, ze bedzie zjeżdżał ale nie jest tragicznie. Tam gdzie ma sie trzymać to sie trzyma ;). Tylko jak ubieram obcisła koszulkę to trochę sie potrafi odznaczać, ze sa jeszcze trochę za duże na samej gorze. Przymierz sobie to zobaczysz. Moze piękne nie sa ale byłam w szoku jak wygodne po tych moich, których juz nie dopinalam i sie męczyłam ;). Zastanawiam sie tylko czy te rurki juz pod koniec nie beda za małe np. w pupie lub udach. Sa elastyczne ale zobaczę jakie beda moje możliwości, choć poki co nie przybieram :/.

Co do spodni ciazowych to ja ostatnio zamówiłam na allegro leginsy przyznam szczerze, że 50zl zapłaciłam za dwie pary + przesyłka. Są z tym panelem ciazowym i jestem z nich bardzo zadowolona. Super mi się w nich chodzi.

Też chciałam jakieś lepsze leginsy ciazowe kupić i zapłaciłam za jedną parę też coś koło 60zl z przesyłką ale jak dla mnie to jakaś pomyłka, bardzo żałuję zakupu, leginsy się zsuwaja... kolor jakiś wyblakniety. Wyglądają jakby ktoś je trzymał przez 10 lat na słońcu :/ zsdtsbaeiam się czy nie powinnam wystawić negatywnego komentarza sprzedającemu.... spodnie nie są zgodne z opisem.

A, i jeszcze, żeby się łatwo składał i był pakowny, bo zamierzam latać z nim do PL, a też i mój bagażnik w samochodzie nie za duży (choć widziałam mój samochód w reklamie Bebetto, i ten akurat się bez gondoli mieści... )
Tak u mnie też bo sedanem narazie jeździmy więc ciężko pakować. Quinny ma składaną gondolke i to plus duży

Ja kupiłam używane :) 150 zł mi żal nawet na zwykłe spodnie a co dopiero na spodnie "na chwilę" ;) jedne za 30 zł a drugie za 25 zł

Dziewczyny, ja cała pierwsza ciążę przechodziłam w legginsach. Ani jednych spodni ciążowych nie kupiłam. Fakt, ze mi końcówka przypadała na lato, które było cieplutkie wiec 8-9ty miesiac prześmigałam w sukienkach :)
a teraz dostałam jedne spodnie ciążowe w spadku po kuzynce, tyle że takie typowo sportowe, a ja raczej nie noszę się na sportowo... Częściej mam na tych moich wielkich stopiszczach szpilki niz trampki ;)
Może w tej ciąży kupię jakieś żeby jesień/zime przechodzić...ale pewnie szybciej uzywki, bo trzeciej ciąży nie planuję wiec wydatek 150zł na chwilę to tak średnio dla mnie///
Fakt drogie są, ciekawe jaka będzie zima, jak rodzilam w świeta w grudniu 2014 to było ciepło a śnieg zaczął padać w nocy jak już urodziłam i położyli nas na zwykłej sali :)

reklama
Tak u mnie też bo sedanem narazie jeździmy więc ciężko pakować. Quinny ma składaną gondolke i to plus duży
W Bugaboo też się składa gondola na płasko całkiem. Tzn w wersji 2 Cameleon napewno, podobno w 3 już nie, albo jest trudniej ja złożyć.

Do góry