reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mnie prawie od początku ciazy, ale na każdej wizycie doktorka nie widziała nic niepokojacego, ostatnio tylko jak z nią pisalam, to napisała że mogę brać doraźnie no spe, ew. Jak by się mocno nasilalo to mam podjechać na ip na kontrole. Wiele osób pisze że macica się rozciaga itd. No ale jak mocno coś nas niepokoi to lepiej szybciej sprawdzać ;)

Od 6 tygodnia brałam nospe właśnie i magnez, z przerwą na brak przyjmowania czegokolwiek doustnie z powodu zapalenia przełyku i żołądka.
Od dwóch dni pobolewa mnie intensywniej, mam nadzieję że wszystko będzie ok i to normalne. Nawet w pachwinie jednej czuje ból.

reklama
Malgosia dokaldnie o tym samym mysle. Wlasnie sie troche polozylam bo brzuch sie twardy zrobil I czasami mam tez z rana. W ciagu dnia jakos jest lepiej. Tez mam wizyte jutro to dopytam ale w sobote bylam w szpitalu to powiedzili ze macica podnosi sie wyzej plus narzady za nia I stad to twardnienie. Daj znac co Ci lekarz na to doradzil.
Odezwę się napewno. Widzę że brzuchowe dolegliwości w tym tygodniu dają na naszym forum o sobie znać:( jutro powiem mojemu gin niech porządnie brzuch podotyka i powie co o tym myśli.

Od 6 tygodnia brałam nospe właśnie i magnez, z przerwą na brak przyjmowania czegokolwiek doustnie z powodu zapalenia przełyku i żołądka.
Od dwóch dni pobolewa mnie intensywniej, mam nadzieję że wszystko będzie ok i to normalne. Nawet w pachwinie jednej czuje ból.
Jak w pachwinie to faktycznie mogą być to więzadła macicy po prostu ;) wielu kobietkom to doskierwa;)
Nie ma co martwić się na zapas !;) myślimy pozytywnie ;)

Mnie prawie od początku ciazy, ale na każdej wizycie doktorka nie widziała nic niepokojacego, ostatnio tylko jak z nią pisalam, to napisała że mogę brać doraźnie no spe, ew. Jak by się mocno nasilalo to mam podjechać na ip na kontrole. Wiele osób pisze że macica się rozciaga itd. No ale jak mocno coś nas niepokoi to lepiej szybciej sprawdzać ;)

PS. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba korzystać z IP. We wtorek tydzień temu pojechałam odwodniona i odsylali mnie ze szpitala do szpitala aż w końcu pojechałam do prywatnego szpitala, gdzie w ciągu 10 minut zostalam zbadania i podano mi wlew dożylne. Dodam, że ze szpitala położniczego mnie odesłano na chirurgie po zaświadczenie, że nie mam perforacji wrzodu, bo wymiotowalam smuzkami krwi i dopiero z zaświadczeniem podaliby Mi wlew :)

PS. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba korzystać z IP. We wtorek tydzień temu pojechałam odwodniona i odsylali mnie ze szpitala do szpitala aż w końcu pojechałam do prywatnego szpitala, gdzie w ciągu 10 minut zostalam zbadania i podano mi wlew dożylne. Dodam, że ze szpitala położniczego mnie odesłano na chirurgie po zaświadczenie, że nie mam perforacji wrzodu, bo wymiotowalam smuzkami krwi i dopiero z zaświadczeniem podaliby Mi wlew :)
Ja też mam nadzieję ;)
o matkoooo...biedna. Ale już lepiej ???

Też miałam przeboje z żołądkiem ale przed ciąża, refluks i zapalenie;) trochę udało się zaleczyc ale to ^go*** lubi wracać.
Będzie dobrze !!;) ważne aby odpowiednio szybko reagować;)

reklama
Do góry