reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
zrobilismy to zamowienie na Ali ale musielismy zaplacic karta, niby bylo napisane przelewy24 a w opcjach platnosci byla tylko karta...i nawet na złotówki nie przeliczylo
Na samym dole powinna być opcja "inne formy płatności" i tam masz przelewy 24 i powinna wyświetlić się lista banków. Karta jest zawsze domyślnie i karta ci nie przeliczy na złotówki, dopiero jak ściągnie będziesz widzieć jak bank przeliczył.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Szyjka niestety nie daje objawów. A jak już daje znać to jest za późno. Mi moja doktorka mówiła,że twardnienia brzucha są normalne w ciąży... owszem ale jeżeli jest ich za dużo ( chyba powyżej 10 na dzień) to już powinien być alarm. :)
tylko tak jak kiedyś pisałam jak Dzidzia jest w miare duza to tez nie wiadomo czy się wypycha czy to macica twardnieje. niby łatwo to rozpoznać ale stres i nasze głupie myśli rozne scenariusze w glowie pisza. to moja praktycznie 4 ciaza ( jedna stracona niestety ) a ja sama nie wiem i nachodzą mnie wątpliwości ....

Na samym dole powinna być opcja "inne formy płatności" i tam masz przelewy 24 i powinna wyświetlić się lista banków. Karta jest zawsze domyślnie i karta ci nie przeliczy na złotówki, dopiero jak ściągnie będziesz widzieć jak bank przeliczył.

wlasnie weszlismy w to i nadal byla tylko karta na sto procent

Dziewczyny czy wy tez się tak meczycie jak wchodzicie po schodach i ogolnie.? mnie to strasznie potem miesnie bola. a nie jestem z tych co lubia lezec, choc ostatnio zdarza mi się to przez te kłucia.
Słuchałam dziś serduszka Maleńkiej:-D zwykłym stetoskopem od ciśnieniomierza, to mój 18tydz5dzien. Usłyszalam po raz pierwszy choc probowalam od tygodnia, dotego Mała jeszcze w niego stuknęła:) oj Psikuratek rośnie. poza tym chyba nacisnela mi na jakiś nerw czy co tam bo w pewnym momencie zakulo i zrobilo mi się mega goraco az się potem oblałam. Macie może cos podobnego jak Dzidzius wam tam gdzies ponacisk?
Mieszkam na 4 piętrze i czuje się zmęczona jak już się wdrapie tu, a wcześniej nie zwracałam uwagi

W poprzednich ciążach jak dzidzie były duże to czułam takie bóle

tylko tak jak kiedyś pisałam jak Dzidzia jest w miare duza to tez nie wiadomo czy się wypycha czy to macica twardnieje. niby łatwo to rozpoznać ale stres i nasze głupie myśli rozne scenariusze w glowie pisza. to moja praktycznie 4 ciaza ( jedna stracona niestety ) a ja sama nie wiem i nachodzą mnie wątpliwości ....
Teraz nie powiem czy twardnieje czy to coś innego, ale z dużym brzuchem to już na szczęście nie mialam z tym problemów, najczęściej czułam jakby gesia skórka mnie tam lapala czy nie wiem jak to nazwać, tylko że te twardnoenia to nie bolały wogole i mnie

Ja się czuję zmęczona wszystkim :/ strasznie szybko mnie łapie zadyszka i w ogóle. Mimo, że też raczej aktywna zawsze byłam. Więc po 2-3 godzinach z córką czuje się jak koń po westernie. A te upały nie pomagają :(

Ja się czuję zmęczona wszystkim :/ strasznie szybko mnie łapie zadyszka i w ogóle. Mimo, że też raczej aktywna zawsze byłam. Więc po 2-3 godzinach z córką czuje się jak koń po westernie. A te upały nie pomagają :(

Tak masz rację te upaly odbijają człowieka, u nas jest w domu strasznie duszno a na dworze skwar, w domu ciężko wytrzymać a na dwór na takie słońce dziecka nie wezmę

Tak masz rację te upaly odbijają człowieka, u nas jest w domu strasznie duszno a na dworze skwar, w domu ciężko wytrzymać a na dwór na takie słońce dziecka nie wezmę
Na dworze jest jeszcze gorzej, ja rozsuwam zasłony dopiero po 19. Bo jak próbuję wyjść na taras to jakbym wchodziła do sauny.
W domu mam 26 stopni, a dla mnie 20-21 w sumie to jest max. Więc ja się gotuje po prostu...

reklama
dziewczyny tak zmieniając temat. od zawsze miałam bzika na punkcie zdrowego odżywiania, nie bez przesady chipsy, fast foody lubie zjeść ale dbam o to aby w naszej diecie nie zabrakło witami i minerałow a przede wszystkim natury. ostatnio robie sama maslo, nie tak jak Słowianki;) choc mój Maz pewnie by chciał. do słoiczka wlewam smietane 30% i ubijam ( rytmicznie potrząsam tak około 10 minut). maslo gotowe w smaku jak za dawnych lat. dodam ze taka ubita kostka kosztuje niecale 3 zl a nie jak w sklepach 7 !

Do góry