reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i oczekuje samych dobrych relacji.

Też od wczoraj jakaś poddenerwowana chodzę. Nazbierało się różnych różności i chodzę i myślę. Marudze mojemu, a dziś jeszcze jedziemy do teściowej, pewnie mi to dodatkowo dokłada...
Facetom zawsze trzeba wyłożyć czego od nich oczekujemy. Jak pokaże palcem to mam zrobione wszystko co chce ale musze pokazać.

@Kejka na zaparcia ostatnio piję błonnik witalny i jestem pozytywnie zaskoczona. Zadne lekarskie specyfiki na mnie nie działały, a to mnie ruszyło. Diete też musze zmienić, ale czasem trudno wymyślić na obiad same gotowane cosie.
@AnnieQ. też czekam do 23 na połówkowe.

Też komentujące Wasz wygląd baby to chyba nigdy nie były w ciąży. Mnie chyba jeszcze nie spotkało, albo naprawde nie przywiązuje wagi do głupich komentarzy na ten temat. Mi podnoszą ciśnienie jak gadają o 500+, no już ku*wica mnie bierze. Tym bardziej, że ja nie będę miała praca, ani nie mam zamiaru kombinować żeby z tego świadczenia korzystać.

reklama
Ja też mam 22 i już schizuje a przecież dopiero co byłam. Jeszcze się bardziej nakręcam jak sobie pomyślę że to moje dziecie takie nieruchawe jest, na każdej wizycie dupka wypięte i nic nie macha, nie rusza nóżkami. Zastanawiam się czy to ok i czy faktycznie będę w końcu spokojniejsza jak te ruchy będę czuć skoro on tak tylko leży [emoji20]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i oczekuje samych dobrych relacji.

Też od wczoraj jakaś poddenerwowana chodzę. Nazbierało się różnych różności i chodzę i myślę. Marudze mojemu, a dziś jeszcze jedziemy do teściowej, pewnie mi to dodatkowo dokłada...
Facetom zawsze trzeba wyłożyć czego od nich oczekujemy. Jak pokaże palcem to mam zrobione wszystko co chce ale musze pokazać.

@Kejka na zaparcia ostatnio piję błonnik witalny i jestem pozytywnie zaskoczona. Zadne lekarskie specyfiki na mnie nie działały, a to mnie ruszyło. Diete też musze zmienić, ale czasem trudno wymyślić na obiad same gotowane cosie.
@AnnieQ. też czekam do 23 na połówkowe.

Też komentujące Wasz wygląd baby to chyba nigdy nie były w ciąży. Mnie chyba jeszcze nie spotkało, albo naprawde nie przywiązuje wagi do głupich komentarzy na ten temat. Mi podnoszą ciśnienie jak gadają o 500+, no już ku*wica mnie bierze. Tym bardziej, że ja nie będę miała praca, ani nie mam zamiaru kombinować żeby z tego świadczenia korzystać.
No te gadanie o 500+ też mi podnosi ciśnienie niby takie w zartach ale nie wiem po co o w jakim celu. Ostatnio znajoma jak się dowiedziała że w ciazy jestem to strzeliła tekstem o to 1500 będzie wpadać taki właśnie chyba żarcik miał być, więc pytam jej czy myśli że jakbyśmy zarabiali razem mniej niż 4000 to byśmy się zdecydowali na trzecie dziecko? No i zamknęła się i przeprosiła. Ja poczucie humoru mam ale jak słyszę po raz setny takie pierdzielenie to już mi ręce opadają

A mnie to cieszy jak ktoś mówi, że już mam duży brzuch :) przynajmniej nie ma wątpliwości, że to ciąża a nie kebab z nocy :D

M dzisiaj wziął urlop, odwiozlam córkę do żłobka, wróciłam to poszliśmy jeszcze spać i dopiero wstaliśmy. Na 11 jedziemy do kina a potem na jakiegoś burgera i zakupy i po córę. Takie oto "randki" jak się ma dziecko [emoji23]

A jutro nad wodę jakaś pojedziemy. Od niedzieli ochłodzenie... I chwała, bo już mam dosyć upałów.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam 22 i już schizuje a przecież dopiero co byłam. Jeszcze się bardziej nakręcam jak sobie pomyślę że to moje dziecie takie nieruchawe jest, na każdej wizycie dupka wypięte i nic nie macha, nie rusza nóżkami. Zastanawiam się czy to ok i czy faktycznie będę w końcu spokojniejsza jak te ruchy będę czuć skoro on tak tylko leży [emoji20]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Niektóre dzieci takie są, moja starsza w porównaniu do młodszej to leniuch była bo właśnie raz na jakiś czas, a młodsza 23 godz na dobę. I tak im do teraz zostało jedna leniuch a druga na tyłku nie usiedzi

A mnie to cieszy jak ktoś mówi, że już mam duży brzuch :) przynajmniej nie ma wątpliwości, że to ciąża a nie kebab z nocy :D

M dzisiaj wziął urlop, odwiozlam córkę do żłobka, wróciłam to poszliśmy jeszcze spać i dopiero wstaliśmy. Na 11 jedziemy do kina a potem na jakiegoś burgera i zakupy i po córę. Takie oto "randki" jak się ma dziecko [emoji23]

A jutro nad wodę jakaś pojedziemy. Od niedzieli ochłodzenie... I chwała, bo już mam dosyć upałów.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oj fajnie wam, moja do przedszkola idzie od września i też czekamy na chwilę dla siebie ;) a starsza to już stara to sama w domu może zostać

Ja to podziwiam moja siostrę, jak była w ciąży to była oaza spokoju... na usg była z 4 x, żadnych testów genetycznych nie robiła.... Ja bym chyba oszalała... Ale chyba mało jest takich kobiet jak ona;p

reklama
Do góry