reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Już jestem po wizycie. Dzidzia się rozwija, serduszko bije, widziałam już że jest podzielone na komory. Niestety lekarz nie potwierdził, że to chłopiec bo dzidzia nie chciała nam się zaprezentować z właściwej strony. Chyba spała bo miała jedna rączkę na główce. A waży już 174gramy:) następna wizyta 14.08. Polowkowego jeszcze nie mam uzgodnionego terminu. Mój gin twietdzi, że najlepiej wykonać je w 22 tc, więc ustalimy dopiero w sierpniu co i jak. Na mój "twardy" brzuch powiedział, że wszystko jest tak jak ma być i nie ma powodu do niepokoju. Szyjka zamknięta, 3,5cm. Uff:)

reklama
Parkolka uwielbiam imie Malina! U nas niestety nie przejdzie.
Ja.zawsze bylam kawopijcą a teraz rozpuszczalna raz na jakis czas przez gardlo mi przejdzie.

U Nas jakoś trudno o zgodność imienia. Padły propozycje, ale takie niewinne ... Wsystkie moje zostały zniweczone i w drugą stronę to samo. Jedyne na które wspolnie przytaknęlismy to Sara i Weronika.
Żadna Kalina, Malina, Konstancja, Catalina, Laura-bardzo mi sie podoba, ale nie ....
A jeśli okaze sie chłopiec to Aleks od samego poczatku siedzi mi to imie w głowie i inne nie moga się przebić.

Ps.Marcel cudowne :)

U Nas jakoś trudno o zgodność imienia. Padły propozycje, ale takie niewinne ... Wsystkie moje zostały zniweczone i w drugą stronę to samo. Jedyne na które wspolnie przytaknęlismy to Sara i Weronika.
Żadna Kalina, Malina, Konstancja, Catalina, Laura-bardzo mi sie podoba, ale nie ....
A jeśli okaze sie chłopiec to Aleks od samego poczatku siedzi mi to imie w głowie i inne nie moga się przebić.

To też byśmy się dogadały, bo Weronika też w moim typie :) No i Aleks właśnie :)

Moja śp. Córcia została nazwana imieniem Laura , bardzo ładne.

@tita82 ja na propozycje Malina usłyszałam "może od razu Truskawka"...
@angelka90 te spodnie to kupiłam bardziej z myślą o miesiącach jesienno-zimowych. Zawsze miałam w spodniach problem z za szerokim pasem więc teraz wszystkie moje jeansy są na mnie idealne. Na szczęście na razie w tyłek mi nie idzie. Nie mogłam odpuścić promocji ze 130 zł na 40... Generalnie to nie mogę chodzić po sklepach, weszłam do H&M z myślą o kostiumie, bo ostatnio wyhaczyłam fajny w M jak Mama, ale kostiumów nie było żadnych, za to jak zwykle wyszłam z czym innym
@Agi.aguullka Aurelia piękne!

Dream - to w sumie drogo te wizyty, niby ja co miesiąc też 300, ale mam usg z full opcjami, za posiewy, krew itd też płacę...ale za dodatkową wizytę gdy coś nie halo nie bierze nic...możesz wpisać.mi wizytę 9.08 i imię Lilka :)
My z wizytami i lekami potrafimy 1500zl miesiecznie. A powiem Ci.ze bardzo nad tym imieniem myślałam[emoji5]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

reklama
Co do spacerow zima to prawda jest taka ze sa wrecz wskazane aby chartowac dziecko. Chyba ze temp. Spadnie ponizej -10 to wtedy siedzonko w domu.
A tak deszcz czy nie deszcz na dwor! Oczywiscie odpowiednio ubrac siebie i dziecko :-)

Ja kawy nie moglam pic w 1 trymestrze. Teraz 1 raz dziennie sypana sobie strzele po 2 sniadaniu, jak zla pogoda to po poludniu mama tez.
W poprzednich ciazach tez pilam a pozniej przy karmieniu tez takie slabsze.

Do góry