reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja od początku ciazy borykam się ze zwiększoną wydzielina, która raz jest przezroczysta, raz biała, raz żółta, ale wiele kobiet w ciąży tak ma, ginekolog dała mi globulki dopochwowe profilaktycznie i po nich trochę się zmnieszylo. Myślę że nie ma czym się martwić. A następnym razem zapytać lekarza.

reklama
W ogóle to zupełnie nie czuję się w ciąży, mam tylko wzdęcia, straszne bóle głowy odkąd wróciłam z urlopu, i od dwóch dni nagle nudności...
może to ze stresu. Jestem przybita wszystkim wokół, więc nie mam weny, żeby tu pisać. Mogłabym tylko marudzić...
Postanowiłam nie jechać na pogrzeb babci, chyba by mi wybaczyła, nie mam siły, a to by były dwa całe dni podróży i jeden na miejscu. O cenie już nie wspominam (porządny nowy wózek bym za to kupiła).

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie TSH. Nie miałam badania w I trymestrze a przed ciąża miałam wartość 1,35 (i tak mam zapisane w książeczce ciazy). Rano robiłam badania i TSH - 1,610 (0,270-4,200), FT3 - 2,98 pg/ml (2,00-4,40), FT4 - 1,36 ng/dl (0,93-1,70). Na moje oko wyglada ok ale byc moze w ciazy sa inne normy zalecane...

Dream - ja też ostatnio miałam schize czy to czasem wody plodowe się nie sacza, bo miałam taka mokra wkładkę... I sobie myślę "To chyba wody " albo zmienilam wkładkę i czekałam jak na skazanie czy sytuacja się powtórzy to bym zaraz pedzila na IP. Ale na szczęście nie powtórzyło się.
Stwierdziłam że to śluz.

A tak normalnie teraz też mam taką trochę żółtą wydzieline i też muszę powiedzieć doktorce żeby się jej przygladnela

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie TSH. Nie miałam badania w I trymestrze a przed ciąża miałam wartość 1,35 (i tak mam zapisane w książeczce ciazy). Rano robiłam badania i TSH - 1,610 (0,270-4,200), FT3 - 2,98 pg/ml (2,00-4,40), FT4 - 1,36 ng/dl (0,93-1,70). Na moje oko wyglada ok ale byc moze w ciazy sa inne normy zalecane...
Wygląda bardzo dobrze moim zdaniem

Stresuję się bo bakterie mogą u mnie spowodować przedwczesne pęknięcie pęcherza płodowego...wizytę mam dopiero w piątek

@Kejka babcia na pewno by nie chciala zebys w tym stanie jechala tyle km na Jej pogrzeb...pojdz na mszę w tym dniu, pomodl się, grob odwiedzisz jak będziesz w Polsce...

reklama
Do góry