reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Kurde, mnei dziś cały dzień jakieś kolki łąpia. Odwykłam od siedzenia przy biurku pzrez 8h dziennie i to chyba to :( no tak mi jakoś niewygodnie, brrrr...
U nas dzis pogoda w kratkę, z rana deszczowo i pochmurno, ubrałam córę w kalosze i pojechała do mojej mamy, a mama dzwoni po 2 h z pretensjami, ze słońce piękne, a dziecko w kaloszach paraduje. Serio, odradzam mieszkanie na północy kraju, coraz częściej mówie m, ze musimy sie przenieśc na południe, bo tu jest pogodowy damat, człowiek czeka cały rok na lato, a lata ani widu ani slychu, jakieś pojedyncze dni tylko co tydzień lub 1,5! A tak szaro i buro, jesiennie co najwyżej. Wiecie, ze u nas zimą potrafi być tylko 4 stopnie chłodniej niż w lipcu??? Żeby człowiek nie mógł lata od zimy odróżnic, to juz przesada :(
U Ciebie rano deszcz potem trochę słońca a u nas ogłoszenie zagrożenia że może dojść do 37 stopni, siedzę w domu i myślę że gdyby nie czekał nas zakup wózka to w tym roku byśmy zamontowali klimatyzację w mieszkaniu. Okna mamy centralnie na poludnie a na dodatek ostatnie piętro...

reklama
Ja też mam hustawki nastrojow.

Niedługo wybieram się do miasta, muszę coś mojej mamie kupić na urodziny [emoji3][emoji512]
Pewnie kupię jej jakiś krem albo perfume... No i do tego jej ukochana welne [emoji3] myślę,że będzie zadowolona [emoji3]

A w ogóle to mamy teraz ciężki okres w domu. Mamy dwa pieski rasy shih tzu... suczka akurat spodziewa się cieczki i piesek nie bardzo potrafi się opanowac. Jeszcze trochę i dostanę do głowy.. [emoji85] przysiegam !

Ja też mam hustawki nastrojow.

Niedługo wybieram się do miasta, muszę coś mojej mamie kupić na urodziny [emoji3][emoji512]
Pewnie kupię jej jakiś krem albo perfume... No i do tego jej ukochana welne [emoji3] myślę,że będzie zadowolona [emoji3]

A w ogóle to mamy teraz ciężki okres w domu. Mamy dwa pieski rasy shih tzu... suczka akurat spodziewa się cieczki i piesek nie bardzo potrafi się opanowac. Jeszcze trochę i dostanę do głowy.. [emoji85] przysiegam !
:))) uważaj, bo takie wizualne "objawy cieczkowe" trwają relatywnie krótko w stosunku do całej cieczki :)

marta64, ja wiem, że upały też nie są super znośne, zwłaszcza dla kobiet w ciaży, ale pomyśl, ze miałam teraz 2tygodnie urlopu i może jeden dzień nadawał sie, zeby skorzystać z plażingu :( dwa dni przesiedziałam z dzieckiem w domu, bo tak lało :( codziennie mam zagadkę, w co mam ubrać córę, bo tak źle i tak niedobrze, u nas ludzie latem choruja na anginę :( chciałabym choć raz wstać rano, popatrzec pzrez okno i stwierdzić - o, dzisiaj bedzie ciepło, ubieramy sie na krótki rękaw :) i nie przebierać potem dziecka 3 razy ;)

marta64, ja wiem, że upały też nie są super znośne, zwłaszcza dla kobiet w ciaży, ale pomyśl, ze miałam teraz 2tygodnie urlopu i może jeden dzień nadawał sie, zeby skorzystać z plażingu :( dwa dni przesiedziałam z dzieckiem w domu, bo tak lało :( codziennie mam zagadkę, w co mam ubrać córę, bo tak źle i tak niedobrze, u nas ludzie latem choruja na anginę :( chciałabym choć raz wstać rano, popatrzec pzrez okno i stwierdzić - o, dzisiaj bedzie ciepło, ubieramy sie na krótki rękaw :) i nie przebierać potem dziecka 3 razy ;)
No to fakt, tydzień czasu byłam w twoich dalszych okolicach i fakt pogoda na plażing taka sobie, chociaż na szczęście padało tylko jeden dzień. Jest różnica ogromna. U nas człowiek marzy żeby goły chodzić a u was wieczorem to w bluzie najlepiej

Dziewczyny mialyscie badane tsh w I trymestrze? Ja mialam przed ciaza ale do tej pory juz nie o nie wiem czy moj lekarz nie powinien mi zlecic.

Dziewczyny mialyscie badane tsh w I trymestrze? Ja mialam przed ciaza ale do tej pory juz nie o nie wiem czy moj lekarz nie powinien mi zlecic.
Ja też miałam tylko przed ciążą, pytałam ostatnio mojego gin i powiedział, że nie ma takiej potrzeby. Ale chyba jednak sobie oznacze [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też miałam tylko przed ciążą, pytałam ostatnio mojego gin i powiedział, że nie ma takiej potrzeby. Ale chyba jednak sobie oznacze [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzieki dziewczyny! No ja tez jutro oznacze tsh razem z ft3 i ft4. Nie wiem dlaczego czesc lekarzy zaleca a czesc nie.

Do góry