reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja to podziwiam moja siostrę, jak była w ciąży to była oaza spokoju... na usg była z 4 x, żadnych testów genetycznych nie robiła.... Ja bym chyba oszalała... Ale chyba mało jest takich kobiet jak ona;p
Ja też nie robiłam żadnych testów Pappa i innych ;)
USG mi wystarczy, chyba że byłoby coś źle to wtedy bym zrobiła, a tak to dodatkowy stres.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też nie robiłam żadnych testów Pappa i innych ;)
USG mi wystarczy, chyba że byłoby coś źle to wtedy bym zrobiła, a tak to dodatkowy stres.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No masz rację, ja gdybym wiedziała że usg też jest ok to bym nie robiła... tak się stresowalam ....
A mi nagadali i zrobiłam....

Juz po wizycie. Wszystko super. Mała ma 210gramow i 17cm[emoji5] trochę mogę chodzić[emoji5] nic nie przytylam raczej schudłam jesli odjąć brzuch

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Super wieści :)

Ja też bym nie robiła żadnych innych badań tylko, że na pranetalnych wyszło nt na granicy i odrazu mi pobrały krew na pappa :) i w sumie teraz zastanawiam się nad nifty aby sprawdzić czy na pewno dzidziuś jest zdrowy :) na początku maja byłam ze starsza córką na pikniku ekologicznym i po tym pikniku zauważyłam na nodze czerwona plamke, po jakimś czasie plamka nie znikała i poszłam do rodzinnego stwierdził, że musiała mnie ugryźć meszka i zapisał mi maść na ukąszenia. W międzyczasie dowiedziałam się, że jestem w ciąży i dwa tygodnie później byłam na wizycie u gina i ta mi zleciła zrobić badania na boreliozę bo jej to wygląda jak po ugryzieniu kleszcza.. zrobiłam badania wyszła borelioza teraz się leczę.. dodam, że kleszcza nie widziałam. Każdy mi mówi , że te krętki niby się nie przedostają do łożyska i dzidziusiowi nic nie zagraża ale ja się tyle naczytałam o tym w necie, że głowa boli.. próbuje szukać jakiegoś sensownego lekarza od tego ale na razie mi się nie udało.. ostatnio byłam w Poznaniu u jakieś habilitowanej doktorki od chorób zakaźnych z polecania i też to samo.. że nic mi nie zagraża mam wziąć antybiotyk i będę zdrowa, dzidzię tylko po porodzie przebadać na boreliozę i że mogę karmić piersią. Wczoraj w uwadze był właśnie temat o kleszczach.. i w sumie co lekarz to inna opinia.

Ja żeby się uspokoić poszłam do gina u mnie w przychodni. Wizytę u swojego mam 14.08 i chyba bym oszalała. Gin zbadał mnie palpitacyjnie i powiedział że wszystko ok, macica miękka, szyjka długa i zamknięta. Kazał brać nospe jak będzie bolał brzuch i pić napar z imbiru i cytryny na uspokojenie:/ najważniejsze że uspokoił mnie, że szyjka trzyma:)

reklama
Do góry