reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Mamaincognito trzymam kciuki &&

Moni zależy jak sie dzidzia ustawi.

Lovi super ze szyjka ma sie dobrze ;) oj tam moze będzie mała fanka dinozaurów [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny:)

My juz po wizycie... szyjka super. Za to bobo nie chciało wspolpracowac, nie chciało pokazać co ma między nóżkami...
emoji14.png
no cóż, więc poszłam do pepco i kupiłam białe i szare body z dinozaurami... No nic nie było takiego uniwersalnego :/ no i 10zl zapłaciłam
emoji3.png
jak będzie córka to chyba się nie obrazi

Mam się umówić na 3d/4d na polowkowe :)
- cieszę sie,że wszystko ok,ale dzidziolek uparty:)
Ja Gdańsk i okolice ;) A moje miasto rodzinne to Malbork więc też nie ma problemu ;) mogę też gdzieś dojechać !;) jestem chętna na spotkania
- hej ja tez z Malborka:)

Dziewczyny czuje dziś takie smyranie w podbrzuszu i ciekawe czy to przed ruchami czy raczej sprawy jelitowe ;). Teraz to bedzie 15t0d wiec chyba jednak nie ruchy ;)
- ja też czasem coś czuje takie "smyranie" i nie jestem pewna czy to to choć to druga ciąża..:p
Cześć :)
Dziękuję bardzo, poproszę o wpisanie do kalendarza :)
To moja pierwsza ciąża. Mam 33 lata i mieszkam w Warszawie.
-serdecznie witamy:)

Mamaincognito-cieszę się,że wszystko okey z dzidzią.Dbaj o siebie

U mnie praca,dom i tak wkólko a że praca fizyczna to padam czasami na pysk a tu dom i syna trza jeszcze ogarnąć...Czekam teraz do czwartku ale czasem już świruje czy wszystko okey...Ale wierzę,że będzię :p pozdrawiam

Ja w tej ciazy z slodyczami mam odwrotnie , w ogole nie mogę ich jeść. A juz jak jest cos z.czekolada to mdli mnie nawet po 1 ciastku. Przed ciążą uwielbialam lody a teraz choruje caly dzien jak zjem. Ale za to wszystkie owoce i warzywa wchodza bez problemu. Czasami tylko jak zjm za duzo to mam taki kwas w buzi przez.jakis czas.

Dziewczyny, detektor tętna przetestowany, Dzidzie namierzyłam w tym miejscu, w którym wczoraj czułam ruchy :) Trochę mnie to zdziwiło bo to tak jakby przy wyrostku. Czy to możliwe? Nagrałam filmik i wrzuciłabym tu ale nie wiem czy sie wgra.
Ruchów dziś nie czułam ale pewnie ułożyło się inaczej :)
W pracy szefowa poprosiła mnie czy jezeli bede dała radę i jak bede sie dobrze czuć to czy popracowałabym do 10 września. Ona chciałaby urlop wziac na tydzien a jak ja pojde na L4 nie bedzie miec takiej możliwości. I chyba pojde jej na rękę, w miedzy czasie wezmę sama tygodniowy urlop, moze gdzies wyjedziemy na chwile.

@mamaincognito Trzymaj się kochana! Najważniejsze ze z Dzidzia wszystko w porządku [emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny czy wy też na wieczór macie nieco twardszy brzuch niż za dnia? U mnie od paru dni wieczorami brzuch robi się twardszy, dalej poddaje się jak uciskam palcem, ale jest inny niż w ciągu dnia. Nie wiem czy to może wzdecia, choć brzuch jakoś mnie strasznie mnie nie boli. Jutro mam wizytę i muszę konieczne o to zapytać. Dodam że jak leżę to brzuch staje się miekszy... to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest prawidłowe a co nie...

Ja w tej ciazy z slodyczami mam odwrotnie , w ogole nie mogę ich jeść. A juz jak jest cos z.czekolada to mdli mnie nawet po 1 ciastku. Przed ciążą uwielbialam lody a teraz choruje caly dzien jak zjem. Ale za to wszystkie owoce i warzywa wchodza bez problemu. Czasami tylko jak zjm za duzo to mam taki kwas w buzi przez.jakis czas.
Ja też w tej ciazy mam odwrotnie. W pierwszej ciąży pochlanialam słodkości... A teraz omijam [emoji3]

Dziewczyny czy wy też na wieczór macie nieco twardszy brzuch niż za dnia? U mnie od paru dni wieczorami brzuch robi się twardszy, dalej poddaje się jak uciskam palcem, ale jest inny niż w ciągu dnia. Nie wiem czy to może wzdecia, choć brzuch jakoś mnie strasznie mnie nie boli. Jutro mam wizytę i muszę konieczne o to zapytać. Dodam że jak leżę to brzuch staje się miekszy... to moja pierwsza ciąża i nie wiem co jest prawidłowe a co nie...
Może będziesz musiała brać nospe?

reklama

Malgosia dokaldnie o tym samym mysle. Wlasnie sie troche polozylam bo brzuch sie twardy zrobil I czasami mam tez z rana. W ciagu dnia jakos jest lepiej. Tez mam wizyte jutro to dopytam ale w sobote bylam w szpitalu to powiedzili ze macica podnosi sie wyzej plus narzady za nia I stad to twardnienie. Daj znac co Ci lekarz na to doradzil.

Do góry