reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Chcesz mi powiedzieć, że jak moja córka to taki typ jak Ty to już nigdy się w samotności nie wykąpie dopóki się nie wyprowadzi?!?!

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Hahaha. Czyli, nie tylko ja marzę o samotnych kąpielach [emoji6]

@Ann90 1,5 miesiąca? O zesz, chyba bym jajko zniosla. Co 3 tyg to jeszcze się da jakoś wytrzymać.

Co do glukozy to ja mialam cukrzycę ciążowa poprzednim razem więc teraz bedzue pewnie to samo, eh.

Byłam dziś u lekarza bo się wystraszylam tego nocnego ataku i ponoć mam astmę... Dostałam leki zwiewne na sterydach. Eeeeeh.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Jolen26 dzięki tej nadżerce trafiłam do mojej aktualnej ginekolog. Teraz podobnież nie usuwa się nadżerek, szczególnie u kobiet które jeszcze nie rodziły. Usuwanie potrafi obkurczać szyjkę co może być problemem przy powrocie. Tylko się takie nadżerki monitoruje.

@Jolen26 dzięki tej nadżerce trafiłam do mojej aktualnej ginekolog. Teraz podobnież nie usuwa się nadżerek, szczególnie u kobiet które jeszcze nie rodziły. Usuwanie potrafi obkurczać szyjkę co może być problemem przy powrocie. Tylko się takie nadżerki monitoruje.
No to samo usłyszałam że póki nie rodzilam a nadzerka nie powoduje objawów i cytologia ok to nie ma co usuwać. Ale kontroluje

Ja teraz zmieniłam laboratorium, do obecnego mam 15minut na piechotkę, więc niewykluczone, że podobnie zrobię ;) tylko pamiętam, ze pielęgniarki kazały się nie ruszać,bo to wynik fałszuje (podczas ruchu spalasz cukier), więc nawet gdybym chciała nie tracić czasu i iść sobie po zakupy w tym czasie, to chyba jednak nie można...
Tak jak najmniej trzeba się ruszać więc zakupy odpadają

No to samo usłyszałam że póki nie rodzilam a nadzerka nie powoduje objawów i cytologia ok to nie ma co usuwać. Ale kontroluje
Ja usuwalam mimo, że nie rodziłam, ale po stosunku plamilam i było ryzyko, że się nadkazi. Ale fakt, jak nic się z nią nie dzieje to nie ma co ruszać.

Ja usuwalam mimo, że nie rodziłam, ale po stosunku plamilam i było ryzyko, że się nadkazi. Ale fakt, jak nic się z nią nie dzieje to nie ma co ruszać.

No dlatego byłam u 3 ginekologow bo oczywiście mało ufna byłam i jak 3 potwierdzil to się uspokoiłam

Wróciłam. Czekałam jeszcze godzinę na miejscu. Przy okazji miałam oczywiście przygodę z babcią bo miała mieć kontrolę, ale musiałam odwieźć ją do domu bo spadł jej cukier, że mi tam prawie zasłabła... także ja mam wiecznie dni pełne wrażeń ^^

Najważniejsze, że bobiczek zdrów. Serducho bije. Oczywiście na wizycie sobie spało, ale płci dalej nie mamy potwierdzonej. Szyjka długa, śluz prawidłowy. To spinanie brzucha i pobolewanie jak najbardziej normalne. Powiedziała, że teraz mogę czuć twardszą macice ręką i tak właśnie jest. Moje bóle plecy-noga też normalne. Mam jechać nad morze i wdychać jod i trochę się poopalać z kapeluszem na głowie :-) Sporadyczne zakuwania i ciągniecie szyjki powiedziała że też zupełnie normalne i żeby się nie martwić bo dzidziuś robi sobie miejsce, a moje ciało się zmienia. Także ufff. Dostałam teraz skierowanie na mocz, a przy następnej wizycie będzie reszta badań do powtórzenia tych z początku: toxo, glukoza itd.

Ahhh i hit, tekst mojej pani doktor: nic tego brzuszka nie widać, dobrze go pani ukrywa ;-) ale najważniejsze, żeby dzidziuś zdrowo rósł. Myślałam, że tylko w domu mi tak mówią, że nie mam brzucha :p I na wadze + 3 kg od samego początku także skoczyła.

Wróciłam. Czekałam jeszcze godzinę na miejscu. Przy okazji miałam oczywiście przygodę z babcią bo miała mieć kontrolę, ale musiałam odwieźć ją do domu bo spadł jej cukier, że mi tam prawie zasłabła... także ja mam wiecznie dni pełne wrażeń ^^

Najważniejsze, że bobiczek zdrów. Serducho bije. Oczywiście na wizycie sobie spało, ale płci dalej nie mamy potwierdzonej. Szyjka długa, śluz prawidłowy. To spinanie brzucha i pobolewanie jak najbardziej normalne. Powiedziała, że teraz mogę czuć twardszą macice ręką i tak właśnie jest. Moje bóle plecy-noga też normalne. Mam jechać nad morze i wdychać jod i trochę się poopalać z kapeluszem na głowie :-) Sporadyczne zakuwania i ciągniecie szyjki powiedziała że też zupełnie normalne i żeby się nie martwić. Także ufff. Dostałam teraz skierowanie na mocz, a przy następnej wizycie będzie reszta badań do powtórzenia tych z początku: toxo, glukoza itd.
Super wieści ;)

reklama
A ja kolejny dzien sama. Juz mam cale mieszkanie na blysk posprzatane, ale to zadna nowosc - jestem straszliwym czysciochem. Martwie sie, bo bede miec badana tarczyce dopiero teraz. Nigdy nie mialam z nia problemow, albo tez nie wiem, ze mam? Jak to w ogole rozpoznac, skoro wszedzie podaja, ze nie ma objawow? Jeszcze przeczytalam historie dziewczyn, ze mialy problemy, zle wyniki i "plody" (jak to w ogole brzmi) obumieraly... Czasem wydaje mi sie, ze delikatnie cos mnie smyra w srodku, ale moze sie myle? No i mdlosci mam praktycznie caly czas, mialam, wczoraj zdychalam, a dzis nic i od razu czarne scenariusze... Ostatnia wizyte mialam chyba pod koniec czerwca! Do 9 sierpnia chyba zglupieje :D doktorka tak chwalila, ze wszystko przebiega pieknie i ksiazkowo, wyniki wzorowe, ze postanowila sie spotkac ze mna dopiero po 1,5 mca :( mam nadzieje, ze nic sie nie zmienilo w tym czasie
Ja tez sie martwiłam bo tsh miałam badane przed ciąża. Wczoraj zrobiłam badanie tsh, fT3 i ft4 na własna rękę i wyszło ok. Bedzie dobrze.

Do góry