mamaincogito
Fanka BB :)
Pokaże jak już będą obrobione może jutro będą gotowe
Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pokaże jak już będą obrobione może jutro będą gotowe
Dzień dobryWitam czy można jeszcze do Was dołączyć? Termin porodu mam na 7 stycznia po ostatnim usg potwierdzona dziewczynka. Jest to moja druga ciąża niestety pierwsza zakończona w 22 tc. z powodu niewydolności szyjki dlatego teraz od prawie dwóch tygodni mam założony szew.
Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny, ale w sumie to i tak macie fajnie bo leżycie w domu.Dzień dobry
Praktycznie taka sama historia jak u mnie... z tym, że poród w 24tc również przez niewydolność szyjki.
Teraz mam założony szewek od 16 tc.
Pewnie pełna obaw?
Jaka masz teraz szyjke?
Niby fajnie ale jest to dopiero 18tc.. do tego 37 tc może się tyle wydarzyć, że nawet nie chce myśleć. Mam nadzieję,że będę miała w tej ciazy więcej szczęścia i omine szpital, omine te sterydy... zwłaszcza, że te szyjki są tak zdradliwe :/Dziewczyny, ale w sumie to i tak macie fajnie bo leżycie w domu.
W szpitalu jak byłam to obok leżała dziewczyna, właśnie też miała założony szew na szyjkę. Obecnie w 25 tc, leżała w szpitalu od 22 tc i polezy conajmniej do 32 tc :/ jak wychodziłam to miała dostać sterydy na płuca już.
Ona mówiła, że już w 32 może rodzić, bo jakaś masakre ma z tą ciaza.Niby fajnie ale jest to dopiero 18tc.. do tego 37 tc może się tyle wydarzyć, że nawet nie chce myśleć. Mam nadzieję,że będę miała w tej ciazy więcej szczęścia i omine szpital, omine te sterydy... zwłaszcza, że te szyjki są tak zdradliwe :/
Modle się o to codziennie.
Jak będzie taka konieczność to oczywiście, że będę chciała.Ona mówiła, że już w 32 może rodzić, bo jakaś masakre ma z tą ciaza.
Czemu sterydów nie chcesz? Ja dostałam w 30 tc i dużo mi to na psychikę dało, jak później 3 razy mi poród powstrzymywali to miałam taki hmm "komfort" (trudno to nazwać komfortem ) psychiczny, że przynajmniej oddechowo dziecko jest już gotowe na pojawienie się na świecie.
Spokojnie dotrwaszJak będzie taka konieczność to oczywiście, że będę chciała.
Ale wolalabym normalnie jak człowiek dotrwac do terminu, chociaż do tego 37tc. Nie chciałabym urodzić wcześniaka... Tak się tego boję, że na sama myśl jestem sparalizowana.
Dlatego nie dopuszczam do siebie takiej myśli... I rodze w grudniu [emoji3]
@mamaincogito spoko to bedzie najwiekszy kielich w moim zyciu[emoji23]kiedys robilam sobie dite oczysczajaca z soku z cytryny i pilam ok 150 ml na raz duszkiem ,to w sumie tez bylo okrpone ale dalo sie ,wylacze myslenie o smkau[emoji4]
Bardziej martwi mnie to siedzenie,toz to nuda[emoji4]
@KasiaR79 @monia_123 @Zabamonika @kass.es powodzenia na wizytach,ja juz siedze z biegunka [emoji23]
@szarotka27 super wiesci[emoji5][emoji5][emoji5]przezycia to masz rzeczywiscie non stop:/
Jedz nad morze i odpocznij[emoji5]
@wiki86 witaj[emoji4]
@Lovi23 oszczedzaj sie a na pewno bedzie w porzadku,wtedy bylas nieswiadoma i nie reagowalas odpowiednio,tu masz wszystko pod kontrola[emoji5]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom