reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
W znieczuleniu miejscowym, a Ty ?

W poprzedniej ciąży za późno wykryli Ci niewydolność szyjki?
W ogólnym nawet nie wiem ile to trwało chyba nie dłużej niż 30 minut z wybudzaniem. Wcale nie wykryli rano pojechałam do szpitala bo krwawilam stwierdzona zgładzona szyjka o rozwarcie po całym dniu pod kroplowkami w nocy odeszły wody i urodziłam kolejnego dnia. I wtedy dopiero stwierdzili że to niewydolność szyjki bo skurczy nawet nie czułam tych zanim odeszły wody.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wy tez się tak meczycie jak wchodzicie po schodach i ogolnie.? mnie to strasznie potem miesnie bola. a nie jestem z tych co lubia lezec, choc ostatnio zdarza mi się to przez te kłucia.
Słuchałam dziś serduszka Maleńkiej:-D zwykłym stetoskopem od ciśnieniomierza, to mój 18tydz5dzien. Usłyszalam po raz pierwszy choc probowalam od tygodnia, dotego Mała jeszcze w niego stuknęła:) oj Psikuratek rośnie. poza tym chyba nacisnela mi na jakiś nerw czy co tam bo w pewnym momencie zakulo i zrobilo mi się mega goraco az się potem oblałam. Macie może cos podobnego jak Dzidzius wam tam gdzies ponacisk?

kass swietna decyzja. teraz odpoczniesz sobie. Czy gin dal ci jakies zalecenia odnośnie tego lozyska nisko ulozonego? możesz podrozowac czy takie tam?

W ogólnym nawet nie wiem ile to trwało chyba nie dłużej niż 30 minut z wybudzaniem. Wcale nie wykryli rano pojechałam do szpitala bo krwawilam stwierdzona zgładzona szyjka o rozwarcie po całym dniu pod kroplowkami w nocy odeszły wody i urodziłam kolejnego dnia. I wtedy dopiero stwierdzili że to niewydolność szyjki bo skurczy nawet nie czułam tych zanim odeszły wody.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie było tak, że doktorka powiedziała że szyjka ma 2,5cm mam się oszczędzać i na następnej wizycie pomyślimy jak temu zapobiec. Na prawde z reka na sercu leżałam ale mialam twardnienia brzucha straszne ktore skrocily szyjke podejrzewam....po tygodniu pojechałam do szpitala z krwawieniem... było już rozwarcie. Dostałam jakiś zastrzyk w pupę... I jakoś wyciszyli skurcze.. Ale wytrzymałam tylko tydzień w szpitalu,po czym dostałam już krwawienie mocne dość, bo całe łóżko było wręcz zalane :/ przez noc męczylam się ze skurczami co 5 minut. Nad ranem zrobili mi cc.
Moja córcia żyła dwie doby.

Niestety z ta szyjka nie ma żartów... zwłaszcza jak ma się wizyty co miesiąc. Nieraz nie da się tego po prostu wykryć....

Niestety z ta szyjka nie ma żartów... zwłaszcza jak ma się wizyty co miesiąc. Nieraz nie da się tego po prostu wykryć....
i to chyba jeden z najgorszych naszych strachow bo niby jest dobrze a może jednak cos się dziac, niestety. i tak jak piszecie dziewczyny skracajaca szyjka nie zawsze daje o sobie znac:(

Szyjka niestety nie daje objawów. A jak już daje znać to jest za późno. Mi moja doktorka mówiła,że twardnienia brzucha są normalne w ciąży... owszem ale jeżeli jest ich za dużo ( chyba powyżej 10 na dzień) to już powinien być alarm. :)

zrobilismy to zamowienie na Ali ale musielismy zaplacic karta, niby bylo napisane przelewy24 a w opcjach platnosci byla tylko karta...i nawet na złotówki nie przeliczylo

reklama
Dziewuszki, jak tak patrzę, to z bardzo wielu rzeczy byłam zadowolona z Ali. Wklejam tylko te linki, gdzie naprawdę jakosć w stosunku do ceny była super ;)
Link do: Butterful zoshi 2017 kryształ bransoletka & bangle elastyczna serce szambali koraliki pulseira masculina bransoletki dla kobiet handmade w Butterful zoshi 2017 kryształ bransoletka & bangle elastyczna serce szambali koraliki pulseira masculina bransoletki dla kobiet handmade od Charm Bracelets na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
Link do: Odzież Dla Dzieci Baby Girl Dress 3 10Y Cekiny Party Suknia Mini Ball Formalna Miłość Backless Księżniczka Bow Backless Suknia Sukienka Dziewczyna w Odzież Dla Dzieci Baby Girl Dress 3-10Y Cekiny Party Suknia Mini Ball Formalna Miłość Backless Księżniczka Bow Backless Suknia Sukienka Dziewczyna od Dresses na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
Link do: 1 PC Nowe dziewczyny Rabbit Ears Spinki Dziewczyny Akcesoria Do Włosów Słodkie Nakrycia Głowy Włosów Ozdoby Dot Kolorowe Ucha Zwierząt Włosów klip w 1 PC Nowe dziewczyny Rabbit Ears Spinki Dziewczyny Akcesoria Do Włosów Słodkie Nakrycia Głowy Włosów Ozdoby Dot Kolorowe Ucha Zwierząt Włosów klip od Hair Accessories na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
Link do: Kobiety bransoletka srebra round trendy style moda biżuteria dla kobiet w Kobiety bransoletka srebra round trendy style moda biżuteria dla kobiet od Chain & Link Bracelets na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
Link do: Tiger totem pływające serca Hurtownie jakości Kryształ Clover 4 Liść Wisiorek serce Naszyjnik Kolczyki biżuteria Set 9 kolory w Tiger totem pływające serca Hurtownie jakości Kryształ Clover 4 Liść Wisiorek serce Naszyjnik Kolczyki biżuteria Set 9 kolory od Jewelry Sets na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
Link do: MIŁOŚĆ Pałąk + Koszula + Spodnie Garnitur Ubrania Dla Dzieci Dziewczyny Z Długim Rękawem Zestawy Zwykłe Ubrania Dla Dzieci Czerwony Różowy Serce po prostu Bolato w MIŁOŚĆ Pałąk + Koszula + Spodnie Garnitur Ubrania Dla Dzieci Dziewczyny Z Długim Rękawem Zestawy Zwykłe Ubrania Dla Dzieci Czerwony Różowy Serce po prostu Bolato od Clothing Sets na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
Link do: 2016 Nowy Aliexpress zagranicznych sprzedam mody i osobowości, sprzedaży skórzane flanelowe gorąca wiercenia i wielowarstwowe bransoletka w 2016 Nowy Aliexpress zagranicznych sprzedam mody i osobowości, sprzedaży skórzane flanelowe gorąca wiercenia i wielowarstwowe bransoletka od Charm Bracelets na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
Link do: Rainbery Nowy Kryształ Maxi Długie Naszyjniki Trendy Komunikat Stop Cynku Rhinestone Złota Pomponem Naszyjniki Dla Kobiet Biżuteria Prezent w Rainbery Nowy Kryształ Maxi Długie Naszyjniki Trendy Komunikat Stop Cynku Rhinestone Złota Pomponem Naszyjniki Dla Kobiet Biżuteria Prezent od Chain Necklaces na Aliexpress.com | Grupa Alibaba
https://pl.aliexpress.com/item/2015...32360437505.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6sSimV
https://pl.aliexpress.com/item/Fact...32620717685.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6sSimV
https://pl.aliexpress.com/item/Baby...07-4fd5-a042-1a44acd038c7&transAbTest=ae803_1

Do góry