reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja też :) i tak ciagle coś zamawiam (wczoraj kolejne 12 artykułow). A DLA MALUSZKÓW TE RZECZY MAJĄ OBŁĘDNE :)
Wiecie, że nawet dziewczyny w pracy zaraziłam tym Aliexpressem? ;)

Ja też :) i tak ciagle coś zamawiam (wczoraj kolejne 12 artykułow). A DLA MALUSZKÓW TE RZECZY MAJĄ OBŁĘDNE :)
Wiecie, że nawet dziewczyny w pracy zaraziłam tym Aliexpressem? ;)
A do jakiej kwoty można zamówić żeby nie było żadnych dodatkowych opłat typu cło itd? Za ile wychodzi mniej więcej przesyłka? Wiem że to pytanie już padło, ale można normalnie poprzez konto płacić tak?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Ja przyznam , że jeszcze nigdy nie zamawialam z tamtej strony. Ale przyznaję, że zakochałam się w tych ciuchach [emoji3] Są boskie!

Mogłaby mnie którąś wprowadzic w ten świat zamawiania? O co tam chodzi? Czytałam, że nie można dużo zamawiać żeby paczka też nie została zatrzymana... czy coś w tym rodzaju

A do jakiej kwoty można zamówić żeby nie było żadnych dodatkowych opłat typu cło itd? Za ile wychodzi mniej więcej przesyłka? Wiem że to pytanie już padło, ale można normalnie poprzez konto płacić tak?

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Chyba do 25$ paczka jest zwolniona z cła. Ale to dotyczy 1 paczki. I wydać 25$ w jednej paczce to już sztuka ;)
Ja zamawiam raczej rzeczy do max. 10-15$.

Przesyłki są w większości darmowe, więc tylko koszt produktu.

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Ja przyznam , że jeszcze nigdy nie zamawialam z tamtej strony. Ale przyznaję, że zakochałam się w tych ciuchach [emoji3] Są boskie!

Mogłaby mnie którąś wprowadzic w ten świat zamawiania? O co tam chodzi? Czytałam, że nie można dużo zamawiać żeby paczka też nie została zatrzymana... czy coś w tym rodzaju
Dużo można, ale nie w jednej przesyłce ;) tak, jak pisałam chyba do 25$ jest bezpiecznie.

Zamawiasz jak na allegro, w tamtym roku udostępnili płatności przez Przelewy24, więc już w ogóle banał i bajka ;)
Żadnych kart nie trzeba podawać ani nic, płacisz jak na allegro.

Jeśli chodzi o rozmiarowke, to trzeba patrzeć na tabele wymiarów na każdej aukcji, bo są różne i nie można stwierdzić, że odpowiada takiemu a takiemu rozmiarowi.
No i dla takiego dzieciątka to lepiej zamawiac większe bo czeka się nawet do 3 miesięcy. Chociaż ja przeważnie dostaje wcześniej, mój rekord to 8 dni ;).

Cześć dziewczyny [emoji4]
Ja już dziś po sniadanku, jeszcze wypije poranną kawke a potem ruszamy z mężem na zakupy, robimy szybkie sprzątanie i uciekamy z domu. Dziś zapowiada się znowu żar tropikow a w naszym mieszkaniu jest po prostu nie do wytrzymania po południu. A wieczorem przyjeżdżają teściowie, także dzień zapełniony [emoji4]

Ja z Ali jeszcze nigdy nic nie zamawiałam, ale moje koleżanki z pracy co rusz dostają paczuszke. Także chętnie też się dowiem co i jak, na co uważać itd.

A wizytujacym oczywiście powodzenia dziś! [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czyli najlepiej zamawiać każda rzecz osobno? I za każdą osobno płacić? A nie nabijać do koszyka tysiąc rzeczy ? [emoji3]

Do góry