reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dziewczyny, detektor tętna przetestowany, Dzidzie namierzyłam w tym miejscu, w którym wczoraj czułam ruchy :) Trochę mnie to zdziwiło bo to tak jakby przy wyrostku. Czy to możliwe? Nagrałam filmik i wrzuciłabym tu ale nie wiem czy sie wgra.
Ruchów dziś nie czułam ale pewnie ułożyło się inaczej :)
W pracy szefowa poprosiła mnie czy jezeli bede dała radę i jak bede sie dobrze czuć to czy popracowałabym do 10 września. Ona chciałaby urlop wziac na tydzien a jak ja pojde na L4 nie bedzie miec takiej możliwości. I chyba pojde jej na rękę, w miedzy czasie wezmę sama tygodniowy urlop, moze gdzies wyjedziemy na chwile.

@mamaincognito Trzymaj się kochana! Najważniejsze ze z Dzidzia wszystko w porządku [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Czekamy na film! [emoji106]

Brzmi niezle z szefowa. Mysle ze fajnie ze Ciebie szczerze poprosila, jak szefowa chce rozmawiac to plus :-) Ja mojego szefa lubie wiec na pewno bym mu poszla na taki uklad.

reklama
Hej dziewczyny:)

- cieszę sie,że wszystko ok,ale dzidziolek uparty:)
- hej ja tez z Malborka:)

- ja też czasem coś czuje takie "smyranie" i nie jestem pewna czy to to choć to druga ciąża..:p
-serdecznie witamy:)

Mamaincognito-cieszę się,że wszystko okey z dzidzią.Dbaj o siebie

U mnie praca,dom i tak wkólko a że praca fizyczna to padam czasami na pysk a tu dom i syna trza jeszcze ogarnąć...Czekam teraz do czwartku ale czasem już świruje czy wszystko okey...Ale wierzę,że będzię :p pozdrawiam

Cześć :) Miło Cię poznać :)
Ja po zwolnieniu dwutygodniowym wracam do pracy we wtorek. Z powodu problemów zdrowotnych musiałam zostać w domu. Z jednej strony cieszę się, że wracam, bo nudzę się w domu. A z drugiej obawiam się złego samopoczucia.

Ja też mam detektor tętna. Użyłam go kilkukrotnie i póki co fajna sprawa :)

Czeka mnie jeszcze badanie dopplerowskie kończyn, bo mialam podwyższone d dimery i fibrynogen. W poniedziałek miałam test obciążenia glukoza 75g, na szczęście wyszedł ok.

Dziewczyny czy wy też na wieczór macie nieco twardszy brzuch niż za dnia? U mnie od paru dni wieczorami brzuch robi się twardszy, dalej poddaje się jak uciskam palcem, ale jest inny niż w ciągu dnia. Nie wiem czy to może wzdecia, choć brzuch jakoś mnie strasznie mnie nie boli. Jutro mam wizytę i muszę konieczne o to zapytać. Dodam że jak leżę to brzuch staje się miekszy... to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest prawidłowe a co nie...

Bez obaw, mi też na wieczór twardnieje, a jak sie położę, to mięciutki. Nie widzę w tym nic niepokojącego.

Czekamy na film! [emoji106]

Brzmi niezle z szefowa. Mysle ze fajnie ze Ciebie szczerze poprosila, jak szefowa chce rozmawiac to plus :-) Ja mojego szefa lubie wiec na pewno bym mu poszla na taki uklad.

Niestety nie da się wrzucić filmików chyba że ja czegoś nie umiem. Zrobiłam screen, mam nadzieje ze to puls dzidzi :)
Ja też pojde na taki układ, lubie robic ludziom dobrze ;)
1501011578-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety nie da się wrzucić filmików chyba że ja czegoś nie umiem. Zrobiłam screen, mam nadzieje ze to puls dzidzi :)
1501011578-aaaaaa.jpeg

I jak się sprawuje ? Jesteś zadowolona? Bo ja tak , fajne jest właśnie to... ze wyświetla ile uderzeń [emoji3]

1501011578-aaaaaa.jpeg

Mam identyczny Kass !

Moja dzidzia zazwyczaj jest po srodku, nisko i nad linia owlosienia a przez to ze raz tetno bije wyraznie potem przycicha by za chwile znowu bic mocno swiadczy o tym ze dziecko sie rusza. Super sprawa! Dzieki niemu zasypiam spokojniej. Poki co sprawdzam tetno 2-3 razy w tygodniu nie dluzej niz minute I radosniej jest na sercu;)

reklama
Mam dokładnie taki sam :)

Dziewczyny, czy Was też tak brzuch rozpiera? Czuję taki ból a'la okresowy plus od czasu do czasu rozpieranie.
Mnie prawie od początku ciazy, ale na każdej wizycie doktorka nie widziała nic niepokojacego, ostatnio tylko jak z nią pisalam, to napisała że mogę brać doraźnie no spe, ew. Jak by się mocno nasilalo to mam podjechać na ip na kontrole. Wiele osób pisze że macica się rozciaga itd. No ale jak mocno coś nas niepokoi to lepiej szybciej sprawdzać ;)

Do góry