reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mamaincognito trzymam kciuki &&

Moni zależy jak sie dzidzia ustawi.

Lovi super ze szyjka ma sie dobrze ;) oj tam moze będzie mała fanka dinozaurów [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny:)

My juz po wizycie... szyjka super. Za to bobo nie chciało wspolpracowac, nie chciało pokazać co ma między nóżkami...
emoji14.png
no cóż, więc poszłam do pepco i kupiłam białe i szare body z dinozaurami... No nic nie było takiego uniwersalnego :/ no i 10zl zapłaciłam
emoji3.png
jak będzie córka to chyba się nie obrazi

Mam się umówić na 3d/4d na polowkowe :)
- cieszę sie,że wszystko ok,ale dzidziolek uparty:)
Ja Gdańsk i okolice ;) A moje miasto rodzinne to Malbork więc też nie ma problemu ;) mogę też gdzieś dojechać !;) jestem chętna na spotkania
- hej ja tez z Malborka:)

Dziewczyny czuje dziś takie smyranie w podbrzuszu i ciekawe czy to przed ruchami czy raczej sprawy jelitowe ;). Teraz to bedzie 15t0d wiec chyba jednak nie ruchy ;)
- ja też czasem coś czuje takie "smyranie" i nie jestem pewna czy to to choć to druga ciąża..:p
Cześć :)
Dziękuję bardzo, poproszę o wpisanie do kalendarza :)
To moja pierwsza ciąża. Mam 33 lata i mieszkam w Warszawie.
-serdecznie witamy:)

Mamaincognito-cieszę się,że wszystko okey z dzidzią.Dbaj o siebie

U mnie praca,dom i tak wkólko a że praca fizyczna to padam czasami na pysk a tu dom i syna trza jeszcze ogarnąć...Czekam teraz do czwartku ale czasem już świruje czy wszystko okey...Ale wierzę,że będzię :p pozdrawiam

Ja w tej ciazy z slodyczami mam odwrotnie , w ogole nie mogę ich jeść. A juz jak jest cos z.czekolada to mdli mnie nawet po 1 ciastku. Przed ciążą uwielbialam lody a teraz choruje caly dzien jak zjem. Ale za to wszystkie owoce i warzywa wchodza bez problemu. Czasami tylko jak zjm za duzo to mam taki kwas w buzi przez.jakis czas.

Dziewczyny, detektor tętna przetestowany, Dzidzie namierzyłam w tym miejscu, w którym wczoraj czułam ruchy :) Trochę mnie to zdziwiło bo to tak jakby przy wyrostku. Czy to możliwe? Nagrałam filmik i wrzuciłabym tu ale nie wiem czy sie wgra.
Ruchów dziś nie czułam ale pewnie ułożyło się inaczej :)
W pracy szefowa poprosiła mnie czy jezeli bede dała radę i jak bede sie dobrze czuć to czy popracowałabym do 10 września. Ona chciałaby urlop wziac na tydzien a jak ja pojde na L4 nie bedzie miec takiej możliwości. I chyba pojde jej na rękę, w miedzy czasie wezmę sama tygodniowy urlop, moze gdzies wyjedziemy na chwile.

@mamaincognito Trzymaj się kochana! Najważniejsze ze z Dzidzia wszystko w porządku [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wy też na wieczór macie nieco twardszy brzuch niż za dnia? U mnie od paru dni wieczorami brzuch robi się twardszy, dalej poddaje się jak uciskam palcem, ale jest inny niż w ciągu dnia. Nie wiem czy to może wzdecia, choć brzuch jakoś mnie strasznie mnie nie boli. Jutro mam wizytę i muszę konieczne o to zapytać. Dodam że jak leżę to brzuch staje się miekszy... to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest prawidłowe a co nie...

Ja w tej ciazy z slodyczami mam odwrotnie , w ogole nie mogę ich jeść. A juz jak jest cos z.czekolada to mdli mnie nawet po 1 ciastku. Przed ciążą uwielbialam lody a teraz choruje caly dzien jak zjem. Ale za to wszystkie owoce i warzywa wchodza bez problemu. Czasami tylko jak zjm za duzo to mam taki kwas w buzi przez.jakis czas.
Ja też w tej ciazy mam odwrotnie. W pierwszej ciąży pochlanialam słodkości... A teraz omijam [emoji3]

Dziewczyny czy wy też na wieczór macie nieco twardszy brzuch niż za dnia? U mnie od paru dni wieczorami brzuch robi się twardszy, dalej poddaje się jak uciskam palcem, ale jest inny niż w ciągu dnia. Nie wiem czy to może wzdecia, choć brzuch jakoś mnie strasznie mnie nie boli. Jutro mam wizytę i muszę konieczne o to zapytać. Dodam że jak leżę to brzuch staje się miekszy... to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest prawidłowe a co nie...
Może będziesz musiała brać nospe?

reklama

Malgosia dokaldnie o tym samym mysle. Wlasnie sie troche polozylam bo brzuch sie twardy zrobil I czasami mam tez z rana. W ciagu dnia jakos jest lepiej. Tez mam wizyte jutro to dopytam ale w sobote bylam w szpitalu to powiedzili ze macica podnosi sie wyzej plus narzady za nia I stad to twardnienie. Daj znac co Ci lekarz na to doradzil.

Do góry