reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i oczekuje samych dobrych relacji.

Też od wczoraj jakaś poddenerwowana chodzę. Nazbierało się różnych różności i chodzę i myślę. Marudze mojemu, a dziś jeszcze jedziemy do teściowej, pewnie mi to dodatkowo dokłada...
Facetom zawsze trzeba wyłożyć czego od nich oczekujemy. Jak pokaże palcem to mam zrobione wszystko co chce ale musze pokazać.

@Kejka na zaparcia ostatnio piję błonnik witalny i jestem pozytywnie zaskoczona. Zadne lekarskie specyfiki na mnie nie działały, a to mnie ruszyło. Diete też musze zmienić, ale czasem trudno wymyślić na obiad same gotowane cosie.
@AnnieQ. też czekam do 23 na połówkowe.

Też komentujące Wasz wygląd baby to chyba nigdy nie były w ciąży. Mnie chyba jeszcze nie spotkało, albo naprawde nie przywiązuje wagi do głupich komentarzy na ten temat. Mi podnoszą ciśnienie jak gadają o 500+, no już ku*wica mnie bierze. Tym bardziej, że ja nie będę miała praca, ani nie mam zamiaru kombinować żeby z tego świadczenia korzystać.

reklama
Ja też mam 22 i już schizuje a przecież dopiero co byłam. Jeszcze się bardziej nakręcam jak sobie pomyślę że to moje dziecie takie nieruchawe jest, na każdej wizycie dupka wypięte i nic nie macha, nie rusza nóżkami. Zastanawiam się czy to ok i czy faktycznie będę w końcu spokojniejsza jak te ruchy będę czuć skoro on tak tylko leży [emoji20]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i oczekuje samych dobrych relacji.

Też od wczoraj jakaś poddenerwowana chodzę. Nazbierało się różnych różności i chodzę i myślę. Marudze mojemu, a dziś jeszcze jedziemy do teściowej, pewnie mi to dodatkowo dokłada...
Facetom zawsze trzeba wyłożyć czego od nich oczekujemy. Jak pokaże palcem to mam zrobione wszystko co chce ale musze pokazać.

@Kejka na zaparcia ostatnio piję błonnik witalny i jestem pozytywnie zaskoczona. Zadne lekarskie specyfiki na mnie nie działały, a to mnie ruszyło. Diete też musze zmienić, ale czasem trudno wymyślić na obiad same gotowane cosie.
@AnnieQ. też czekam do 23 na połówkowe.

Też komentujące Wasz wygląd baby to chyba nigdy nie były w ciąży. Mnie chyba jeszcze nie spotkało, albo naprawde nie przywiązuje wagi do głupich komentarzy na ten temat. Mi podnoszą ciśnienie jak gadają o 500+, no już ku*wica mnie bierze. Tym bardziej, że ja nie będę miała praca, ani nie mam zamiaru kombinować żeby z tego świadczenia korzystać.
No te gadanie o 500+ też mi podnosi ciśnienie niby takie w zartach ale nie wiem po co o w jakim celu. Ostatnio znajoma jak się dowiedziała że w ciazy jestem to strzeliła tekstem o to 1500 będzie wpadać taki właśnie chyba żarcik miał być, więc pytam jej czy myśli że jakbyśmy zarabiali razem mniej niż 4000 to byśmy się zdecydowali na trzecie dziecko? No i zamknęła się i przeprosiła. Ja poczucie humoru mam ale jak słyszę po raz setny takie pierdzielenie to już mi ręce opadają

A mnie to cieszy jak ktoś mówi, że już mam duży brzuch :) przynajmniej nie ma wątpliwości, że to ciąża a nie kebab z nocy :D

M dzisiaj wziął urlop, odwiozlam córkę do żłobka, wróciłam to poszliśmy jeszcze spać i dopiero wstaliśmy. Na 11 jedziemy do kina a potem na jakiegoś burgera i zakupy i po córę. Takie oto "randki" jak się ma dziecko [emoji23]

A jutro nad wodę jakaś pojedziemy. Od niedzieli ochłodzenie... I chwała, bo już mam dosyć upałów.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam 22 i już schizuje a przecież dopiero co byłam. Jeszcze się bardziej nakręcam jak sobie pomyślę że to moje dziecie takie nieruchawe jest, na każdej wizycie dupka wypięte i nic nie macha, nie rusza nóżkami. Zastanawiam się czy to ok i czy faktycznie będę w końcu spokojniejsza jak te ruchy będę czuć skoro on tak tylko leży [emoji20]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Niektóre dzieci takie są, moja starsza w porównaniu do młodszej to leniuch była bo właśnie raz na jakiś czas, a młodsza 23 godz na dobę. I tak im do teraz zostało jedna leniuch a druga na tyłku nie usiedzi

A mnie to cieszy jak ktoś mówi, że już mam duży brzuch :) przynajmniej nie ma wątpliwości, że to ciąża a nie kebab z nocy :D

M dzisiaj wziął urlop, odwiozlam córkę do żłobka, wróciłam to poszliśmy jeszcze spać i dopiero wstaliśmy. Na 11 jedziemy do kina a potem na jakiegoś burgera i zakupy i po córę. Takie oto "randki" jak się ma dziecko [emoji23]

A jutro nad wodę jakaś pojedziemy. Od niedzieli ochłodzenie... I chwała, bo już mam dosyć upałów.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj fajnie wam, moja do przedszkola idzie od września i też czekamy na chwilę dla siebie ;) a starsza to już stara to sama w domu może zostać

Ja to podziwiam moja siostrę, jak była w ciąży to była oaza spokoju... na usg była z 4 x, żadnych testów genetycznych nie robiła.... Ja bym chyba oszalała... Ale chyba mało jest takich kobiet jak ona;p

reklama
Do góry