reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Powodzenia dla wszystkich na wizytach[emoji4]
Melduje ,ze dzis nie mam mdlosci[emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny, ja już po wizycie :)
Wszystko jest super, maleństwo zdrowe, wszystkie pomiary w normie :) Bardzooo się cieszymy z mężem :)
Lekarz niby powiedział, że na połówkowe jest troszeczkę za wcześnie, ale dzidzia ma wszystko już tak rozwinięte, że spokojnie można było pomierzyć, dlatego takie wstępne połówkowe mam za sobą :D Niestety, nie pokazała dzidzia nam swojej buzi, ale może następnym razem :)
No i nasze maleństwo to dziewczynka, córeczka Maja
emoji813.png
Nasze 187 gramy szczęścia
emoji813.png

Ostatnia edycja:
Wstałam po drzemce, złapał mnie straszny skurcz w boku.
Poszłam do łazienki, na papierze rozowo-czerwono-brazowh śluz. Poszłam za chwilę i znowu to samo, ale mniej.
Jestem przerażona :(

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Poszłam do łazienki, na papierze rozowo-czerwono-brazowh śluz. Poszłam za chwilę i znowu to samo, ale mniej.

Jak miałaś skurcz to ja bym wzięła nospe, a potem na IP albo obserwowała jeszcze troche

[emoji33][emoji33][emoji33]

Dalej boli? Czy to był jednorazowy skurcz?
Kontroluj to, a jeśli sytuacja się powtórzy to śmigaj do szpitala.

U Ciebie za wcześnie raczej na regularne ruchy [emoji6] tylko pamiętaj ze dedektora nie można za często używać

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]
Tak na regularne za wcześnie ale jak już wie czego oczekiwać to łatwo jej będzie wyczaic ;-) ja mimo że tydzień młodsza już prawie codziennie czuje brzdaca. Jak będzie taki ruchliwy jak Blanka to niedługo nie będę miała chwili spokoju, bo ona wiercila się 23 godziny na dobę :-D

Witajcie dziewczyny w ten pochmurny wtorek!
Wczoraj sobie zapeszyłam tym sikaniem w nocy bo o 2 w nocy obudził mnie tak napełniony pęcherz ze ledwo dobiegłam do łazienki [emoji16] Pózniej o 7,8,9 - co godzine latałam jak z piórem. Teraz się unormowalo :)
Rano znów włączają mi sie smaki na kawe, mieszam zwykła kawe z Inką, taka trochę oszukana kawa ;)

I właśnie przyszedł mi detektor tętna - a ja siedze w pracy! Aż miałam ochote isc do łazienki i go przetestować ale poczekam aż bede w domu :) Mąż za to stwierdził że skoro wczoraj poczułam Dzidziusia to moge zwrócić detektor... tylko że od wczoraj te ruchy się nie powtórzyły :( Pociesza mnie jednak to, że to musialbyc Dzidziuś bo jelita pracują non stop, a ten ruch był inny, dla mnie nowy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Wiesz na chwilę obecną nasze dzidzie są małe jak się dobrze ułoży to będziesz czuć, a czasem może się schować gdzieś tam głębiej że niestety wtedy nic nie da się poczuć

Cześć dziewczyny, ja już po wizycie :)
Wszystko jest super, maleństwo zdrowe, wszystkie pomiary w normie :) Bardzooo się cieszymy z mężem :)
Lekarz niby powiedział, że na połówkowe jest troszeczkę za wcześnie, ale dzidzia ma wszystko już tak rozwinięte, że spokojnie można było pomierzyć, dlatego takie wstępne połówkowe mam za sobą :D Niestety, nie pokazała dzidzia nam swojej buzi, ale może następnym razem :)
No i nasze maleństwo to dziewczynka, córeczka Maja
emoji813.png
Nasze 187 gramy szczęścia
emoji813.png
Monia wspaniałe wiadomości [emoji813] [emoji1] a kolejna wizyta coś wiadomo?

Ja to rozumiem....
Jak mała miała nie całe 15 miesięcy robiłyśmy w PL badania.
Musiała mieć pobrana krew.
Z tym ze do badania na witaminę D ( chyba nie pamietam czy było to) musiała mieć pobrana krew z żyły.
Ja trzymałam ja na kolanach a teściowa rękę.
Trauma na całe życie.
Ona jeszcze 15 minut po się zanosiła a ja razem z nią.
Powiedziałam ze już nigdy,jeśli nie będzie niezbędne.
Do dziś na sama myśl mam łzy w oczach.
Koszmarne przeżycia... Ja pamiętam jak młodsza miała pół roku i ja badaniach u okulisty byliśmy i wsadzala jej do oka takie druty jak z horroru żeby tam zajrzeć, jeju młoda płakała a ja razem z nia

reklama

Jej czemu co chwilę komuś się to przytrafia. Będziesz szła na IP? To na pewno nic strasznego[emoji8]

Do góry