reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja mialam podobna reakcje przy pierwszej ciazy. Byly walentynki i szykowalismybsie do kolacji z winkiem. Ale, ze byly starania to stwierdzilismy, ze sikne testa na wszelki wypadek Nasikalam, polozylam test i szykowalam sie do wyjscia z psem. Przed samym wyjsciem spojrzalam a tam blada kreska i krzycze do mojego "Ty cos tu jest". A pierwsza moja mysl "no i po winie" [emoji6]
Dobra jesteś:) ja tez popilam zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży:/

reklama
W tej ciazy tez popilam sobie i to kilka razy, bo skoro sexy byly tydzien przed owu to o ciazy nawet nie myslalam [emoji4]

Ja z B jestm 3 lata. Jak go poznałam to stwierdziłam, że nic z tego nie będzie ale mogę się przecież zabawić. To się zabawiłam... Na początku związku mieliśmy czekać do spłaty kredytu B, ale mi leciały lata i wspólnie stwierdziliśmy, że mieszkanie mamy własne, umowy o prace. Więc pod koniec zeszłego roku stanęło na tym, że w kwietniu zaczynamy się starać. Oczywiście uzbroiłam się w testy owulacyjne, ale do owulacji nie dotrwaliśmy. Praca nad dzidzią rozpoczeła się 4 dni przed owulacją i też 4 czy nawet 5 dni trwała xD do kolejnej miesiączki chodziłam i myślałam, gadałam, że napewno nic z tego, bo jak to tak za pierwszym razem. Ale okres nie nadszedł, cycki bolały niemiłosiernie w końcu kupiłam testy (nie jeden). Na pierwszym coś blada ta druga kreska i mówie do B, że jakas nijaka ta druga kreska jutro zrobie drugiej testy. Kolejnej dni już wyszłam wyraźnie. I nadszedł szok...

mam wyniki częściowo z dziś uff ale ulga bo super mi erytrocyty spadly w moczu. ostatnio na norme 30 mialam 79 a teraz niecale 13!!! wyniki moczu bardzo ładne, TSH spadlo do 0,6 nie za mało powoli...? mysle, ze musi mi dawke leku troche zmniejszyc bo biore letrox50. na resztę wyników czekam, ale morfologię mam zawsze w miarę ok to mam nadzieje, ze i teraz tak bedzie :) oczywiscie nie obylo sie bez bakterii w moczu, ale mam 28 przy normie 500 wiec nie ma co swirowac chyba;)

mam wyniki częściowo z dziś uff ale ulga bo super mi erytrocyty spadly w moczu. ostatnio na norme 30 mialam 79 a teraz niecale 13!!! wyniki moczu bardzo ładne, TSH spadlo do 0,6 nie za mało powoli...? mysle, ze musi mi dawke leku troche zmniejszyc bo biore letrox50. na resztę wyników czekam, ale morfologię mam zawsze w miarę ok to mam nadzieje, ze i teraz tak bedzie :) oczywiscie nie obylo sie bez bakterii w moczu, ale mam 28 przy normie 500 wiec nie ma co swirowac chyba;)
Mi w moczu wyszły nieliczne bakterie i nieliczne szczawiany, ale lekarz mówił, że to normalne i wszystko jest super.

Dzisiaj dostałam wyniki wymazu z pochwy i znowu rewelacja. To miła odmiana, w porównaniu do pierwszej ciąży, gdzie co chwilę coś było.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A właśnie @dream tak ostatnio czytałam o tych wkładkach Twoich. Plamisz nadal? Teraz jak te upały to najlepiej w ogóle bez majtek chodzić, serio. Wkładki to siedlisko bakterii w taki upał.
Z córką pod koniec ciąży to prawie cały czas chodziłam już bez majtek pod sukienką, ubierałam tylko jak wychodziłam z domu. I teraz też od kilku dni po domu chodzę bez ;)

A właśnie @dream tak ostatnio czytałam o tych wkładkach Twoich. Plamisz nadal? Teraz jak te upały to najlepiej w ogóle bez majtek chodzić, serio. Wkładki to siedlisko bakterii w taki upał.
Z córką pod koniec ciąży to prawie cały czas chodziłam już bez majtek pod sukienką, ubierałam tylko jak wychodziłam z domu. I teraz też od kilku dni po domu chodzę bez ;)

Ja ponad dwa lata bez majtek po domu chodzę. Jak przed ciążą wracałam z pracy to razem z butami i kurtka ściągałam majtki. A teraz to praktycznie cały czas bez:)

reklama
Do góry